واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تبليغ ديني در فضاي مجازي؛ آسيبها و ظرفيتها/ 15پاسخگويي جامع به شبهات مصداق برجستهاي از تبليغ دين در فضاي مجازي است
گروه وبلاگ و IT: دبير هيأت علمي بعثه مقام معظم رهبري، گفت: اگر نگاه پاسخگويي به شبهات جامع باشد، پاسخگويي جلوه برجستهاي از تبليغ دين است، براي اينكه به اقتضاء سؤال مخاطبي كه دنبال دانستن بوده و شما وقتي پاسخگويي ميكنيد مخاطب جوياي دانستن را اشبا و تأمين كردهايد.
حجتالاسلام «صادق گلزاده»، دبير هيأت علمي بعثه مقام معظم رهبري، در بخش نخست گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به اينكه چترومها و تالارهاي گفتوگو از بركات فضاي مجازي هستند، گفت: بسياري از جويندگان معارف از طريق اينترنت توانستهاند، پاسخ، پرسشهايشان را را از طريق چت و تالارهاي گفتوگو پيدا كرده و موجبات هدايتشان فراهم شود.
بخش نخست مصاحبه را اينجا كليك كنيد!
سپس وي با تأكيد بر اينكه شعاع و گسترش مخاطبان فضاي مجازي بر تبليغ دين تأثير دارد، گفت: براي تبليغ گسترده دين بايد ظرفيتهاي گسترده فضاي مجازي را در نظر بگيريم و با شناخت اين فضا مفاهيم دين را در اختيار كاربران بينالمللي قرار دهيم.
قسمت دوم اين مصاحبه را اينجا كليك كنيد!
گلزاده درباره نقش وبلاگها، پادكستها و غيره در تبليغ ديني، اظهار كرد: اصولاً اينترنت يك رسانه قدرتمند جهاني است و در درون آن، رسانههاي كوچكي وجود دارد، براي مثال تالار گفتمان، چت، وبلاگ، پادكست، سايت كه هر كدام به تنهايي يك رسانه در فضاي مجازي محسوب ميشوند، هر كدام از اينها بايد درست شناخته شود، كاربردش درست فهميده شود، و به اقتضاي كاربردش از آن بهرهگيري شود.
دبير هيأت علمي بعثه مقام معظم رهبري، با اشاره به اينكه رسالت تبليغ ديني در فضاي مجازي بسيار فراتر از پاسخگويي به شبهات است، بيان كرد: شبهات در فضاي مجازي و غير مجازي با هدايت استكبار و دشمنان اسلام اتفاق ميافتد، يعني نوعي جنگ عليه اسلام و مسلمين و اسلام ناب است. در واقع وقتي يك جنگ را درون جهان اسلام طراحي ميكنند، دو طرف مسلمان را به جان هم انداخته و طرف مظلوم چارهاي ندارد جز اينكه از خود دفاع كند، اما در نهايت دشمن مركزي بهره را از اين فضا و ظرفيت ميبرد.
گلزاده يادآور شد: در حال حاضر شبهات موجود در اينترنت بسيار گسترده و متنوع است، حجمي از اين شبهات از عالم غيراسلامي بهسوي اسلام روانه ميشود، قسمتي از آنها خرافهتراشيهاي استكباري و استعماري است و بخش ديگري از اين شبهات فرقهتراشيهاي استعمار است مثل وهابيت، بابيت، بهائيت و صوفيگريهاي افراطي و گزينههاي از اين قبيل.
وي تصريح كرد: در واقع ما با حجم وسيعي از شبهات از ناحيه دشمنان اسلام ولو بعضي در لباس اسلام مانند وهابيت مواجهه ميشويم، حقيقتاً ميبينيم انرژي جهان اسلام به جاي توسعه دانش و معرفت ديني، متوجه پاسخگويي به شبههتراشيها شده كه قانع شدن و پاياني هم در آن ديده نميشود.
دبير هيأت علمي بعثه مقام معظم رهبري، افزود: پاسخگويي بايد درست رصد بشود، حقيقت پرسش درست فهميده بشود و دسيسه و توطئه دشمن نيز درست تشخيص داده بشود، به تعبيري فهم و برداشت من اين است كه اين فضا، صحنه جنگ فرهنگي است، و به تعبير اميرمؤمنان ما در اين فضا بايد بتوانيم تا دور دست را رصد كينم و بدانيم كه دشمنان با ايجاد اين شبهات دنبال چه ميگردنند، وقتي بتوانيم اين فضا را درك كنيم نوع پاسخگويي ما متفاوت خواهدبود.
وي عنوان كرد: ما بايد تلاش بكينم در فضاي مجازي مانند ساير فضاها هم از بستر بهره بگيريم، هم از فرصتها خوب بهره ببريم و هم با مديريت صحيح تهديدها را تبديل به فرصت بكينم، بهگونهاي در فضاي مجازي مديريت بحران عالمانه، عاقلانه و انديشمندانهاي لازم است تا بتوان بهره لازم را از اين فضا برد.
دبير هيأت علمي بعثه مقام معظم رهبري، اظهار كرد: مقوله تبليغ فراتر از پرسش و پاسخ است، تبليغ به معناي رساندن معارف الهي به جامعه بشري است و اين رساندن همه ابعاد فعاليتهاي بشري در انتقال مفاهيم را ميرساند، بنابراين در يك نگاه جامع و كلي، آموزش ميشود تبليغ، فعاليت فرهنگي ميشود تبليغ، پژوهش ميشود تبليغ و بسياري از فعاليتهاي ديگر.
گلزاده خاطرنشان كرد: البته بستگي دارد تبليغ را چه معنا كنيم و ابعاد و شعاع آن را چگونه ببينيم در يك نگاه كلان پاسخگويي به شبهات يك بخش كاربردي تبليغ دين را ميرساند اما ما بايد توجه داشته باشيم كه هدف از ايجاد شبهه چيست، آگاهي از اين موضوع نوع پاسخگويي را متفاوت ميكند.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]