واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان كار همدان: نرخ بيكاري در همدان 11 درصد كاهش يافت
خبرگزاري فارس: رئيس اداره كار و امور اجتماعي استان گفت: نرخ بيكاري استان همدان در مقايسه با سال گذشته 11 درصد كاهش يافته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، مسعود اقلامي ظهر امروز در جلسه شوراي برنامهريزي و توسعه استان اظهار داشت: بنگاههاي اقتصادي زودبازده و گسترش آن در كشور مزيتهاي بسيار زيادي را با خود به همراه داشته است.
وي با اشاره به آن امكان سرمايهگذراري براي تمام متقاضيان براي ايجاد بنگاههاي اقتصادي وجود دارد، افزود: پرداخت تسهيلات از محل منابع بانكي، پرداخت تسهيلات از محل سپردهگذاري به مردم و مديريت در راستاي اختصاص تسهيلات به تمام نقاط كشور از مزيتهاي بنگاههاي اقتصادي زودبازده است.
اقلامي يادآور شد: مشموليت تمام طرحها از خرد تا كلان در پاسخگويي به تمام متقاضيان، كمك به تثبيت اشتغال به عنوان سرمايه در گردش و جلوگيري از بيكاري شاغلان، باز بودن سقف تسهيلات به منظور سهولت در سرمايهگذاري و تشويق در راستاي اجراي طرحهاي بزرگ از ديگر مزاياي اين بنگاهها است.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان همدان تصريح كرد: سهم تسهيلات اشتغالزايي استان فقط در خصوص بنگاههاي اقتصادي طي چهار سال برنامه چهارم توسعه، بيش از 10 برابر برنامه سوم اقتصادي بوده كه در اختيار متقاضيان قرار خواهد گرفت.
وي اظهار داشت: تعداد قراردادهاي واگذاري شركت شهركهاي صنعتي در طول سالهاي 65 تا 85 به ميزان 45 درصد بود، در صورتي كه در سالهاي 85 تا 87 شاهد رقم 55 درصدي بودهايم.
اقلامي گفت: آمار جلسات رسمي كارگروه اشتغال و سرمايهگذاري از ابتداي طرح بنگاههاي زودبازده تاكنون، 583 جلسه و 63 هزار و 556 نفرساعت بوده است.
رئيس اداره كار و امور اجتماعي افزود: 267 واحد كشاورزي و صنعتي توانستهاند از سرمايه در گردش استان همدان براي 6 هزار نفر فرصت شغلي ايجاد كنند.
وي با بيان اين كه 16 هزار و 276 طرح در بنگاههاي اقتصادي به بهرهبرداري رسيده است، افزود: مبلغ 3 هزار و 751 ميليارد ريال اعتبار براي اين طرح اختصاص داده شده و 30 هزار و 706 نفر نيز مشغول به كار شدهاند.
اقلامي گفت: در تمام شهرستانهاي استان كميتههايي براي نظارت بر روند اجراي طرحهاي مورد نظر وجود دارد كه تا به حال 3 هزار 246 طرح در استان مورد نظارت قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: در طي بازديدهاي صورت گرفته، از نظر تعداد 4/93 (نود و سه و چهار دهم) درصد طرحهاي بنگاهها تعهدات خود را انجام دادهاند و از نظر مبلغ نيز دو درصد به تعهدات خود عمل نكردهاند.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان با اشاره به مشكلات پيشرو در اجراي طرح گفت: تأخير در ابلاغ سهميه بانكي تسهيلات بنگاههاي زودبازده سال 87 از سوي دايره اعتبارات بانكها به استان عليرغم ابلاغ بانك مركزي، نيمهتمام ماندن برخي از طرحهاي منتفع از تسهيلات زودبازده به دليل تورم، تأخير در پرداخت سرمايه در گردش براي تأمين نقدينگي بنگاهها و حفظ اشتغال از جمله مواردي بوده كه مشكلاتي براي واحدهاي اجرايي به وجود آورده است.
وي خاطر نشان كرد: استان همدان از نظر ميزان تسهيلات هشتمين استان كشور، از نظر ميزان عقد قرارداد چهارمين استان و از نظر اشتغال ايجاد شده نسبت به ميزان اشتغال متعهد شده در سبد توسعه اشتغال، در جايگاه نخست كشور قرار دارد.
اقلامي گفت: نرخ بيكاري استان همدان در مقايسه با سال 86، 1/11 (يازده و يك دهم) درصد كاهش يافته است.
وي از ارائه تمهيداتي در ارتباط با اشتغال خارج از بنگاهها توسط وزارت كار خبر داد و افزود: با مشاركت وزارت كار و سازمان تأمين اجتماعي، هر كارفرمايي كه نيروي بيمه بيكاري را به كار بگيرد 30 درصد حقوق آن فرد توسط كارفرما و 70 درصد توسط دولت پرداخت ميشود.
معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني نيز در اين جلسه گفت: بنگاههاي زودبازده فقط 10 درصد از كل تسهيلات كشور را در اختيار داشتند و با توجه به اين رقم، درصد انحراف آن نيز بسيار ناچيز است.
محمدناصر نيكبخت افزود: طبق نظارت سازمان بازرسي كل كشور و كميتههاي نظارتي استانداري، فعاليتهاي بنگاههاي استان همدان به هيچ وجه انحراف نداشته است.
وي تصريح كرد: عملكرد بنگاههاي زودبازده اقتصادي در راستاي ارتقاي و پيشرفت استان بسيار حائز اهميت بوده است.
اين مسئول خاطر نشان كرد: با پيگيري مسئولان و برنامهريزيهاي انجام شده به زودي 10 شهرك صنعتي جديد در استان احداث خواهد شد.
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: بحث مشكلات آب استان همدان يك موضوع جزئي است كه نبايد اجازه داده شود اين مقوله بقيه مسائل استان را تحت شعاع خود قرار دهد.
حسن ونايي اظهار داشت: تاكنون دولت نهم خدمات بسيار ارزنده و شايستهاي براي كشور انجام داده كه لازم است با رعايت انصاف از عملكرد اين دولت دفاع كرد.
وي گفت: در ميان مجمع نمايندگان استان همدان وحدت و همدلي تنگاتنگي وجود دارد تا علاوه بر انجام وظايف در سطح ملي، در راستاي كمك به مديران استاني اقدامات لازم را در راستاي عملكرد بهتر براي ايجاد رفاه در ميان مردم و اعتلاي نظام جمهوري اسلامي انجام دهند.
ونايي افزود: بحث آب استان يك موضوع جزئي است كه نبايد اجازه داده شود اين مقوله بقيه مسائل استان را تحت شعاع خود قرار دهد.
نماينده مردم ملاير ضمن حمايت از اجراي طرح بنگاههاي زودبازده گفت: فقط 10 درصد از تسهيلات بانكي به بنگاههاي اقتصادي زودبازده تعلق گرفته كه بايد در مديريت هزينه 90 درصد باقي مانده و مصرف بهينه آن تلاش شود.
وي تصريح كرد: محوريت هدفمند كردن يارانهها نظر مساعد مجلس است، ليكن بعد از بررسي و كار كارشناسي دقيق ميتوان به نتايج قابل قبولي در اين خصوص رسيد.
ونايي با اشاره به هدف تشكيل صندوق ذخيره ارزي گفت: هدف از تشكيل اين صندوق تخصيص 50 درصد اعتبارات آن براي بهبود و گسترش صنايع بخش خصوصي بوده است.
وي ضمن لزوم نظارت بر فعاليت صندوق ذخيره ارزي تصريح كرد: دستگاههاي نظارتي بايد از وضعيت عملكرد صندوق ذخيره ارزي، آگاهي يابند تا بتوانند تصميمهاي لازم را به درستي اتخاذ كنند.
نماينده مردم ملاير در پايان خاطر نشان كرد: مجلس با تمام بضاعت قانوني خود نسبت به نظارت و بررسي دقيق بحثهاي مالي دولت حساس خواهد پرداخت.
انتهاي پيام/ش
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]