واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جامعه روستايي ايران در كتاب ماه تاريخ و جغرافيا
فرهنگي. ادبيات . رسانه . كتاب ماه
جديدترين شماره كتاب ماه تاريخ و جغرافيا با رويكرد جامعه روستايي ايران با تكيه بر تاريخ ميانه، ميراث مكتوب روستانشيني و تاريخ كشاورزي ايران از سوي خانه كتاب منتشر شد.
به گزارش روزپنجشنبه ايرنا، در سر سخن تازهترين شماره ماهنامه تخصصي تاريخ و جغرافيا با عنوان ساختار شهري دوره ايلخانان به قلم سيد ابوالفضل رضوي، آمده است: شهر ايراني دوره اسلامي به لحاظ ساختاري، تداوم عصر ساساني بود، اما دگرگونيهايي نيز به همراه داشت.
در اين دوره؟ سازمانهاي ديني نقش مهم تري در امور يافتند و مراكز ديني مانند مسجد، مدرسه و خانقاه نقش بيشتري در چگونگي فضاي كالبدي شهر ايفا مي كردند و پويايي اجتماعي، اقتصادي و سياسي فراگيري بر جامعه حاكم شد.
در بخش بازتاب اين شماره از ماهنامه با نام -برگ زريني از ميراث مكتوب روستانشيني و تاريخ كشاورزي ايران> به قلم شهرام يوسفي فر نيز ميخوانيم : تاريخ پيدايش استقرارگاههاي روستايي و مناسبات كشاورزي در جامعه ايران بسيار كهن تر از زمان ظهور شهرها و مناسبات شهرنشيني در اين سرزمين است.
شيوه توليد زراعي، به عنوان يكي از شيوههاي توليدي در جامعه ايران، در قرون متمادي تاثيرگذاريهاي مستقيمي بر ساختار اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي ايران در بر داشته است.
در بخشي از اين شماره نيز گفت وگو با شهرام يوسفي فر و اسماعيل حسن زاده با موضوع -جامعه روستايي ايران با تكيه بر تاريخ ميانه> آورده شده است.
در صفحات -كنكاش> نيز مطالبي چون -اسماعيليه در گذر زمان> به قلم محمدعلي چلونگر، -تعامل ايرانيان و اعراب> از حسين پوراحمدي و سهيلا پايان، - روايت و خبر در تاريخ نگاري اسلامي> اثر اصغر قائدان و -رويارويي در دو جبهه> به قلم نصرالله پورمحمدي املشي مشاهده ميشود.
پرتوهاي تلاش عنوان ديگري از اين ماهنامه است كه به قدرت، دين و سياسي در ايران دوره تيموري به قلم حسين حاتمي ميپردازد.
در بخش بازتاب نيز علاقه مندان ميتوانند -يادگار تمدن ايراني - اسلامي> به قلم فائزه تولايي و -برگ زريني از ميراث مكتوب روستانشيني و تاريخ كشاورزي در ايران> را به قلم شهرام يوسفي فر را مطالعه كنند.
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]