واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: بيش از 70 درصد اعتبارات تملك دارايي هاي سرمايه اي استان تخصيص يافته است
رحيم زاده
ميزان اعتبارات تملك دارايي هاي سرمايه اي استاني و رديف هاي متفرقه ابلاغي به استان بعد از سفر دوم هيئت دولت حدود 1722 ميليارد ريال بوده است كه تاكنون 1350 ميليارد ريال آن معادل 4/78 درصد تخصيص يافته است.
مدير كل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري در گفت وگوي اختصاصي با خراسان گفت: در سال 84 و پس از نخستين سفر رئيس جمهور، اعتبارات خاص سفر در قالب اعتبارات هزينه اي و تملك دارايي هاي سرمايه اي به ترتيب 518 ميليارد ريال و 6 هزار و 448 ميليارد ريال بوده است كه در سال 86 و در نتيجه دومين سفر هيئت وزيران، اعتبارات عمراني (تملك) خاص سفر ابلاغي به استان نيز 5 هزار و 312 ميليارد ريال بوده و دليل اين كاهش در اعتبارات خاص سفر نسبت به سفر نخست، تقويت اعتبارات سنواتي (بودجه) استان بوده است.
محمد علي بيجاري تسهيلات اعطايي به بنگاه هاي كوچك اقتصادي زودبازده در سال گذشته را بالغ بر يك هزار و 995 ميليارد ريال عنوان كرد و افزود: سهم تسهيلات استان از ابتداي تشكيل استان جنوبي 5 هزار و 125 ميليارد ريال بوده است كه در اين مدت 19 هزار و 890 طرح با مبلغ 9 هزار و 170 ميليارد ريال به بانك ها معرفي شده اند.
وي تعداد طرح هاي مصوب را طي اين مدت 10 هزار و 441 طرح با مبلغ 3 هزار و 555 ميليارد ريال عنوان كرد و افزود: از اين تعداد 7 هزار و 684 طرح با مبلغ 2 هزار و 664 ميليارد ريال و اشتغالزايي 21 هزار و 498 نفر، انعقاد قرارداد صورت گرفته است.
وي تعداد طرح هاي به بهره برداري رسيده را طي اين مدت 5 هزار و 90 طرح ذكر كرد و گفت: اين طرح ها اشتغال 15 هزار و 153 نفر را به دنبال داشته است.
وي تعداد طرح هاي تسهيلاتي مصوب از محل بنگاه هاي كوچك به تفكيك بخش هاي اقتصادي را طي 2 سال گذشته در بخش صنعت و معدن 247 طرح به مبلغ يك هزار و 962 ميليارد ريال و اشتغال 6 هزار و 797 نفر، كشاورزي 4 هزار و 875 طرح به مبلغ 5/730 ميليارد ريال و اشتغال 8 هزار و 778 نفر، بخش خدمات و بازرگاني 5 هزار و 191 طرح با مبلغ 5/685 ميليارد ريال و اشتغال 7 هزار و 627 و بخش مسكن 10 هزار و 441 طرح با مبلغ 3 هزار و 555 ميليارد ريال و اشتغال 26 هزار و 201 نفر عنوان كرد و افزود: از اين ميزان تاكنون تعداد 199 طرح به بهره برداري رسيده اند.
وي ميزان تسهيلات كمك هاي فني و اعتباري تخصيص يافته به استان را در سفر دوم رياست جمهوري به استان 5/110 ميليارد ريال عنوان كرد و ادامه داد: از اين مقدار، 5/40 ميليارد ريال آن مربوط به توانمندسازي تشكل هاي بخش تعاوني، 20 ميليارد ريال مربوط به توسعه حمل و نقل درون شهري و 50 ميليارد ريال نيز تسهيلات كمك هزينه هاي ضروري ازدواج، درمان و... بوده كه در حال پي گيري براي پرداخت مي باشد.
وي همچنين به پروژه گازرساني به استان با اتصال شهرهاي قاين و بيرجند به خط لوله شمال شرق با اعتباري معادل 670 ميليارد ريال به طول 426 كيلومتر و قطر 30 اينچ طي سال هاي 84 تا 86 اشاره كرد و افزود: اين پروژه نيز در ابتداي تير ماه سال 87 با حضور معاون اول رئيس جمهور به بهره برداري رسيده است.
اين مقام استانداري در خصوص توسعه امكانات و بين المللي شدن فرودگاه بيرجند گفت: با توجه به نياز استان به افزايش پروازها و قدرت عمليات فرودگاه بيرجند، اين فرودگاه به عنوان مرز مجاز هوايي اعلام و از ارديبهشت 87 با آغاز پروازهاي عمره در زمره فرودگاه هاي بين المللي كشور درآمد.
وي توضيح داد: براي فرود هواپيماهاي پهن پيكر، عمليات افزايش طول باند از 3 هزار و 100 متر به 4 هزار متر و مقاوم سازي روكش باند در سال جاري انجام خواهد شد.
وي همچنين گفت: در اين راستا به منظور اجراي روشنايي باند، افزايش طول باند، تكميل برج مراقبت جديد و احداث سالن هاي ترانزيت جديد اعتباري معادل 135 ميليارد ريال هزينه شده و درحال پي گيري است كه روشنايي باند به بهره برداري رسيده است و ساير پروژه ها نيز تا پايان سال 87 به بهره برداري خواهند رسيد.
بيجاري همچنين از طرح 4 بانده شدن محور نهبندان-بيرجند-قاين و خضري در مسيري به طول 370 كيلومتر خبر داد و افزود: جاده جديد ترانزيتي نهبندان-شهداد به طول 295 كيلومتر از جمله طرح هاي به بهره برداري رسيده است.
با بهره برداري از اين مسير و كمك از مسير سربيشه-ميل 78، ميزان سير بار از مسير بندرعباس-كرمان-خراسان جنوبي به داخل خاك افغانستان بيش از 400 كيلومتر كوتاه تر مي شود.
وي همچنين افزود: جاده ترانزيتي سربيشه-ميل 78 به طول 135 كيلومتر در حال احداث است و ادامه آن از نقطه صفر مرزي تا شهر فراه به طول 110 كيلومتر در حال اجراست كه كوتاه ترين جاده ترانزيتي به داخل خاك افغانستان خواهد بود.
مدير كل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استان گفت: به منظور ايجاد تسهيلات رفاهي و اداري براي صادركنندگان و نيز موقعيت مناسب استان در مركز ثقل محور ترانزيتي شرق، احداث بارانداز و پايانه صادراتي شرق كشور تصويب شد كه مقدمات اجراي آن در زميني به مساحت 35 هكتار در جوار شهر بيرجند مهيا شده است.
وي به گشايش مرز رسمي با كشور افغانستان در ميل 78 اشاره كرد و گفت: در اين راستا امكانات گمركي در دو طرف مرز به صورت كانكس مستقر شده است و در حال حاضر با احداث ساختمان هاي اداري، تجاري و انبار براي گمرك طرف افغاني و افتتاح آن در آينده نزديك تمام امور گمركي و ورود و خروج مسافر از مرز زميني ياد شده انجام خواهد شد.
وي افزود: احداث نيروگاه 700 مگاواتي قاين نيز بعد از سفر نخست هيئت دولت آغاز شده و احداث خطوط انتقال 400 كيلو ولت يزد-قاين-بيرجند-زابل-زاهدان و پست 400 كيلو ولت بيرجند خطوط انتقال 132 كيلو ولت سربيشه-درح، خوسف-شهرك صنعتي شماره 2 بيرجند و شهرك صنعتي شماره 2 فردوس نيز در حال پي گيري مي باشند كه در اين خصوص نيز احداث پست 132 كيلو ولت باقران بيرجند پس از سفر نخست هيئت وزيران انجام و به بهره برداري رسيده است.
وي گفت: احداث بيمارستان 200 تخت خوابي بيرجند و بيمارستان 32 تخت خوابي در شهرهاي سربيشه، سرايان و درميان از مصوبات نخستين سفر هيئت دولت بوده كه در حال ساخت مي باشد.
وي همچنين در خصوص مصوبه توسعه امكانات مخابراتي گغت: در سفر دوم هيئت دولت مقرر شد كه مركز تلفن همراه استان و مركز سوئيچ مستقل 200 هزار شماره اي احداث شود كه اين پروژه تاكنون از 80 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار بوده است.
وي افزود: همچنين احداث 30 سايت GSM، WLL، BTS روستايي و واگذاري تلفن به 161 روستا از محل اين طرح در سال 86 به انجام رسيده و 25 سايت BTS تلفن همراه براي پوشش شهرها و جاده ها و روستاها احداث شده است و همچنين بهره برداري از فيبر نوري در نوار مرزي و اتصال گمرك و بازارچه هاي مرزي از طريق آن انجام شده و 700 خط تلفن براي بهره برداري شهرك هاي صنعتي بيرجند، شماره 2بيرجند، قاين، فردوس و سربيشه اختصاص يافته است.
بيجاري تصريح كرد: در اين راستا، براي برقراري خطوط تلفن نواحي صنعتي مود-شوسف-آيسك-سرايان-درميان و نواحي صنعتي مرزي استان و دو ناحيه صنعتي ديگر (جمعا 8 ناحيه) هر كدام 70 خط واگذار خواهد شد.
وي از جمله طرح هاي اقتصادي در قالب كشاورزي، صنعتي و معدني به تاسيس شركت هاي سهامي زراعي اشاره كرد و افزود: مطالعات اجرايي اين شركت ها به مبلغ 5 ميليارد ريال در سال 84 انجام شده و فاز يك در مرحله پاياني بوده و در برخي شركت ها فاز دوم آن نيز شروع شده است و مبلغ 12 ميليارد ريال براي احداث دفتر كار و انبار ابلاغ اعتبار شده است.
وي گفت: در سفر دوم نيز انجام مطالعات فاز يك و 2 ايجاد شهرك هاي سهامي زراعي 2 شركت ديگر در شهرستان هاي فردوس و درميان و پيش بيني اعتبار در سال 87 به تصويب رسيده كه مطالعات مربوط در حال انجام است.
وي همچنين گفت: از 16 واحد بحراني، اقدامات لازم براي جلوگيري از ركود و تعطيلي 8 واحد در خراسان جنوبي انجام شده و 8 واحد نيز به كميسيون بحران وزارت صنايع معرفي شده است، كه با توجه به مصوبه دولت، به علت كمتر بودن اشتغال اين طرح ها از 50 نفر كاركن و سرمايه ثبتي پايين تر از يك هزار و 500 ميليون ريال، در واحدهاي بحراني اين استان، كميسيون مذكور مصوبه اي در خصوص اين واحدها نداشته و اقدامي صورت نگرفته است.
وي در رابطه با تامين يارانه سود و كارمزد و تسهيلات طرح هاي اقتصادي به مصوبه نخستين سفر اشاره كرد و گفت: در اين راستا تمام طرح هاي ارز بر جهت استفاده از تسهيلات حساب ذخيره ارزي وزارت صنايع و معادن و بانك عامل معرفي شده و براي تامين تسهيلات ريالي مورد نظر، از مجموع اين طرح ها تعداد 26 طرح از پي گيري موضوع خودداري و تاكنون پرداخت تسهيلات به ميزان 7/811 ميليارد ريال در قالب 22 طرح از محل منابع استاني نظير تسهيلات موضوع بندهاي «ذ» و «ژ» قانون بودجه سال 84 و نيز تسهيلات موضوع آيين نامه گسترش بنگاه هاي زودبازده و كارآفرين به تصويب رسيده است.
وي با اشاره به طرح توسعه نهبندان خاطر نشان كرد: طرح توسعه نهبندان از تاكيدات مقام معظم رهبري است كه پس از طي مراحل، طرح مذكور در كميسيون اقتصادي دولت مصوب شد كه مبلغ مورد نياز آن بالغ بر 634 ميليارد ريال مي باشد و قرار بوده كه بر اساس پيشنهاد سازمان مديرت در لايحه بودجه سال 86، تا مبلغ 517 ميليارد ريال پيش بيني شود كه اين امر تا اين لحظه محقق نشده است.
بيجاري در خصوص طرح ايجاد منطقه ويژه اقتصادي بيرجند گفت: در اين راستا با صرف اعتباري معادل 900 ميليون ريال، با انتخاب مشاور مطالعات مربوط انجام و با تكميل مدارك لازم در نهايت براي صدور مجوز با گرايش پردازش صادرات، به دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد تجاري، صنعتي ارسال شده است، همچنين زمين مورد نياز به مساحت 450 هكتار در جوار شهر بيرجند و نزديك فاصله فرودگاه بين المللي تملك شده و توسط سازمان مسئول منطقه ويژه نيز به ثبت رسيده است.
وي از ديگر مصوبات دور دوم سفر رياست جمهور به استان، با توجه به كمبود سردخانه و انبار ذخيره استراتژيك به پيش بيني و اعطاي تسهيلات ارزي و ريالي به منظور ايجاد دو سردخانه بزرگ و 6 انبار ذخيره سازي استراتژيك در استان توسط بخش غير دولتي در سال 87 اشاره كرد.
وي اظهار داشت: به منظور توسعه صنعتي و ايجاد اشتغال پايدار در استان مصوبه دور نخست سفر رياست جمهور مبني بر احداث واحد فولادسازي 800 هزار تني در شهرستان قاينات نيز در حال اجرا مي شود كه با توجه به مراجعه سرمايه گذاران داخلي و خارجي و تمايل آن ها به احداث شركت هاي فولادسازي، مجوز احداث 2 واحد جديد 800 هزار تني نيز توسط بخش خصوصي در سفر دوم اعطا شد كه در اين زمينه با توجه به تفاهم نامه منعقد شده با شركت عماني (W.J.TOWELL) يك واحد فولادسازي در شهرستان بيرجند و واحد ديگر توسط شركت چيني(LCMEEC) در شهرسان سربيشه احداث خواهد شد كه بر اساس مصوبه دولت خوراك اين واحدها نيز توسط وزارت صنايع و معادن، از محل معادن سنگ آهن سنگان خواف تامين خواهد شد.
وي با يادآوري پتانسل هاي معدني استان مطالعات اكتشافات تفضيلي فلزات گران بهاي مس، سرب، روي، جيوه و... در مناطق استان را از ديگر مصوبات دور دوم سفر برشمرد و افزود: مقرر شد اين مطالعات توسط سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور انجام گيرد و در اين راستا مكاتبات بسياري با وزارت صنايع و معادن انجام شده است.
وي خاطر نشان كرد: مطالعات اكتشافات فلزات پايه و طلا پس از سفر مقام معظم رهبري به جنوب خراسان در سال 78 آغاز شده و مرحله اكتشاف مقدماتي (ناحيه اي) به اتمام رسيده است و در حال حاضر ادامه عمليات اكتشافي در برخي مناطق اميدبخش در حال انجام است و انتظار مي رود تا پايان سال جاري نتايج اين مطالعات براي ارائه به سرمايه گذاران در اختيار استان قرار گيرد.
وي ادامه داد: با توجه به ضرورت توسعه شرق كشور و انتقال گاز صنعتي به منظور اجراي مجتمع هاي پتروشيمي، در دومين سفر هيئت دولت مقرر شد در اجراي خط انتقال گاز اتيلن از پارس جنوبي به شرق كشور و احداث 4 واحد پتروشيمي پيش بيني شده در استان تسريع شود و در حال حاضر سرمايه گذاران داخلي و خارجي براي سرمايه گذاري در احداث اين مجتمع ها اظهار آمادگي كرده اند و انتظار مي رود وزارت نفت هر چه سريع تر نسبت به ابلاغ اعتبار لازم و احداث خط طولي لوله اقدام نمايد.
وي از ديگر طرح هاي اقتصادي به تامين آب شرب و صنعتي استان اشاره كرد و افزود: وزارت نيرو مكلف است نسبت به انجام مطالعه تامين آب شرب و صنعتي استان به ميزان 120 ميليون متر مكعب از محل طرح تامين آب در سال 87 اقدام نمايد.
وي همچنين افزود: احداث سدهاي ذخيره اي آهنگران، ماهي رود، بندان و مشوكي در صورت تاييد مطالعات در دست انجام، در قالب طرح جامع تامين آب استان انجام خواهد شد و اميدواريم اين موارد در سال جاري اجرايي شوند.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]