واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛راه هاي حفظ روابط دوستانه با نوجوانان
؛عابديان - آيا احساس مي كنيد كه فرزندتان با شما غريبه شده است؟
بسياري از والدين فكر مي كنند كه فرزند نوجوان خود را در داخل و خارج از خانه به طور كامل مي شناسند. اما اگر از نوجوانان بپرسيد كه آيا والدينشان واقعا مي دانند كه در زندگي روزمره آن ها چه مي گذرد، به طور معمول جواب منفي است.با ٥ روش زير بدون هيچ گونه تحميلي روابط دوستانه خود را با نوجوانان همچنان مستحكم نگاه داريد:
١ - به طور واقعي و عيني محبت خود را نسبت به آن ها نشان دهيد: كودكان در سن ١٣ سالگي از ابراز محبت والدين در جمع، احساس حقارت مي كنند ولي ممكن است در خانه از مادرشان بخواهند كه پشتشان را ماساژ دهد.
در مجموع والدين بايد بدانند كه چگونه به فرزندانشان محبت كنند حتي زماني كه آن ها بزرگ شده اند. به خاطر داشته باشيد در آغوش گرفتن و بوسيدن براي فرزندان نوجوان، زماني خوش آيند است كه در منزل خود باشيد، نه در جمع دوستان و فاميل.
٢ - بر درس و مدرسه فرزندتان نظارت داشته باشيد: دنياي فرزندان ١١ تا ١٣ ساله، مدرسه آن هاست شما بايد با دنياي آن ها بيشتر آشنا شويد و اين ساده ترين راه براي شناختن و يا رفع مشكلات رفتاري آن هاست.
٣ - به آن ها ياد بدهيد كه چگونه مشكلاتشان را برطرف كنند: كودكان در اين سن مي خواهند دريابند كه چگونه مي توانند بر مشكلاتشان فائق شوند چون مي خواهند ياد بگيرند كه چگونه اعتماد به نفس داشته باشند.
بهترين روش، پرسيدن مسائلي است كه به فرزندان كمك مي كند تا بر مشكلاتشان پيروز شوند. هنگامي كه فرزندتان كار بدي انجام داده است، با انتخاب روش صحيح در بهبود رفتار او بكوشيد.
٤ - به طور مخفيانه ولي با دقت مواظب رفتار آن ها باشيد: امور شخصي كودكان در اين سن خيلي مهم است و والدين در هر زمان بايد آن ها را مورد توجه قرار دهند. اگر فرزندتان به مدت چند هفته كارهاي عجيب و غريبي مي كند، شما به عنوان يك فرد مسئول بايد علت آن را بيابيد حتي اگر مجبور باشيد براي يافتن آن، اتاق خواب فرزندتان را تفتيش كنيد. فراموش نكنيد كه شما با اين كار اعمال او را مورد بازرسي قرار مي دهيد و بايد خود را براي كشف برخي اطلاعات آماده كنيد. اگر در مورد آن چه كه متوجه شده ايد با عصبانيت با فرزندتان برخورد كنيد ممكن است تمام پل هاي ارتباطي بين شما و فرزندتان خراب شود. سعي كنيد در بهترين موقعيت و با كمال آرامش درباره رفتار عجيب و سؤال برانگيز او صحبت كنيد. در نهايت، به خاطر داشته باشيد كه مهم ترين مسئله حمايت شما از فرزندتان است.
٥ - با دوستان فرزندتان بيشتر آشنا شويد: در جست وجوي موقعيت هايي باشيد كه بتوانيد به راحتي مكالمه هاي فرزندانتان را بدون هيچ گونه شباهتي به استراق سمع، بشنويد. آن ها را تشويق كنيد تا از دوستانشان دعوت كنند و حتي گاهي اوقات فرزندتان و دوستانش را با خودرو به يك مكان تفريحي ببريد. به اين ترتيب متوجه مي شويد كه در زندگي اجتماعي فرزندتان چه مي گذرد.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]