واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: روزنامه پاكستاني :آمريكا به هيچ يك از اهداف خود در افغانستان دست نيافت
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/07/19
روزنامه نيوز اينترنشنال چاپ پاكستان نوشت ، با گذشت هفت سال از حملات يازده سپتامبر ، نفوذ طالبان سراسر افغانستان را به تدريج فرا مي گيرد.
اين روزنامه در شماره امروز خود در اينترنت در تحليلي به قلم امير مير نوشت ، با نمايان شدن خطر پيروزي طالبان ، حامد كرزاي رييس جمهور افغانستان به فراريان طالبان متوسل مي شود و در مصاحبه با تلويزيون " جيو "پاكستان ، به ملا عمر سركرده طالبان پيشنهاد بازگشت به افغانستان را مي دهد و امنيت وي را تضمين مي كند.
كرزاي در سخنان خود تا جايي پيش رفت كه گفت تلاش مي كند براي خروج نيروهاي ناتو از افغانستان مذاكره كند كه اين مسئله خود اوج نااميدي كرزاي را نشان مي دهد و در واقع اين بدين معناست كه جنگ ضد تروريسم به سركردگي آمريكا به پايان رسيده است.
در واقع از زمان سقوط طالبان در سال دو هزارو يك ، سال دوهزارو هشت به عنوان پر تلفات ترين سال براي نيروهاي ناتو و نيروهاي بين المللي حافظ صلح در افغانستان به ثبت رسيده است.
اما طالبان اعلام كرد تا زمان خروج نيروهاي خارجي از افغانستان ، حاضر به مذاكره صلح نخواهد بود.
از سوي ديگر ژنرال مارك كارلتون اسميت ، از افسران ارشد ارتش انگليس نيز در مصاحبه ساندي تايمز گفت پيروزي عليه طالبان امكان پذير نيست و بايد براي پايان درگيري با طالبان به گفتگو نشست.
چنين اظهارات مشابه از سوي كاي ايد ، فرستاده ويژه سازمان ملل در افغانستان نيز اعلام شد.
رسانه هاي خبري از قبيل سي ان ان هم از ميانجيگري عربستان براي گفتگوي صلح ميان طالبان با دولت افغانستان سخن به ميان مي آورند و مطبوعات پاكستان گزارش مي دهند نوازشريف نيز در گفتگوهاي صلح نقش مهمي بر عهده گرفته است و تلا ش مي كند شرايط براي خروج نيروهاي بيگانه از اين كشور را فراهم آورد.
به نوشته اين روزنامه با نگاه اجمالي به شرايط كنوني افغانستان مي توان دريافت كه شبه نظاميان طالبان با افرادي از پاكستان متحد شده و حيطه عمليات خود را در بخشهاي جنوب و غرب كشور افزايش داده اند.
در واقع ، با وجود سقوط طالبان در سال دو هزار و يك ، نظاميان غربي به رهبري آمريكا نتوانستند طالبان را ريشه كن كنند و شبه نظاميان طالبان با گذشت زمان ، هرروز بيشترمتحد مي شوند و جنبش مقاومت خود را سازماندهي مي كنند.
به نوشته اين روزنامه ، بازگشت نيروهاي طالبان حتي موجب شگفتي كارشناسان امور راهبردي آمريكا شده است. در حال حاضر حملات روزانه انتحاري ، انفجار بمب هاي جاده اي و عمليات كمين نيروهاي طالبان كه اعلام كردند تا سال دو هزارو ده كل افغانستان را به اشغال در خواهند آورد ، به يك مسئله عادي تبديل شده است.
با وجود كشته شدن برخي از فرماندهان طالبان ، هسته مركزي اين گروه همچنان فعال است و با ارسال نوارهاي صوتي ، نامه و پيامهاي شفاهي ، گروه خود را هدايت مي كند.
اكنون هفت سال از زمان ناپديد شدن ملا محمد عمر در قندهار مي گذرد.
آمريكا هنگام حمله به اين كشور در سال دو هزارو يك ، هدف خود را را حذف شبه نظاميان طالبان ، دستگيري اعضا القاعده به رهبري بن لادن و تاسيس يك رژيم در كابل كه مورد حمايت جبهه متحد شمالي قرار گيرد اعلام كرد.
اما اكنون كه دوران بوش سپري مي شود ، آمريكا به هيچ يك از اهداف خود دست نيافت.
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]