واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / خبرهاي دريافتي هنري/ فروزش در راه توكيو و...
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر
ابراهيم فروزش كارگردان فيلم «هامون و دريا» براي شركت در بيستويكمين جشنواره بينالمللي فيلم توكيو به ژاپن سفر خواهد كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، جشنواره معتبر توكيو در بيستويكمين دوره برگزاري خود طي روزهاي 27 مهر تا 7 آبان، فيلم «هامون و دريا» را در بخش مسابقه خود نمايش ميدهد، ضمن اينكه علاوه بر كارگردان از مهران گلمحمدزاده نوجوان بازيگر نقش اول فيلم نيز به عنوان ميهمان ويژه جشنواره دعوت شده است.
جشنواره توكيو نخستين حضور بينالمللي هامون و دريا پس از موفقيت در جشنوارههاي فيلم فجر و كودك و نوجوان همدان به شمار ميرود.
همچنين فيلم ديگر ايراني حاضر در اين جشنواره، «ديوار» محمدعلي طالبي است كه در بخش بالهاي آسيا، خاورميانه به نمايش گذاشته ميشود.
فيلم «هامون و دريا» پنجمين ساخته بلند سينمايي ابراهيم فروزش كارگردان ايراني پس از فيلمهاي كليد، خمره، مرد كوچك و بچههاي نفت است كه فروزش فيلمنامه آن را براساس كتابي به همين نام اثر عباس جهانگيريان نوشته و در آن تصاويري ناب از كوير ايران را به تصوير كشيده است.
داستان فيلم درباره هامون، نوجواني است كه به همراه مادربزرگش در روستايي زندگي ميكند و بين او دخترعمويش دريا، عشقي فرازميني جاري است.
تهيهكننده اين فيلم كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان است.
همچنين براساس خبري ديگر اين فيلم پس از جشنواره فيلم توكيو موفق شد به بخش مسابقه جشنواره بينالمللي فيلم كوالالامپور در مالزي نيز راه يابد.
اين جشنوراه نيز در روزهاي 6 تا 9 آذر امسال از مهران گلمحمدزاده بازيگر نوجوان فيلم به عنوان ميهمان رسمي جهت حضور در مراسم افتتاحيه، مراسم فرش قرمز و مراسم اهدا جوايز دعوت كرده است.
مستند بلند «اسكار نيه ماير» ساختهي «فابينو ماسيل» كه دربارهي اين معمار برجستهي برزيلي و جهان است، در بخش «نمايشهاي ويژه» جشنواره بينالمللي سينما حقيقت روي پرده خواهد رفت.
اين فيلم مستند 90 دقيقهاي كه محصول سال 2007 كشور برزيل است، پرترهاي جذاب از شخصيت هنري و زندگي خانوادگي «اسكار نيه ماير» معمار بزرگ برزيلي را به تصوير كشيده و نقطه نظرات هنرمندان برجستهاي چون ژوزه ساراماگو، اريك هابسيان، نلسون پريهرا دوس سانتوس و شيكوبوركو را درباره وي، بيان ميدارد.
گفتني است: در بخش «نمايشهاي ويژه» جشنواره بينالمللي سينما حقيقت، آثار برگزيدهي روز جهان به نمايش عمومي درخواهند آمد كه از جمله ميتوان به فيلمهاي عمليات بازگشت به خانه (ريچارد رابينز)، عهدي با مردگان (پيتر ريموت)، درماندگان (گونسالو آريخون)، مارادونا (امير كاستاريكا) و ... اشاره كرد.
دومين جشنواره بينالمللي فيلم مستند ايران: سينما حقيقت، از 23 تا 28 مهرماه 1387 در سينما فلسطين، سينما قيام و تالار فارابي دانشگاه هنر برگزار خواهد شد.
***
رييس مركز هنرهاي نمايشي به سومين جشنواره سراسري تئاتر خياباني مريوان پيام داد.
متن كامل اين پيام بدين شرح است: «تئاتر خياباني نزديكترين هنر نمايشي عجينشده با فرهنگ هزاران ساله نمايشهاي سنتي و آئيني سرزمين كهن ايران است، تئاتري كه حصار نميپذيرد، قالب و سبك نميشناسد و در جرياني دوسويه بين نمايشگر و تماشاگر، گاه پاياني غمانگيز و گاه سراسر طعنه وطنز دارد. تئاتري كه خود به استقبال مخاطبش ميرود تا بازگويد، مسئله سازد، بشنوند و مشكلات متنابه اجتماعي را در مشاركت فعالانه مخاطبان كه خود نمايشگران خيابانياند در مواجهه با يكديگر به آزمون بكشاند، فرايندي بداهه خلق كند، دردها و آلام بشري را بازگويد، نقاط قوت و ضعف روابط انساني را برشمارد تا ماحصل آن آرامش روح و روان انساني باشد. تئاتر خياباني در ايران اكنون دوران ثبات خود را سپري ميكند و اين مهم به نتيجه نميرسيد مگر با كوشش و سعي فعالان اين عرصه و برنامهريزان حوزه نمايش كشور، گواه اين مدعا برگزاري فستيوالهاي متعدد تئاتر خياباني و جشنواره سراسري در مريوان است كه نشان از استمرار و تثبيت حرفهاي اينگونه نمايشي در عرصه تئاتر كشور دارد. مركز هنرهاي نمايشي مفتخر است كه براي سومين سال پياپي و به ميزباني هنرمندان زحمتكش اين عرصه در شهر هنردوست مريوان، شاهد برپايي اين رويداد مهم فرهنگي و هنري باشد. اميد آن كه برپايي اين گونه جشنوارهها باعث شكوفايي هرچه بيشتر و حركت پوينده نمايشگران خياباني در عرصه جهاني شود. اميدوارم با سعي و تلاش بيش از پيش هنرمندان اين عرصه، تئاتر خياباني روزبهروز شكوفاتر و موفقتر عمل كند.»
گفتني است سومين جشنواره سراسري تئاتر خياباني مريوان از 11 تا 14 مهر برگزار خواهد شد.
***
در همايش «آن روزگاران ياد باد»
حاجي مشهدي و طوسي تحولات سينماي دفاع مقدس را بررسي مي كنند
عزيزاله حاجي مشهدي، احمد دهقان پور، جواد طوسي و محمد تقي فهيم سير تحولات سينماي دفاع مقدس را در نشستهاي تخصصي فيلمهاي اين عرصه را تا دوشنبه هشتم مهر ماه در تالار انديشه حوزه هنري بررسي ميكنند.
در اين نشستها منتقدان و مدرسان دانشگاه تاثير گيشه در ساخت فيلمهاي دفاع مقدس، وضعيت فرهنگ ايثار در كشور، تاثيرات محصولات فرهنگي و برگزاري جشنوارهها و نمايشگاههاي مرتبط با دفاع مقدس در حفظ و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس را بررسي ميكنند.
بررسي تحولات سينماي دفاع مقدس در سه دهه اخير از ديگر مقولههايي است كه در اين نشستها به آن پرداخته ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 307]