تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):اى آن كه يادش مايه شرافت و بزرگى ياد كنندگان است و اى آن كه سپاسگزاريش موجب دست يافت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851428241




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب


و از آنجا كه حاكميت دموكراتيك وابسته به زنجيره‌اي از تجربه‌ها است، مدت آن تجربه‌ها به طور مستقيم به دوام خود حاكميت دموكراتيك مربوط مي‌شود. به عبارت ديگر، هر چه دورة حاكميت دموكراتيك طولاني باشد، قدرت و ثبات آن نظام دموكراتيك بيشتر مي‌شود.

يك دموكراسي كه بيش از دويست سال از عمر آن مي‌گذرد، درخطر جدي فرو پاشي و يا تعليق اصول قانوني قرار ندارد. اين دموكراسي داراي ديوار عايقي از تجربه و تاريخ دموكراتيك براي حفظ خود از سوء استفادة غير قانوني از قدرت است. ملتي بدون بهره‌مندي از چنين پيشينة طولاني دموكراسي و سازمان‌هاي دموكراتيك ـ احزاب سياسي ؛ پارلمان مستقل، مشروع و منتخب مردم؛ سازمان‌هاي غير دولتي ( NGO)؛ رسانه‌هاي آزاد؛ و يك نظام قضايي مستقل ـ در مقابل تعليق نظام دموكراتيك آسيب‌پذير است. ما بايد به يك دموكراسي نوپا مانند يك نهال كه بايد تحت محافظت قرار گيرد، به آن آب، غذا و زمان داده شود تا به درختي مستحكم تبديل شود، نگاه كنيم. بنابراين وقتي تجربه‌هاي دموكراتيك نابهنگام فرو پاشيده و متوقف مي‌شوند، اثرات آن مي‌توانند، اگر نه پايدار، اما طولاني مدت باشند. فروپاشي‌هاي داخلي و خارجي دموكراسي (هم انتخابات و هم حاكميت) اثراتي دارند كه در طول نسل‌ها ادامه مي‌يابند و از بين نمي‌روند.

ما بايد در خصوص دموكراسي واقع گرا و عمل‌گرا باشيم. جان اف. كندي يك بار خودش را يك

«ايده‌آل‌گراي دور از توهم» ناميد. به نظر من اين توصيف مناسبي است، چون فكر مي‌كنم كشورم به ويژه از خشونت ديكتاتوري به سمت فرهنگ دموكراسي در حركت است. وقتي انسان با ظلم و ستم مواجه مي‌شود، وسوسه مي‌شود كه به سراغ موانع برود، در حالي كه عمل‌گرايي، به كارگيري علاج‌هاي [صلح آميز] و ديگر توانايي‌ها را توصيه مي‌كند. من با توجه به رشد عقلي و تجربياتي كه دارم، سرسختانه به آرمان متعهد هستم، اما در يافتن ابزار لازم براي نيل به اهداف به طور صلح‌آميز بيشتر صبور هستم.

تجربة استعماري بسياري از كشورهاي مسلمان منجر به سختي‌هاي بسيار آنان در حفظ دموكراسي شده است. در صورت نبود حمايت كافي و بدون زمان و تعهد لازم به ايجاد زيربناي دموكراتيك، آنان در تقويت جريان‌هاي انتخاباتي و حاكميتي خود با شكست مواجه مي‌شوند. بسياري از كشورهايي كه در اين فصل مورد بحث قرار مي‌گيرند در معرض ارزش‌هاي دموكراتيك، ايده‌آل‌هاي دموكراتيك و توسعة تدريجي سازمان‌هاي سياسي و اجتماعي در زمان حاكميت استعماري و‌اندكي پس از آن قرار گرفته‌اند. با اين حال دانه‌هاي دموكراتيك نو پا اغلب با توجه به منافع استراتژيك قدرت‌هاي غربي (اغلب با كار كردن با عناصري درون جوامع خودشان) قبل از آن كه به گل بنشيند و به نظام‌هاي دموكراتيك كارآمد تبديل شوند، از بين رفته‌اند.

الجزاير

كشورهاي اسلامي شمال قارة آفريقا نمونه‌هايي از كشورهايي هستند كه استقلال در آنها براي مردم آزادي سياسي يا اصلاحات اقتصادي و اجتماعي به ارمغان نياورده است. براي مثال، كشور الجزاير بيش از يكصد سال تحت استعمار فرانسه بود.

جنبش ضد استعمار در الجزاير بين جنگ‌هاي جهاني رشد يافت و با شكست نازي‌ها در سال 1945 شدت گرفت. با خاتمة جنگ، رژة ضد استعمار در شهر ستيف (Setif) به خشونت كشيده شد. مردم الجزاير به جوامع فرانسوي و اروپايي حمله كردند. آمار كشته‌شدگان به بيش از يك صد نفر رسيد. نيروهاي فرانسوي ابتدا با اقداماتي در خور و متعادل پاسخ دادند، اما ديري نكشيد كه اقدامات آنها به قتل‌هاي تلافي جويانه تبديل شد؛ هزاران نفر از الجزايري‌ها (برخي آمارها به 45 هزار نفر مي‌رسد) كشته شدند.

در اين اوضاع و احوال بود كه جبهة آزادي ملي الجزاير (FLN) نبردي را براي رسيدن به استقلال و رهايي از استعمار فرانسه در 1954 آغاز كرد كه تا سال 1962 به طول انجاميد. اين جنگ از خونبارترين نبردهاي اواخر قرن بيستم بود. در خاتمة اين جنگ، آمار حيرت انگيز يك ميليون كشته به دست آمد. دولتي كه پس از اين نبرد طولاني براي استقلال ظهور نمود، خيلي زود دولت يك حزبي شد كه تحت سلطة رهبران خودكامه اي به نامهاي احمد بن بلا (Ahmad Ben Bella) و هوآري بوميدين (Houari Boumedienne) بود. درسال 1991 مردم الجزاير تلاش كردند كه دولت يك حزبي را به نظام دموكراتيك چند حزبي از طريق انتخابات آزاد تغيير دهند. جبهة نجات اسلامي، كه حزبي اسلامي بود در دور اول انتخابات پيروز شد. ارتش به سرعت مداخله و انتخابات را لغو كرد و جلوي اسلام گرايان را براي كنترل دولت گرفت. نظم و قانون مختل شد. جنگ فرقه‌اي داخلي شروع شد، الجزايري در مقابل الجزايري و مسلمان در مقابل مسلمان ديگر قرار گرفت. جنگ داخلي الجزاير تا سال 2002 به طول انجاميد.

سرانجام ســــازشي سيـــاسي به جنـگ خاتمه داد و راه را براي دولتي منتخب هموار كرد. عبدالعزيز بوتفليقه (Abdelaziz Bouteflika) در سال 1999 انتخاب شد. اما انتخاب او با اتهام به تقلب در رأي‌گيري با شكست مواجه شد و شش نفر از هفت كانديدا از رقابت كنار كشيدند. انتخابات پارلماني بعدي در سال 2002 تنفر عمومي را از سياست انتخاباتي نشان داد.




 سه شنبه 26 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن