تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836378928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«پرايد هيبريد» در پاركينگ بي‌توجهي‌ها! دانشياردانشگاه خواجه نصير در گفت‌و‌گو با ايسنا تشريح كرد: جزئيات ساخت «سمند»هيبريد و طراحي «پرايد» برقي - گازي در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «پرايد هيبريد» در پاركينگ بي‌توجهي‌ها! دانشياردانشگاه خواجه نصير در گفت‌و‌گو با ايسنا تشريح كرد: جزئيات ساخت «سمند»هيبريد و طراحي «پرايد» برقي - گازي در ايران


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي

پژوهشگران كشورمان پس از ساخت موفقيت آميز خودرو سمند برقي با طراحي پرايد هيبريدي برقي گازي در دانشگاه صنعتي خواجه نصير در انتظار حمايت صنعت براي ساخت اين خودرو هستند.

دكتر علي اصغر جعفري، دانشيار دانشكده مكانيك دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي در گفت‌و‌گو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران به تشريح پروژه ساخت خودرو «سمند» برقي و طرح در حال اجرايش براي طراحي و ساخت پرايد هيبريد گازي - برقي پرداخته كه به گفته وي به دليل طراحي كاملا منحصر به فرد و ابتكاريش، مزايا و قابليت‌هاي خاصي نسبت به خودرو‌هاي هبريد خارجي دارد.

دكتر جعفري با اشاره به تجارب خود و همكارانش در ساخت و تحويل خودرو سمند برقي مجهز به محركه‌هاي الكتريكي مستقل كه چند سال پيش به سفارش سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي اجرا شد، درباره طرح ساخت پرايد گازي - برقي گفت: پس از تجربه موفق در طراحي و ساخت سمند برقي، ايده كامل‌تري براي تبديل خودرو پرايد به سيستم هيبريد به صورت چند پروژه دانشجويي در دانشگاه دنبال شده و در نهايت به اين نتيجه رسيديم كه طراحي بهينه به اين ترتيب است كه موتور گازي كه در حال حاضر روي پرايد نصب مي‌شود، بدون تغيير بماند و يك موتور الكتريكي كه همزمان قابليت تبديل به ژنراتور را دارد به صورت موازي با موتور گازي در خودرو نصب شود كه البته تعدادي باتري هم مورد نياز خواهد بود كه اگر شركت سازنده خودرو موافقت كند، محل مناسبي براي باتري‌ها در نظر گرفته خواهد شد كه برخلاف خودرو سمند برقي كه صندوق عقب آن توسط باتري‌ها اشغال مي‌شود، در پرايد هيبريد صندوق عقب و محل‌هاي مورد نياز مصرف كننده دست نخورده بماند.

وي خاطرنشان كرد: طراحي پرايد هيبريد بدين صورت است كه هنگامي كه خودرو در اتوبان و مكان‌هاي بدون ترافيك (با دنده 3 و بالاتر) حركت مي‌كند تنها موتور گازي مشغول به كار شده و خودرو را حركت مي‌دهد و همزمان، موتور - ژنراتور مورد نظر را تغذيه كرده و اين موتور - ژنراتور، باتري‌ها را شارژ مي‌كند. وقتي كه خودرو با دنده 1 و 2 حركت مي‌كند خودرو برقي شده و موتور - ژنراتور نقش موتور برقي را بازي كرده و خودرو‌ را به حركت در مي‌آورد. بدين ترتيب مشكل شارژ باتري كه در خودروهاي برقي وجود دارد در اين نوع خودرو وجود ندارد.

دكتر جعفري تصريح كرد كه تبديل حالت خودرو از برقي به گازي و بالعكس، هم به وسيله كليد دستي و هم سيستم خودكار قابل انجام است.

دانشيار مكانيك دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي خاطرنشان كرد: مشكلي كه در خودرو سمند برقي بود، وزن زياد آن به دليل استفاده از تعداد زيادي باتري بود در حالي كه در خودرو پرايد مي‌توانيم از باتري‌هاي جديدتر كه سبك‌تر و با قابليت‌هاي بهتر هستند، استفاده كنيم و از طرف ديگر، وزن خودرو پرايد معمولي هم با مقايسه با خودرو سمند سبكتر است؛ بنابراين مطمئنم كه اين طرح صد در صد موفق و در مقياس انبوه قابل اجرا خواهد بود.

وي در عين حال اظهار كرد: اساسا هدف از طراحي خودروهاي هيبريد و برقي مباحث محيط زيستي است و با توجه به اين كه قيمت پرايد هيبريد برقي - گازي حدودا 30 درصد گران‌تر از پرايد معمولي خواهد بود، مراجع مسوول از قبيل راهنمايي و رانندگي مي‌توانند با دادن تسهيلاتي براي استفاده كنندگان از اين قبيل خودروها و سياست‌هاي تشويقي مثلا امكان ورود به طرح ترافيك به مدت چند ساعت در روز، شهروندان را به استفاده از اين قبيل خودروها ترغيب كنند.

دكتر جعفري، برخورداري از موتور گازي كه هزينه سوخت آن در كشور بسيار ناچيزاست را در كنار آلايندگي بسيار پايين‌ از مزاياي عمده استفاده از پرايد هيبريد طراحي شده عنوان كرد و به ايسنا گفت: از حدود دو سال پيش با همكاري جمعي از دانشجويان كار براي اين طرح را آغاز كرده‌ايم و همچنان منتظر حمايت شوراي شهر يا كارخانه سازنده پرايد هستيم تا امكان ساخت آن را پيدا كنيم كه متاسفانه تاكنون پاسخ مثبتي دريافت نكرده‌ايم.

دكتر جعفري در ادامه درباره طرح خودرو سمند برقي هم گفت: اجراي اين طرح از سال 81 با همكاري بنده - به عنوان مجري بخش مكانيكي -، دكتر فرزاد تهامي، عضو هيات علمي دانشكده برق دانشگاه صنعتي شريف - به عنوان مجري بخش‌هاي الكترونيكي و دكتر رضا كاظم از دانشگاه صنعتي خواجه نصير و دكتر فرهنگي از دانشگاه تهران آغاز شد و در سال 84 خودرو به ايران خودرو تحويل شد. هدف از اجراي اين طرح دستيابي به تكنولوژي ساخت خودرو برقي با محركه‌هاي الكتريكي مستقل براي هر يك از چرخهاي محرك مي‌باشد.

وي گفت: در طرح‌هايي كه قبلا در كشور انجام شده بود از يك موتور الكتريكي به جاي موتور احتراق استفاده شده بود در حالي كه در اين طرح ديفرانسيل حذف شده و وظيفه تقسيم توان ميان چرخ‌هاي محرك به عهده كنترل كننده الكترونيكي قرار گرفته است. به عبارت ديگر از دو موتور الكتريكي كه هر كدام وظيفه حركت يكي از چرخ‌هاي جلو را بر عهده دارد، استفاده مي‌شود. بدين ترتيب تجهيزات واسطه‌ مثل جعبه دنده و ديفرانسيل حذف شده و در نتيجه اتلاف انرژي كاهش مي‌يابد.

جعفري تصريح كرد: خودروهاي برق كلا شامل دو گروه اصلي هستند. گروه اول خودروهاي برقي خاص كه در اين نوع خودروها تنها از موتور برقي و باتري‌هاي مخصوص قابل شارژ استفاده مي‌شود، مانند هونداي EV كه خودرو سمند برقي هم از همين گروه خودروهاست به عبارت ديگر موتور بنزيني كلا از خودرو حذف شده و دو موتور الكتريكي جايگزين آن شده است كه به وسيله تعدادي باتري كه در صندوق عقب و فضاي خالي جلو خودرو جاسازي شده‌اند حركت مي‌كند .

نوع دوم خودروهاي برقي كه به هيبريد معروفند، هم داراي موتور بنزيني و هم موتور برقي هستند كه درصد استفاده از هر يك از آنها بستگي به طراحي خودرو دارد.

وي خاطرنشان كرد: در يك نوع طراحي، موتور بنزيني و موتور الكتريكي به صورت سري و در طرح ديگر به صورت موازي بسته مي‌شوند و موتور بنزيني دو وظيفه را انجام مي‌دهد كه يكي شارژ باتري‌ها و ديگر مشاركت در حركت خودرو است مانند تويوتاي پريود و هوندا اينسايت.

دكتر جعفري تصريح كرد: در دسته‌اي از اين گروه خودروهاي برقي از پيل‌هاي سوختي استفاده مي‌شود. در واقع يك خودرو با پيل سوختي با موتوري برقي كار مي‌كند كه محرك آن يك پيل سوختي است كه حاصل عملكرد آن آب - به عنوان پسماند - و انرژي الكتريكي است كه در موتور مصرف مي‌شود.

وي درباره ساختار سمند برقي گفت: سمند برقي ساخته شده توان حركت با حداكثر 100 كيلومتر در ساعت را داشته و برد آن - پس از هر بار شارژ باتري‌ها - حدود 60 كيلومتر است. موتورهاي خودرو از نوع DC 180 ولت به وزن هر كدام 32 كيلوگرم و گشتاور 70 نيوتن متر هستند. اين خودرو به 30 باتري هر كدام به وزن 13 كيلوگرم مجهز است به اين ترتيب وزن سمند برقي در مقايسه با سمند معمولي با موتور بنزيني كه حدود 1200 كيلوگرم وزن دارد، حدود 300 كيلوگرم سنگين‌تر است كه اين يكي از محدوديتهاي سمند برقي است؛ البته مي‌توان از باتري‌هاي سبكتر و كمتر جديد هم استفاده كرد ولي با توجه به اين كه باتري‌هاي مورد نياز وارداتي و گران‌قيمت است قيمت تمام شده خودرو بالا مي‌رود كه به دليل جنبه‌هاي اقتصادي بايد اين مساله را هم در نظر گرفت.

جعفري درباره نحوه شارژ باتري‌ها كه بايد بعد از طي هر 60 كيلومتر مسافت انجام شود به ايسنا گفت: در خودرو برقي در محل باك خودرو و به جاي آن پريزي وصل شده كه سيم شارژر به آن وصل شده و بدين ترتيب بدون نياز به خارج كردن باتري‌ها مجموعه آنها به وسيله برق شهر شارژ مي‌شوند.

وي خاطرنشان كرد: اصولا باتريها را نمي‌توان حركت داد چون در هر كدام مقداري آب مقطر قرار دارد كه به وسيله يك سيستم لوله كشي و يك پمپ مانند خنك كردن يك موتور بنزيني بايد دائما آنها را خنك كنيم به عبارت ديگر در جلو خودرو يك رادياتور وجود دارد كه سيكل آب مقطر باتري‌ها را فعال كرده و آنها را خنك مي‌كند. همچنين بخش كنترل خودرو هم نياز به خنك كردن دارد.

جعفري تصريح كرد: زمان مورد نياز براي شارژ باتري‌ها حدود پنج ساعت است كه همين مساله باعث شده اين نوع خودروها برخلاف هيبريدها براي استفاده در خارج شهر چندان مناسب نباشند.

عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي خواجه نصير با اذعان به اين كه سمند برقي گزينه‌ مناسبي براي توليد و عرضه به بازار نيست، خاطرنشان كرد كه مدل برقي خودرو سمند به سفارش ايران خودرو ساخته شده و اساسا در طرح‌هايي كه در دنيا كار مي‌شود براي ساخت خودروهاي برقي خالص از طرح خودروهاي سبك استفاده شود تا وزن خودرو زياد نشود؛ لذا نتايج اين طرح نشان داد كه براي خودروهاي سنگيني مثل سمند بهتر است از طرح هيبريد استفاده شود و در همين راستاست كه در ادامه تحقيقات روي پرايد برقي - گازي كار مي‌شود كه مي‌تواند در عرصه عمل موفق باشد.

انتهاي پيام
 شنبه 30 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن