واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به مناسبت روز جهاني ناشنوايان/ فريادي كه در گلو شكسته مي شود
گزارش از : امير برج خانزاده گوشهايش توان شنيدن ندارد اما احساسات ما را درك مي كند، خوشحال مي شود، ناراحت و عصباني مي شود و دوست دارد احساسات خود را با بلندترين صدا بيان كند ولي فرياد او در گلو شكسته مي شود.
او از دل و جان فرياد مي زند ولي فرياد او را بسياري از ما نمي شنويم و اين دردي است جانسوز كه بيشتر عذابش مي دهد.
اگر ما صداي آنها را مي شنيديم اگر فرياد آنها در گوش سنگين ما اثر مي كرد مي ديديم كه چه شكايت هايي دارند كه شايد بسياري از ما هرگز به آنها فكر نكرده ايم و يا حتي زحمت فكر كردن را به خود نداده ايم.
با فرياد بي صدا مي گويند: " سكوتم از رضايت نيست دلم اهل شكايت نيست.
" اولين كسي كه اين فرياد بي صدا را با گوش جان خود شنيد انساني بزرگوار بود كه با وجود مشقات زيادي كه در طول زندگي متحمل شد يك لحظه دست از تلاش و كوشش برنداشت.
استاد "جبار باغچه بان"، از خادمان پر تلاش فرهنگ ايران و به معني واقعي كلمه معلم گلهاي خاموش بود كه براي اولين بار به فكر تعليم و تربيت كودكان ناشنوا افتاد.
زنده ياد باغچه بان در سال 1298شمسي آموزگاري را در دبستان (احمديه مرند) آذربايجان آغاز كرد و موسس اولين كودكستان (باغچه اطفال ) در تبريز بود.
او را بايد اولين كسي دانست كه در ايران، آموزش سمعي بصري را به دستگاه آموزشي كشور وارد كرد.
در ابتداي كار همه او را مورد تمسخر قرار مي دادند، اما وي طي يك سال موفق شد به سه كودك ناشنوا خواندن و نوشتن بياموزد.
شادروان باغچه بان فعاليت آموزشي خود را در شهر شيراز به مدت شش سال و بعد از آن در تهران ادامه داد.
نخستين دبستان ناشنوايان را در چهار راه حسن آباد تهران در خانه اي محقر تاسيس كرد.
او در اين لحظه خستگي سال ها تلاش و انتظار را فراموش مي كرد، هر كلمه كه از تراوش قلم يك كودك كر و لال بر صفحه كاغذ نقش مي بست خستگي را از تن او مي زدود و به او انرژي دوباره اي مي بخشيد كه كودك ديگري را علم بياموزد و تيرگي جهل را با نور دانش از قلب انسان ها پاك كند.
امروز كه بيش از چهل سال از درگذشت اين مرد بزرگ مي گذرد وظيفه همگي ماست كه ياد او را زنده نگه داريم و به كودكان خود و همه كودكان ناشنوا بياموزيم كه باغچه بان چه حق بزرگي برگردن ما و آنها دارد.
مدير توانبخشي "نيوشا"، تنها مركز خانواده و كودكان ناشنوا در همدان مي گويد: نبايد ناشنواها را از جامعه جدا كرد و مسوولان بايد با همكاري با كمك به خانواده ها به اين امر تحقق ببخشند.
"سهيلا قديمي"، به ايرنا افزود: سازمان جهاني بهداشت تصميم به جمع آوري مدارس استثنايي نموده تا كم شنواها بتوانند در جامعه و در كنار بچه هاي عادي به تحصيل ادامه دهند.
وي اضافه كرد: مسوولان مدارس، بايد به بچه هاي ناشنوا توجه كامل كنند تا بتوانند در جامعه خوب ظاهر شوند.
وي اظهار داشت: مسئولان و خانواده ها بايد با آگاهي و اطلاعات كافي بچه ها را در اين امر مهم ياري كرده و از آنها حمايت كنند.
وي ظرفيت پذيرش اين واحد توانبخشي را تا 50نفر عنوان كرد و گفت: با وجود موفقيت شش نفر از بچه هاي كم شنواي موسسه در راهيابي به مدارس عادي بهزيستي توجهي براي رفع مشكلات موسسه نكرده است.
وي اظهار داشت: خدمات رساني خوب و به موقع از سوي سازمان بهزيستي باعث موفقيت بچه هاي كم شنوا در جامعه مي شود.
وي تعداد كم دستگاههاي وارده براي خوب شنيدن و از دست رفتن عمر مفيد بچه هاي كم شنوا در كاشت حلزون را يكي از مشكلات توانبخشي استان ذكر كرد.
وي با بيان اينكه عمر مفيد هر سمعك سه سال است اضافه كرد: با وجود استفاده و مشكلات عديده هر سمعك، سازمان بهزيستي اين دستگاه را هر پنج سال يكبار در اختيار فرزندان معلول قرار مي دهد.
يكي از والدين فرزندان كم شنوا مي گويد: سازمان بهزيستي كه متولي خدمات رساني به معلولان از جمله ناشنوايان و كم شنوايان است بايد براي موفقيت اين ها كه سرشار از استعدادهاي مختلف هستند كم كند.
او اظهار داشت: بچه هاي ناشنوا زير نظر بهزيستي بودجه خاصي دارند اما به دست آنها نرسيده و حاصل كم توجهي اين سازمان است.
وي خواستار رسيدگي به وضعيت خانواده هاي داراي فرزندان ناشنوا از لحاظ سرويس دهي و دادن سهام اعلام شده به فرزندان معلول شد و گفت: سازمان بهزيستي تاكنون هيچ گونه كمكي جهت رفع مشكلات ما نكرده است.
رييس سازمان بهزيستي همدان گفت: ناشنوايان قشري از جامعه هستند كه نمي توان آنها را معلول ناميد چرا كه توانمنديهاي بسياري دارند كه مي توان از آنها در رشد و شكوفايي جامعه و كشور بهره برد.
"غلامرضا ترك"، به ايرنا افزود: هم اكنون در استان همدان شش هزار معلول شنوايي وجود دارد كه از اينها دو هزار و يكصد نفر خدمات دريافت مي كنند.
وي به بررسي مشكلات و سئوالات خانواده هاي بچه هاي ناشنوا پرداخت و اظهار داشت: تاكنون هيچ گونه اعتباري براي رفع مشكلات كودكان كم شنوا به دست ما نرسيده است.
وي افزود: در تلاش براي رفع برخي از مشكلات خانواده ها اعم از خدمات سرويس دهي و پرداخت سهام اعلام شده خواهيم بود.
ك/4 645/564/1139 شماره 545 ساعت 14:37 تمام
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]