تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828672113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش تحليلي مهر/ذخيره سازي گاز در وضعيت نامناسب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تحليلي مهر/ذخيره سازي گاز در وضعيت نامناسب
خبرگزاري مهر- گروه اقتصادي: در حالي كه در زمستان سال گذشته وزارت نفت براي تامين سوخت زمستاني با مشكل مواجه شد و امسال نيز اخباري مبني بر كمبود گاز در كشور به گوش مي رسد، آمارها حاكي از آن است كه با وجود صرف هزينه هاي هنگفت پروژه هاي ذخيره سازي گاز از پيشرفت مناسبي برخوردار نيست.

به گزارش خبرنگار مهر، يكي از مشكلات عمده كشور براي تامين سوخت در فصل زمستان عدم توانايي در ذخيره سازي گاز است كه به نظر مي رسد تا كنون توجه جدي و سرمايه گذاري كافي در اين خصوص انجام نشده است، اين در حالي است كه طرحهاي اجرا شده نيز به دلايل مختلف با موانع و نارسايي هايي مواجه بوده است.

آمارها حاكي از آن است كه مصرف گاز ايران در سال گذشته رشد 12.3 درصدي را نسبت به سال 85 پشت سر گذاشته است كه در اين ميان بخش خانگي، تجاري و صنايع كوچك بيشترين سهم را درمصرف گازبه خود اختصاص داده اند.

همچنين در سال گذشته صنايع عمده با رشد مصرف 13.4 درصد در جايگاه دوم و نيروگاه‌ها با 3.8 درصد در رتبه سوم رشد مصرف قرار گرفتند.

اين‌ درحالي است كه رشد توليد گاز در اين مدت 12.6 درصد بوده است كه همين عامل موجب كمبود شديد گاز در سال گذشته و بروز بحران در برخي از شهرهاي كشور شد.

از سوي ديگر بر اساس آمارهاي رسمي توليد گاز طبيعي تا پايان امسال به حداكثر 600 ميليون متر مكعب در روز خواهد رسيد، كه از اين مقدار 500 ميليون متر مكعب گاز شيرين است. اين در حالي است كه پيش بيني مي شود در روزهاي سرد سال مصرف گاز تا 700 ميليون متر مكعب هم افزايش پيدا كند.

در همين حال آمارها حاكي از اين است كه متوسط توليد گاز طبيعي در سال گذشته 336 ميليون متر مكعب در روز بوده است كه با آغاز فصل سرما اين ميزان از مرز روزانه 400 ميليون متر مكعب گذشت و در نيمه اول دي ، نيمه دوم دي و 15 روز اول بهمن سال گذشته ، به ترتيب 438 ، 457، و 466 ميليون متر مكعب رسيد.

اين در حالي است كه با احتساب محدوديتهايي كه براي نيروگاه ها و صنايع بزرگ در نظر گرفته شده بود ، تقاضاي گاز طبيعي در سال گذشته به متوسط روزانه 600 ميليون متر مكعب در ماههاي دي و بهمن رسيد كه به دليل تامين ناقص ، شاهد قطع گسترده گاز در استانهاي مختلف كشور بوديم.

به گزارش مهر، در زمستان سال گذشته ، 4 دوره قطع گاز در كشور رخ داد ومصرف گاز طبيعي بخش خانگي به ركورد 409 ميليون متر مكعب در روز يعني بيش از 87 درصد مصرف مصرف كل كشور رسيد .

اين در حالي است كه با توجه به تراز منفي گاز، افزايش مصرف و مشكلات كشور در اين بخش اجراي پروژه هاي ذخيره سازي در دست مطالعه و اجرا، شركت ملي گاز را قادر به تامين بخشي از نيازكشوردر زمان اوج مصرف خواهد كرد و راهكار مناسبي براي مقابله به كمبود گاز خواهد بود.

از سوي ديگر با توجه به اينكه عمده ذخاير نفت و گاز كشور در مناطق جنوبي قرار دارد استفاده از خط لوله براي انتقال گاز به دلايلي همچون طولاني بودن مسير و احتمال بروز مشكل در خطوط انتقال يا اختلال سيستم در فصل زمستان راه حل منطقي ومناسبي نيست، درحالي كه در فصل تابستان و با كاهش مصرف به دليل فقدان صنعت ذخيره سازي از تمام ظرفيت گاز توليد شده استفاده نمي شود.

ايران به عنوان دومين دارنده ذخاير گازي جهان در حالي براي ذخيره كردن گاز خود با مشكل مواجه است كه استفاده از اين روش به صورت گسترده در كشورهاي پيشرفته از مدتها پيش مورد استفاده قرار گرفته است.

در حال حاضراين راهكار از سوي بسياري از كشورهاي دنيا كه حتي با كمبود گاز مواجه نيستند مورد توجه واقع شده و بسياري از كشورها به ذخيره سازي گاز مازاد بر نياز خود رو آورده اند.

در عين حال شركت ملي گاز ايران به عنوان متولي ذخيره سازي گاز در كشوربرنامه هايي را در دست اجرا دارد كه مهمترين اين پروژه ها سه طرح بزرگ ذخيره سازي گاز در كشور به نامهاي طرح طاقديس آبدار تلخه، طاقديس آبدار يورتشا در ورامين و طرح مخزن گاز سراجه قم است. ضمن اينكه در همين راستا فعاليتهايي نيز براي شناسايي ساختارهاي مناسب براي ذخيره گازي در ميدان شورچه در منطقه خانگيران در دستور كار شركت ملي گاز ايران گنجانده شده است.

اما در اين ميان طرح مخزن گاز سراجه قم با قابليت ذخيره سازي 2.5 ميليارد متر مكعب گاز در مرحله اوليه و 3.5 ميليارد متر مكعب در زمان توسعه يكي از مخازن مهم ذخيره سازي گاز است كه مي تواند نقش مهمي در گازرساني كشور داشته باشد.

مديريت مخزن سراجه قم در اختيار شركت نفت مناطق مركزي قرار دارد و با توجه به مديريت دوگانه بخشهاي بالادستي و پايين دستي كه به ترتيب در دست شركتهاي نفت مناطق مركزي و گاز ايران است، از مخزن مذكور براي ذخيره سازي گاز استفاده بهينه نمي شود.

در حال حاضر شركت نفت مناطق مركزي ايران عمليات مربوط به تاسيسات سرچاهي ، ساخت خطوط انتقال گاز چاهها ، مركز جمع آوري گاز و خط 16 اينچي انتقال گاز را برعهده دارد و مسئوليت عمليات ساخت و راه اندازي سيستمهاي فراورش شامل مخازن ميعانات گاز ، تفكيك گرها ، سيستم نم زدايي، توربوكمپرسورها، تجهيزات فراورش، خط 30 اينچ دو منظوره تزريق و برداشت گاز بر عهده شركت ذخيره سازي گاز ايران است.

از سوي ديگر، آمارها حاكي از آن است كه عمليات اجرايي اين طرح نيز بر اساس برنامه زمانبندي شده پيش نمي رود و با تاخير مواجه است.

به گفته مسعود سامي وند مدير عامل شركت ذخيره سازي گاز ايران در حال حاضر پيشرفت عمليات اجرايي اين پروژه در فاز نخست به 50 درصد رسيده و در سال آينده تزريق گاز به اين مخزن با ظرفيت روزانه هفت ميليون و300 هزار متر مكعب گاز آغاز خواهد شد، اين در حالي است كه براساس زمانبندي در نظر گرفته شده تا پايان خرداد ماه سال گذشته اين پروژه بايد از پيشرفت 86 درصدي بهرمند مي شد.

در عين حال، در حالي كه مجريان اين طرح معتقدند با همكاري مناسب در راستاي اهداف تعيين شده گام بر مي دارند آمارهاي ضد و نقيض ارائه شده حاكي از ناهماهنگي بين دو شركت مجري طرح وبي خبري اين دو شركت از برنامه هاي يكديگر است.

به گفته عليرضا ضيغمي مدير عامل شركت نفت مناطق مركزي امسال در خوشبينانه ترين حالت امكان برداشت حداكثر يك ميليون متر مكعب گاز از ميدان سراجه براي فصل زمستان وجود دارد، اين در حالي است كه مدير عامل شركت ذخيره سازي گاز ايران معتقد است در فصل سرما مي توان روزانه چهار ميليون متر مكعب گاز از ميدان سراجه برداشت كرد.

از سوي ديگر، در حالي كه شركت نفت مناطق مركزي حفاري سه حلقه چاه را به پايان رسانده و اعلام كرده است حداكثر تا ارديبهشت ماه سال آينده فاز اول اين طرح را به طور كامل تكميل مي كند،خبرها حاكي از آن است كه شركت ملي گاز ايران در تامين كمپرسورها موفق عمل نكرده است.

اين در حالي است كه به گفته مجريان طرح، ميدان سراجه قم به دليل نزديكي به مناطق پرمصرف از موقعيت راهبردي ويژه اي برخوردار است . بنابراين به نظر مي سد مديريت وزارت نفت براي رفع مشكلاتي همچون اعمال مديريتهاي دوگانه و خسارتهاي تاخيرهاي غير موجه اجتناب ناپذير باشد.
 شنبه 30 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن