واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ميان اعضاي برجسته دموكرات و جمهوريخواه شكل گرفت؛اتحاد راهبردي احزاب آمريكا درباره ايران
اعتماد ملي: اعضاي برجسته دو حزب دموكرات و جمهوريخواه ايالات متحده آمريكا با تشكيل مركز ائتلافي با نام تشكيل دادهاند كه هدف آن ترغيب ايران براي توقف تلاش جهت دستيابي به سلاح هستهاي است. اين مركز در نظر دارد تبليغاتي را براي ترغيب مباحث در آمريكا درباره خطرهايي كه ايران هستهاي به همراه دارد، راهاندازي كند.
به گزارش خبرگزاري اسوشيتدپرس، مارك سيوالاس رئيس اين ائتلاف گفت اين گروه اميدوار است آمريكاييها را به بحث و گفتوگو درباره تهديد ايران و اعمال فشار افكار عمومي و بينالمللي بر نظام جمهوري اسلامي ايران ترغيب كند. ريچارد سيهالبروك سفير پيشين آمريكا در سازمان ملل و جيمز وولسي مدير پيشين سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) و كارن هيوز معاون پيشين وزير امور خارجه آمريكا در زمره هيات مشورتي اين ائتلاف هستند. مركز سياست دوحزبي روز دوشنبه با انتشار گزارشي اعلام كرد سياست كنوني آمريكا در قبال ايران در حال شكست است. در اين گزارش ابزارهاي جديد ديپلماتيك، اقتصادي و نظامي به شكلي تركيبي براي برخورد با برنامه هستهاي ايران پيشنهاد شده است. مولفان اين گزارش همچنين پيشنهاد دادهاند رئيسجمهور آينده آمريكا در صورتي كه همپيمانان اروپايي آن تحريمهاي اقتصادي بيشتري را عليه ايران اعمال كنند، با يك جدول زمانبندي از پيش تعيينشده وارد گفتوگو با تهران شود. آنها گفتند رئيسجمهور آتي بايد از همان روز اول دولت جديد خود، بهطور همزمان اهرمهاي ديپلماتيك، اقتصادي و نظامي را در برابر ايرانيها ايجاد كند تا از موضع قدرت وارد مذاكره شود و براي همه احتمالات آماده باشد. در اين گزارش همچنين پيشنهاد شده اگر اين مذاكرات به نتيجه نرسيد، آمريكا تاكتيكهاي شديدتري را دنبال كند. نويسندگان اين گزارش بهزعم خود برنامه هستهاي صلحآميز ايران را مهمترين تهديد براي دولت آتي آمريكا دانستهاند. اين گزارش محصول يك نيروي ويژه ردهبالاي دو حزبي به رهبري و سناتورهاي سابق آمريكا، ژنرالهاي بازنشسته چهارستاره و ديگر كارشناسان مسائل هستهاي است و بهزعم خود طرحي را براي ايجاد يك راهبرد موثر آمريكا براي برنامه هستهاي ايران پيشنهاد ميكند. اين دو سناتور پيشين دموكرات و جمهوريخواه در گزارش خود آوردهاند كه حتي اگر حمله نظامي آمريكا موفق به از بين بردن تمامي تاسيسات هستهاي ايران شود، بازهم تهران اطلاعات و فناوري لازم براي آغاز مجدد اين برنامه را دارا است و آمريكا بايد خود را براي حمله مجدد به اين تاسيسات آماده كند. دانيل كورتز و چارلز راب به رئيسجمهور بعدي آمريكا توصيه كردهاند كه تحريمهاي اقتصادي روي صنعت نفت و گاز ايران و فعاليتهاي ديپلماتيك بسيار موثرتر از حمله نظامي است. در گزارش مركز سياستگذاريهاي دوحزبي همچنين آمده است پيامدهاي حمله نظامي به تاسيسات هستهاي ايران براي خاورميانه غيرقابل پيشبيني خواهد بود.
11 ديپلماسي تغيير بازي در گزارش 128 صفحهاي
گزارش ديگري نيز در آمريكا از سوي مركز امنيت جديد آمريكا () CNAS منتشر شده كه ايران و برنامه هستهاياش را از اولويتهاي رئيسجمهور بعدي آمريكا معرفي كرده است. به گزارش ايسنا، بنا به ارزيابي مركز امنيت جديد آمريكايي، پرداختن به ايران و برنامه هستهاي آن يكي از اولويتهاي فوري رئيسجمهور بعدي آمريكا خواهد بود. اين مركز در راستاي ارزيابي گزينههاي سياسي آمريكا با همكاري گروهي از كارشناسان سياست خارجي و امنيت ملي، پرسنل نظامي، بازنشسته،
ديپلماتهاي سابق و ديگر مقامات سابق دولتي و متخصصان مسائل ايران و منطقه از هر دو حزب برجسته آمريكايي تشكيل شده است. بر اين اساس، دنيس راس و همكارانش گزارشي 128 صفحهاي را درخصوص استراتژيهاي ديپلماتيك براي برخورد با ايران ارائه دادند و سوزان مالوني پاسخهاي احتمالي ايران را در اين گزارش بررسي كرد.
اشتون كارتر نيز گزينههاي نظامي مختلف را ارزيابي و ولي نصر واكنشهاي احتمالي ايران و ديگر تاثيرات احتمالي را تشريح و ريچارد هاس چالشهاي زندگي در كنار ايراني هستهاي را بررسي كرد. هر يك از اين گزارشها سهم مهمي در مذاكرات ملي موردنياز و درباره سياست آمريكا در قبال ايران دارند؛ 3 نفر از كارشناسان اين مركز به نامهاي جيمز ميلر، كريستين پارترمور و لورك كمپل براساس اين گزارشها و نيز تحقيق و تحليلهاي بيشتري كه انجام دادند پيشنهاد كردند كه دولت بعدي آمريكا 11 ديپلماسي تغيير بازي را در قبال ايران دنبال ميكند؛ در حالي كه اگر ايران همكاري كند براي ايران و جامعه بينالمللي بهتر خواهد بود. هدف ديپلماسي تغيير بازي، بهبود دورنماها براي آمريكا و جامعه بينالمللي بدون توجه به چگونگي پاسخگويي ايران است.
درخواست مشترك نخبگان و مردم آمريكا
هفته گذشته نيز پنج وزير خارجه سابق ايالات متحده در نشستي در دانشگاه جورج واشنگتن اعلام كردند كه دولت آينده آمريكا بايد با ايران مذاكره كند. مادلين آلبرايت، جيمز بيكر، وارن كريستوفر، هنري كيسينجر و كالين پاول، كه در دولتهاي جمهوريخواه و دموكرات عضويت داشتهاند، گفتهاند واشنگتن بايد با ايران مذاكره كند چرا كه كاركرد گزينه نظامي در مواجهه با اين كشور، رضايتبخش نبوده است. اخيرا هم نتايج نظرسنجي منتشر شد كه حاكي از حمايت 65 درصدي آمريكاييها از مذاكره مستقيم با ايران است. اكثر آمريكاييها از مذاكرات دولت اين كشور با كشورهاي غيردوست و گروههايي كه در فهرست تروريستي آمريكا و ساير كشورها قرار دارند، حمايت كردند. براساس اين نظرسنجي، 70 درصد خواستار مذاكره با كوبا شدهاند. اين ميزان درخصوص كرهشمالي 68 درصد، ايران 65 درصد، ميانمار (برمه) 63 درصد و زيمبابوه 61 درصد بوده است.
شراكت و همكاري با ايران بهجاي رويارويي
همزمان با انتشار گزارش مراكز آمريكايي، مركز مطالعات امنيتي اتحاديه اروپا در پژوهشي به نام خواستار تغيير نگرش غرب به ايران شده است و غرب را به شراكت و همكاري با ايران فراميخواند. به گزارش فارس، مركز مطالعات امنيتي اتحاديه اروپا در پژوهشي جدي، موضوع ايران، موضوع هستهاي و رابطه كشورمان با اتحاديه اروپا را بررسي كرده و در آن خواستار تعامل به جاي دشمني با ايران شده است. اين پژوهش با نام ، مطالعهاي طولاني و 600 صفحهاي است كه كريستف برترام مدير سابق موسسه آلماني امور بينالملل و امنيت و رئيس پيشين مركز بينالمللي مطالعات راهبردي در لندن آن را نوشته است و ديدگاهي كاملا متضاد با ديدگاه كنوني اروپا درباره ايران و رابطه با آن ارائه ميكند. بنا بر اين گزارش، هدف اساسي پژوهش مركز مطالعات امنيتي اتحاديه اروپا بررسي امكان تبديل نگرش خصمانه به ايران به نگرش شراكتي (با اروپا و غرب) است كه در بخش نخست پژوهش بررسي شده است. در اين بخش از پژوهش، ارعاب[ساختگي ] غرب درباره ايران و اغراقهايي كه درباره موضوع هستهاي ايران شده رد شده و نامقبول اعلام شده و اين امر را كه موضوع هستهاي ايران امنيت جهان ازجمله آمريكا، اروپا و اسرائيل را تهديد ميكند، كاملا رد كرده است. كريستف برترام سرسختي ايران را در مواضع خود نتيجه سران آمريكايي ميداند و معتقد است اين امر پس از آمدن محمود احمدينژاد به عنوان رئيسجمهور ايران، تشديد شد. برترام در اين پژوهش پيشنهاد ميكند، غرب دست از رويارويي با ايران بردارد و حال كه جورج بوش رئيسجمهور آمريكا در حال ترك كاخسفيد است و دولتي جديد در آمريكا روي كار خواهد آمد ايران را شريك خود بداند و با آن همكاري كند. مدير سابق موسسه آلماني در امور بينالملل و امنيت و رئيس پيشين مركز بينالمللي مطالعات راهبردي در لندن با اشاره به اين اتهام كه ايران به تلاش براي ساخت سلاح اتمي تلاش ميكند، در اين پژوهش اعلام ميكند برخي اين خرافات را قبول دارند كه داشتن سلاح هستهاي به صاحب آن نفوذ و جايگاهي بالاتر ميدهد، حال آنكه ايران با وجود محاصره و تحريميكه در آن قرار دارد، داراي جايگاهي منطقهاي و صاحب نفوذ بسياري در موضوعهاي متعدد منطقه است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]