واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: يك فوق تخصص گوارش و كبد: ابتلا به سرطان پانكراس در كشور رو به افزايش است
دكتر ناصرابراهيمي ، افزود: كاهش وزن و خارش از جمله علايم ابتلا به سرطان پانكراس هستند. مصرف سيگار، افزايش سن و نوع جنسيت نيز از عوامل موثر در ابتلا به اين بيماري هستند چرا كه مردان بيش از زنان، سرطان پانكراس را تجربه مي كنند.
وي با بيان اينكه افراد بين 60 تا 80 سال بيشتر به سرطان پانكراس مبتلا مي شوند، گفت: مبتلايان به سرطان پانكراس بيش از مبتلايان به سرطانهاي ديگر دچار افسردگي و كاهش وزن شديد مي شوند. شدت افسردگي آنان معمولا به حدي زياد است كه به اشتباه در بخش رواني بيمارستان ها بستري مي شوند اين درحاليست كه بايد به سرطان پانكراس اين بيماران توجه شود. اغلب اين بيماران ساكت و آرام در رختخواب مي خوابند و با كسي صحبت نمي كنند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد افزود: پانكراتيت حاد و پانكراتيت ارثي، انواعي از پانكراتيت هستند كه احتمال ابتلا به سرطان پانكراس را افزايش مي دهند.
وي درباره انواع سرطان پانكراس و علايم آن گفت: گاهي اوقات دم پانكراس، سرطاني مي شود. در اين حالت بيمار دچار زردي نمي شود و درد شديدي را تجربه مي كند كه مدتها ادامه پيدا مي كند اما برخي مواقع سلول هاي سرطاني در سر پانكراس رشد مي كنند. در اين شرايط بيماري فرد با زردي و احساس درد همراه مي شود البته زردي زودتر بروز مي كند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران توصيه كرد: افراد براي پيشگيري از ابتلا به سرطان پانكراس خودسرانه دارو مصرف نكنند و در صورتي كه زمينه ژنتيك ابتلا به اين بيماري را دارند، زير نظر پزشك قرار گيرند. علاوه بر آن، وزن خود را در حالت متعادل حفظ كنند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد تاكيد كرد: افراد مختلف به ويژه ميانسالان و كهنسالان هر نوع زردي را نشانه ابتلا به بيماري هپاتيت ندانند چون ممكن است زردي، علامتي از ابتلا به سرطان پانكراس باشد. علاوه بر آن، هر دردي در ناحيه معده را درد معده تلقي نكنند.
وي با بيان اينكه دو نوع بيماري در پانكراس به وجود مي آيد، اظهار كرد: بخشي از اين عوارض، التهابي هستند كه به آن پانكراتيت گويند و بخش ديگري از بيماريهاي پانكراس ناشي از ايجاد تومور سرطاني در اين عضو هستند.
ابراهيمي درياني افزود: التهاب پانكراس به دو نوع حاد و مزمن تقسيم مي شود كه در اين ميان پانكراتيت حاد نسبتا شايع تر است. عمده ترين علت ابتلا به اين بيماري در خارج از ايران، مصرف الكل و در داخل ايران سنگ هاي صفراوي است.
وي افزود: گاهي اوقات سنگهاي صفراوي وارد مجاري صفراوي مي شوند يا سنگ در انتهاي مجاري صفراوي گير مي كند و باعث بسته شدن مجراي پانكراس مي شود. در نتيجه بيمار احساس درد مي كند بگونه اي كه درد به كمر او سرايت كرده و بيمار براي كاهش درد به جلو خم مي شود. اين بيماران معمولا در قسمت فوقاني شكم احساس درد مي كنند و ممكن است تهوع داشته باشند و استفراغ كنند.
ابراهيمي درياني در ادامه گفت: چاقي، مصرف برخي داروهاي گياهي و مواد مخدر نيز در ابتلا به پانكراتيت حاد موثر هستند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد افزود: گاهي اوقات پانكراتيت حاد، خفيف است. در اين شرايط ابتلا به اين بيماري نگران كننده نيست اما گاهي اوقات پانكراتيت حاد،شديد است كه ابتلا به اين نوع از بيماري مي تواند به مرگ بيمار بينجامد چرا كه ممكن است عوارض زيادي را براي او به همراه داشته است.
وي با بيان اينكه عوارض پانكراتيت حاد متنوع است، اظهار كرد: اين بيماري ممكن است هر قسمتي از بدن را دچار عارضه كند. به عنوان نمونه باعث كوري و نارسايي قلبي شود. افراد مبتلا به پانكراتيت مزمن هم ممكن است دچار ديابت و درد شديد شوند و در نهايت سرطان پانكراس را تجربه كنند. مبتلايان به پانكراتيت مزمن اغلب اوقات براي تسكين درد خود به مواد مخدر معتاد مي شوند.
ابراهيمي درياني در پايان درباره عوامل ايجاد كننده پانكراتيت حاد، گفت: مصرف داروهاي ادرارآور، برخي آنتي بيوتيك ها مانند سولفاميت ها، داروهاي سركوب كننده سيستم ايمني بدن، برخي ويروس ها مانند ويروس اوريون، بعضي عفونتهاي باكتريايي، انگل ها و زهر عقرب و مار از جمله عوامل ايجاد كننده پانكراتيت حاد هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]