تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):حيا از ايمان و ايمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827705257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موم گوش


واضح آرشیو وب فارسی:سلامتی برای همه:



تجمع موم گوش می تواند سبب اختلال در شنوایی و ایجاد علائم بیماری می شود که به راحتی رفع شده و برداشته می شود. جرم گوش به شکل یک پوشش محافظ از پوست در کانال گوش می باشد و به طور مرتب به میزان کم تولید می شود که مرتبا پولک پولک یا پوسته پوسته شده و به خارج از گوش می ریزد.

 

 

 

 

 

موم(جرم) گوش چیست؟

جرم گوش به شکل یک پوشش محافظ از پوست در کانال گوش می باشد و به طور مرتب به میزان کم تولید می شود که مرتبا پولک پولک یا پوسته پوسته شده و به خارج از گوش می ریزد.

مقدار جرم (موم)گوش در افراد متفاوت می باشد که در برخی از افراد موم گوش به جنس صمغي غليط و چسبنده بوده که در کانال گوش انها قرار دارد که می تواند سبب ایجاد احساس پری و اختلال در شنوایی فرد می شود. در صورتی که موم داخل گوش از جنس صمغي باشد باعث ایجاد وزوز در گوش(زنگ در گوش) و یا به میزان خفیف سبب نوعی سرگیجه می شود.

یک پزشک یا پرستار می تواند داخل گوش را نگاه کرده و وجود موم گوش از جنس شمعی را تایید کند و وچود چرم گوش از نوع صمغي (شمعی) یک مشکل جدی نیست ولی بیشتر مایه رنجش می باشد که در این حالت لازم است جرم گوش را خارج کنید تا موجب اختلال در شنوایی نشود.که در این حالت جرم گوش مانع قرار گرفتن صحيح سمعک در گوش در افرادي كه از آن استفاده مي كنند مي شود و يا مانع اين است که دکتر یا پرستار گوش میانی شما را به درستي معاینه کند.

نکته:برای تمیز کردن گوش از پنبه استفاده نکنید زیرا به علت فشار دادن جرم داخلی گوش به بخش های عمقی تر مشکلات بیشتری می توانید ایجاد کنید.و حتی ممکن است سبب عفونت کردن گوش شود به همین دلیل اجازه دهید تا گوش خودش عمل تمیز كردن را انجام دهد.


 

 

در صورتی که چرک گوش تشکیل شد چه کنیم و علائم ان چیست؟

قطره گوش:

قطره ساده گوش اغلب به تنهایی می تواند داخل گوش را از پلاگ ها پاک کند و شما می توانید قطره را از داروخانه تهیه کنید.قطره روغن زیتون گوش معمولا جهت رفع این مشکل معمولا توصیه می شود.دمای  قطره باید پیش از استفاده با دمای اتاق هماهنگ باشد.(بطری را به میزان نیم ساعت به صورت ایستاده در دمای اتاق قرار دهید)سپس چند قطره در گوش فرد مبتلا بریزید.

در صورتی که فرد را در حالت دراز کشیده قرار دهید گوش بیشتر تحت تاثیر قطره قرار می گیرد.به مدت 2-3 دقیقه اجازه دهید تا جرم گوش در تماس با قطره قرار گرفته و خیس شود.در صورتی که این کار را روزانه 2 الی 3 بار به مدت 3-7 دقیقه قرار دهیدو سبب می شود که جرم گوش نرم شده و کم کم شکسته می شود و تخلیه می شود.

]



 

شستشوي گوش

 این روش زمانی استفاده می شود که قطره گوش تاثیری نداشته باشد شستشوي گوش با اب معمولا جهت پاک کردن گوش از جرم می باشد.اما به تنهایی نيز قطره می تواند سبب نرم شدن چرک گوش شود بنابراین استفاده از قطره گوش (مانند قطره روغن زیتون گوش) قبل از شستشوي به مدت 3-5 دقیقه 2 الی 3 بار در روز استفاده می شود.شستشوي گوش معمولا روشی بدون درد است اب ولرم به داخل گوش ریخته می شود که این کار توسط یک سرنگ مخصوص انجام می گیرد که اب را در فشار مناسب به داخل گوش می ریزد ودر نهایت جرم هایی که در داخل گوش جای گرفته اند با اب به بیرون می افتند.

نکته:

سرنگ های گوش که در گذشته وجود داشتند معمولا بزرگ بوده به همین دلیل امروزه در برخي مراكز با وسایل شستشو دهنده مکانیکی جدید جایگزین شده است به این دلیل که این وسایل مکانیکی به راحتی می توانند اب را با فشار صحیح در داخل گوش به گردش در اورند.البته در صورتی که فشار بسیار زیاد شود خطری ایجاد نمی شود ولی می تواند مضر باشد.(از جمله مشکلاتی که با سرنگ های قدیمی داشتند)

برخی افراد پس از شستشوي گوش احساس سرگیجه می کنند که به سرعت رفع می شود برخی از افراد در اثر تجمع چرک گوش دچار اختلال در شنوایی می شوند  که برخی علائم دیگری را بروز می دهند.

همچنین در اثر شستشوي گوش التهاب در کانال گوش ایجاد می شود که سبب خارش و ناراحتی می شود که با قطره گوش درمان می شود به ندرت شستشوي گوش سبب صدمه به گوش و پرده گوش می شود.

بنابراین در صورتی که پس از شستشوي گوش به هر گونه دردی دچار شدید و یا هر گونه مشکل دیگری چون خارش در گوش ترشحات گوش و یا تورم در بافت اطراف گوش (که نشان دهنده عفونت در گوش است) باید یک دکتر را ببنید.

در صورتی که شستشوي گوش سبب مشکلاتی در گوش شود توصیه نمی شود مخصوصا اگر شما:

در گذشته در صورت استفاده از این روش ها عوارضی در خود مشاهده کرده اید.

در گذشته عمل جراحی گوش داشته اید(البته مگر انکه که مشکلات حدود 18 ماه قبل رفع شده باشند و شما از بیمارستان ترخیص شده باشید)

در صورتی که شکاف کام داشته باشید(حتی اگه ان را مرمت کرده باشید)

در صورتی که در 6 ماهه گذشته عفونت گوش داشته اید.

در صورتی که در محدوده کانال گوش عفونت های دوره ای داشته باشید(اوتیت دوره ای در محدوده خارجی)

در صورتی که در پرده گوش سوراخ داشته یا دارید.

اگر شستشوي گوش جواب ندهد اصلا توصیه نمی شود باید جهت حذف اجرام گوشی مزاحم به پزشک متخصص مراجعه کنید .

 

ایا من می توانم از ایجاد جرم گوش جلوگیری کنم؟

بسیارس از افراد به طور مرتب دچار اين مشکل از ناحیه گوش می شوند و مرتبا به شستشوی گوش نیاز دارند.برای جلوگیری از ایجاد جرم گوش و تشکیل پلاگ بعضی از پزشکان توصیه می کنند که ازقطره گوش به طور مرتب استفاده کنند(به طور مثال استفاده از روغن زیتون گوش) البته هنور هم هیچ مدرک مشخصی براي كارايي اين روش در دست نیست.

 برای مثال هیچ مدرکی وجود ندارد که قطره را هر چند وقت یکبار باید مصرف کنیم .پزشکان مختلف زمانهای متفاوتی پیشنهاد می کنند برخی توصیه می مکنند روزانه یا یکبار در روز یا یکبار در شب مصرف شود.همچنین این کاملا واضح است که اگر به طور منظم قطره گوش مصرف شود در جلوگیری ازتشکیل جرم گوش موثر می باشد.با این حال اگر شما مشکل دارید با پلاگ هایی از جرم گوش که به طور مرتب تشکیل می شوند سعی کنید از قطره گوش به طور مرتب استفاده کنید تا از تشکیل انها جلوگیری کنید.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                    

آخرین به روز رسانی در سه شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سلامتی برای همه]
[مشاهده در: www.myhealth.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 387]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن