واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همگام با شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريمهمراه با 11 غرفه در بخش دانشگاهي نمايشگاه بينالمللي قرآن
گروه فعاليتهاي قرآني: ارتقاي جايگاه فعاليتهاي قرآن و عترت در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور و شناخت خلاءها و نيازهاي اين مراكز از اهداف اصلي بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم است؛ در بخش پاياني اين گزارش با 11 غرفه ديگر در بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن همراه ميشويم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، بخش دانشگاهي نمايشگاه بينالمللي قرآن حاصل تلاش و همكاري بيش از 30 نهاد و مركز دانشگاهي فعال در عرصه برنامههاي قرآن و عترت است كه با برپايي 40 غرفه، علاوه بر معرفي فعاليتها و ارائه آثار و محصولات مراكز آموزش عالي، بيش از 20 فعاليت ويژه و تخصصي جنبي نيز در زمينه قرآني برگزار ميكند.
در بخش دوم اين گزارش با اشاره به فعاليتهاي بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، حمايت از دانشگاهيان حاضر در بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن، توجه به فعاليتهاي محتوايي و علمي، تقدم در عرضه آثار و محصولات يكسال گذشته و تنوع و نوآوري در ارائه آثار و محصولات از سياستهاي بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم برشمرده شد.
بخش دوم اين گزارش را اينجا بخوانيد!
دانشگاه مذاهب اسلامي
در بخش سوم و پاياني اين گزارش به بررسي فعاليتهاي ديگر دانشگاهها و مراكز آموزش عالي در حوزه قرآن و عترت ميپردازيم؛ غرفه متعلق به دانشگاه مذاهب اسلامي در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم برنامههايي چون «نشستهاي تخصصي»، «بخش مسابقات قرآني»، «برنامههاي مجازي» و «ميزگردهاي تخصصي درون غرفهاي» را به اجرا درميآورد، همچنين غالب كارهايي كه دانشگاه مذاهب اسلامي در نمايشگاه امسال ارائه ميكند، در مجموعهاي به نام «خادمان قرآن دانشگاه مذاهب» گنجانده شده كه مسابقات و خدمات قرآني مفيدي را به بازديدكنندگان نمايشگاه در سطوح تخصصي و عمومي عرضه خواهد كرد.
دانشگاه مذاهب، دانشگاهي با رويكرد و هدف تقريب بين مذاهب اسلامي است و پرورش نسلي از علما، محققان و دانشمندان مسلمان، تربيت مدرس، استاد و پژوهشگران ورزيده در فقه و مباني حقوق، اصول، علوم قرآني، علوم حديث، كلام و عرفان و تربيت خطيب و مبلغ ديني براي داخل و خارج از كشور در سطح مذاهب مختلف اسلامي از جمله اهداف اصلي اين دانشگاه است.
طبق اساسنامه مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي اين دانشگاه داراي چهار ركن مؤسس، هيئت امناء، رياست و شوراي دانشگاه است و تربيت فقيه اسلامشناس، محقق و استاد در رشتههاي مختلف علوم انساني، تربيت حقوقدان، قاضي و كارشناس حقوقي، تربيت عالم ديني و مبلغ اسلامي با هدف گسترش فرهنگ اسلام و معارف اهل بيت(ع) در داخل و خارج كشور و تربيت نيروي انساني كارآمد براي مراكز علمي و آموزشي_پژوهشي كشور از اهداف اصلي اين دانشگاه است.
دانشگاه علوم اسلامي رضوي
دانشگاه علوم اسلامي رضوي در دو بخش آموزش و پژوهش مشغول فعاليت و در بخش فرهنگي نيز مجله قرآني و تخصصي «الهيات و حقوق» فصلنامه قرآني منتشر شده در اين دانشگاه است و نيز از مهمترين فعاليتهاي كانون قرآن و عترت دانشگاه علوم اسلامي رضوي ميتوان به برگزاري مسابقات قرآني، برگزاري كلاسهاي آموزشي قرآن كريم، برپايي محافل انس با قرآن و گردآوري مجموعهاي از نوار و لوح فشرده قرآني ويژه دانشجويان اشاره كرد.
اين دانشكده همكاري و حضور فعالي در چهاردهمين و پانزدهمين دوره نمايشگاه بينالمللي قرآن داشته و مسئولان برگزاري اين غرفه در دورههاي اشاره شده به عنوان افراد فعال در بخش دانشگاهي نمايشگاه برگزيده شدهاند.
دانشكده فني شريعتي
از جمله فعاليتهاي قرآني دانشكده فني شريعتي ميتوان به برپايي نمايشگاه قرآني در داخل دانشكده همراه با مسابقات قرآن، برپايي كلاسهاي آموزشي قرآن كريم، حمايت از پروژهها و تحقيقات قرآني دانشجويان و ختم كامل قرآن به عنوان سبد قرآني در ايام ماه رمضان اشاره كرد.
برگزاري مسابقه اينترنتي قرآن با عنوان «افطار تا افطار»، قرائت قرآن توسط دانشجويان قبل از نماز جماعت ظهر و عصر در نمازخانه مركزي دانشكده، برگزاري نشستهاي تخصصي قرآني، تصويرسازي قصههاي قرآني در پروژههاي علمي دانشجويان، حمايت از فعاليتهاي قرآني و پوشش و انعكاس اخبار قرآني، برگزاري مسابقه تفسير سوره واقعه، برگزاري مسابقه 30 روز با ماه رمضان و برگزاري كلاس علوم قرآني استادان و ارسال پيام قرآني ار ديگر فعاليتهاي قرآني دانشكده فني شريعتي است.
فعاليتهاي مهدويت
غرفه ديگري كه در بخش دانشگاهي به چشم ميخورد غرفه فعاليتهاي مهدويت است كه از سوي مركز راهبردي فعاليتهاي مهدويت دانشگاهها(ياسين) برپا شده است اين مركز به منظور هماهنگي و هدايت هدفمند كانونهاي فعال مهدويت در دانشگاهها تعيين شده و در حال حاضر بيش از 30 كانون مهدويت عضو اين كانون هستند و اقداماتي جهت عضويت 50 كانون مهدويت ديگر در سطح دانشگاههاي سراسر كشور صورت گرفته است.
شوراي مركزي «ياسين» ضمن حضور فعال در بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم براي پيشبرد اهداف، ايجاد ارتباط بين كانونهاي مهدويت و انتقال تجربيات ميان آنها، همچنين تجميع افكار دانشجويي در زمينه مهدويت فعاليتهاي خود را در قالب معاونتهاي آموزش، پژوهش، فرهنگي_هنري و روابط عمومي تقسيم كرده است.
طرح ولايت
اين طرح از سال 1375 در مجتمع فرهنگي_تفريحي سيدالشهداي سازمان بسيج دانشجويي و با حضور تعدادي از استادان و دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور آغاز به كار كرده است و در عمر كوتاه خود نقش ويژه و برجستهاي در گسترش و تقويت روحيه دفاع از ارزشها و اصول مكتب انسانساز اسلام و اشاعه تفكر و فرهنگ بسيجي در مراكز آموزش عالي كشور ايفا كرده است و همه ساله مقام معظم رهبري در ديدار با دانشپژوهان اين دورهها بر توسعه، فراگيري، استمرار، اثربخشي، سرمايهگذاري، تقويت و تعميق و تاثيرگذاري اين دوره تاكيد داشتهاند.
مباني انديشه اسلامي، فلسفه سياست، فلسفه حقوق، بنياد اخلاق و معرفتشناسي عناوين دروس و مباحث طرح ولايت است و از جمله فعاليتهاي اين طرح قرآني ميتوان به حضور فعال در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم و انتشار نشريه «اشراق» و توزيع 364 هزار نسخه از اين نشريه بين دانشجويان به منظور فضاسازي فرهنگي اشاره كرد.
طرح هجرت
اردوهاي جهادي با عنوان «طرح هجرت» نام يكي ديگر از غرفههاي بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن است و زماني كه از اهداف اين طرح سئوال ميشود، تحقق دستورات و منويات مقاممعظم رهبري، تقويت روحيه خودباوري و اعتماد به نفس و اميد، تبيين و ترويج تفكر بسيجي، تقويت وحدت و انسجام بين مردم در باورهاي ديني و ملي، ايجاد اعتماد عمومي، تقويت روحيه خدمترساني و تلاش در جهت زنده نگهداشتن شور انقلابي سالهاي نخستين انقلاب و دفاع مقدس از جمله اهداف اين طرح از سوي دانشجويان بسيجي عنوان ميشود.
دانشگاههاي ارتش جمهوري اسلامي ايران
دارالقرآن ارتش جمهوري اسلامي ايران علاوه بر فعاليتهاي خاص براي كليه نيروها و مراكز ذيربط، فعاليتهاي ويژهاي چون برگزاري مسابقات قرآن، برپايي محافل انس با قرآن كريم، اجراي طرح بزرگ ترجمه قرآن ويژه دانشجويان ارتش، برگزاري كلاسهاي تخصصي آموزش قرآن، برپايي نمايشگاههاي قرآني، شركت در اردوهاي آموزشي و شناسايي چهرههاي برتر قرآني را براي دانشجويان دانشگاههاي ارتش برنامهريزي و اجرا ميكند.
پايگاههاي اينترنتي و وبلاگهاي قرآني دانشگاهي
در اين غرفه به معرفي سايتها و وبلاگهاي مختلف دانشگاهي با موضوع قرآن پرداخته ميشود و اطلاعرساني درباره وبلاگ و نحوه ساخت آن، معرفي وبلاگ برتر قرآني، دريافت ايميل افراد و ارسال مطالب قرآني براي آنان، برگزاري مسابقات و نشستهاي تخصصي با موضوع قرآن و آموزش وبلاگنويسي در كمتر از 10 دقيقه از برنامههاي غرفه پايگاههاي اينترنتي و وبلاگهاي قرآني دانشگاهي است.
آيههاي بصري
به عينيت رساندن آيههاي قرآن و قرار دادن آنچه كه بارها و بارها در صفحات قرآن با آن روبهرو شدهايم زمينهاي مناسب جهت فكر و تدبر روي آيات فراهم ميآورد، استفاده از تصاوير مربوط به آيات و قراردادن مخاطب در فضايي كه جز محتواي مورد نظر چيز ديگري او را مشغول نسازد، بخشي از برنامههاي غرفه آيههاي بصري در بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن است و سعي ميشود تا براي لحظاتي هرچند كوتاه فضايي براي انديشه در آيات ايجاد شود.
آيههاي سماوي
در اين غرفه سعي شده است آيههاي مرتبط با نجوم و آسمان به همراه تصاوير مرتبط با آنها به نمايش گذاشته شود، همچنين حضور استادان نجوم و توضيحات درباره قرآن و نجوم، نمايش فيلم و ارائه نظرات بزرگان علم نجوم درباره ارتباط علم نجوم و خداشناسي از برنامههاي غرفه آيههاي سماوي در بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن است.
اسوههاي قرآني
اين غرفه ميكوشد تا با قراردادن مخاطبان در يك جريان محتوايي بصري و هنري، آنان را نسبت به الگوهاي بزرگ عمل به آيات قرآن تحريك كرده و زمينه آشنايي بيشتر را فراهم آورد و در راه رسيدن به اين اهداف از عكس و طراحي يك جريان داستاني به همراه صوت، موسيقي و تركيب نورپردازي استفاده ميكند.
در پايان به نظر ميرسد بخش دانشگاهي در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در ابعادي گستردهتر، فعالتر و با رويكردي همراه با نوآوري حضور پيدا كرده كه از آن جمله برگزاري نشستهاي متعدد قرآني در حوزههاي مختلف و با حضور مسئولان و استادان دانشگاه ميتواند تأثيرات مطلوبي را در ترويج فرهنگ قرآني و آشنايي بيشتر دانشجويان با موضوعات قرآني فراهم آورد.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]