پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851437415
گزارش تكراري و دو پهلوي البرادعي درباره فعاليتهاي هسته اي ايران منتشر شد
واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: گزارش تكراري و دو پهلوي البرادعي درباره فعاليتهاي هسته اي ايران منتشر شد
مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي عصر ديروز در گزارش شش صفحه اي اخير خود درباره فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران اعلام كرد كه آژانس قادر بوده است به تداوم راستي آزمايي عدم انحراف مواد هسته اي اعلام شده در ايران ادامه دهد.
در گزارش البرادعي همچنين با اشاره به آنچه كه مطالعات ادعايي خوانده مي شد و بدليل فشارهاي تحميل شده توسط آمريكا و به رغم تدوين برنامه كاري ميان ايران و آژانس براي حل مسايل باقي مانده در گزارش البرادعي گنجانده شده آمده است : « اين آژانس قادر نبوده كه به پيشرفت خاصي درباره مطالعات ادعايي و ديگر موضوعات مهم مرتبط با آن كه باعث نگراني جدي است دست پيدا كند. »
در بخشي ديگر از گزارش البرادعي از ايران خواسته شده كه همچون ديگر موارد تلاش كند اطلاعات و دسترسي هاي لازم را براي حل پرسش هاي مرتبط با مطالعات ادعايي در اختيار اين آژانس قرار دهد تا اين نهاد بتواند به سئوالات و رفع نگراني ها بپردازد.
در گزارش البرادعي همچنين بر ادامه فعاليت هاي مربوط به غني سازي در ايران تاكيد شده است و اعلام شده كه ايران آبشارهاي تازه نصب كرده و نسل جديدي از سانتريفيوژها را براي اهداف آزمايشي به كار انداخته است .
به گزارش خبرگزاري مهر متن كامل گزارش محمد البرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي كه ديروز در وين منتشر شد بدين شرح است :
1 ـ در 26 ماه مه سال 2008 مدير كل درباره انجام توافق پادمانهاي ان پي تي و بندهاي مربوط به قطعنامه هاي 1747 و 1803 در به شوراي حكام گزارش داد . ) GOV 8002 51 (جمهوري اسلامي ايران
اين گزارش تحولات مربوطه را از آن تاريخ مورد پوشش قرار مي دهد.
فعاليت هاي غني سازي در حال انجام : A
ادامه داده است . بعلاوه ايران FEP تاسيسات IR -1 2 ـ از زمان گزارش قبلي مدير كل ايران به راه اندازي 3 هزار دستگاه خود در فاز نخست UF 6 به وسيله گاز A 62 آبشار 164 از واحد ) IR -1 (به كار نصب در چهار واحد ديگر ادامه مي دهد . در 30 اوت سال 2008 پنج ماشين تغذيه مي شده است و يك آبشار ديگر از همان واحد بدون گاز مذكور كار مي كرده است . نصب 12 آبشار باقيمانده در آن واحد ادامه دارد و همينطور نصب تمامي آبشارهاي راه اندازي شده و تحت نظارت آژانس باقي است . از 30 اوت سال FEP مواد در ) para GOV 8002 51 ( به آبشارهاي در حال كار تغذيه شده بود كه اين آبشارها از 12 دسامبر سال 2007 در حال كار بوده اند و UF 6 2008 5930 كيلوگرم گاز به UF 6 صورت گرفته است . همچنين مقداركل گاز FEP مي باشد كه از سوي آژانس در) PIV (اين آخرين " راستي آزمايي فهرست موجودي آبشارها از آغاز عمليات آنها در فوريه 2007 به ميزان 7 هزار و 600 كيلوگرم مي باشد . بر اساس ثبت روزانه اين فعاليتها ايران از 30 اوت با درجه پائين تر توليد كرده است . UF 6 سال 2008 تقريبا قريب به 480 كيلوگرم گاز
IR -2 را به داخل 10 ماشين آبشار UF 6 ) از 16 مي تا 25 آگوست 2008 ايران تقريبا 30 كيلوگرم PFEP 3 ـ در نيروگاه غني سازي سوخت ( به آنها تزريق نشده بود . UF 6 در خلا بودند اما IR -2 تزريق كرد . 139 سانتريفيوژ ديگر در 162 آبشار IR -3 و IR -1 IR -2 و يك سانتريفيوژ همانند مناطق آبشار تحت بازرسي و نظارت آژانس باقي مانده اند . PFEP تمام مواد هسته اي در
از زمان آخرين گزارش FEP 3 تا تاريخ 2 و سوابق عملياتي براي PFEP و FEP 4 ـ نتايج آزمايش نمونه هاي ميداني جمع آوري شده در مدير كل آژانس بر اين نكته اشاره دارند كه تاسيسات به شكلي كه ايران اعلام كرده فعال هستند (براي مثال كمتر از 5 درصد غني سازي انجام شد . FEP ) از مارس 2007 17 بازرسي اعلام نشده از در U -532
فعاليت هاي بازفراوري : B
) MIX () موليبدنيوم آيودين و توليد راديو ايزوتوپ TRR (5 ـ نظارت آژانس بر استفاده و ساخت سلولهاي داغ در راكتور تحقيقاتي تهران ) ممكن است . DIV () ادامه داد . اين نظارت از طريق بازرسي و تائيد اطلاعات طراحي IR -04 تاسيسات و راكتور تحقيقات هسته اي ايران ( در اين نظارتها و بازرسيها هيچ نشانه اي از انجام فعاليتهاي بازسازنده مرتبط به با اين تاسيسات مشاهده نشد. ايران اعلام كرده هيچ فعاليت بازفراوري مرتبط با فعاليتهاي تحقيقات و توسعه در اين كشور وجود ندارد و آژانس تنها مي تواند با رعايت پروتكل الحاقي از سوي ايران اين مطلب را در مورد سه تاسيسات ثابت كند.
) را ارائه كرد . اين پرسش نامه ها براي تاسيسات مركب DIQ (6 ـ در 14 آگوست 2008 ايران پرسشنامه هاي اطلاعات طراحي به روز شده و آزمايشگاه چند منظوره جابر بن حيان كه هر دو در مركز تحقيقات هسته اي تهران قرار دارند ارائه شدند. پرسش نامه هاي به روز شده براي تاسيسات اطلاعاتي را از برنامه هاي ايران براي توليد اورانيومي كه در حد پائين غني سازي شده بودند ارائه مي كردند. اين اورانيوم و جدائي TRR در آزمايشگاه جابربن حيان براي توليد موليبدنيوم براي مقاصد پزشكي استفاده مي شد . اين ماده از طريق تابش اهداف بر آنها در تاسيسات مركب بدست مي آمد.
راكتور آب سنگين : C
) هدايت كرد نتيجه اين كار در دراز مدت مشخص FMP () را در نيروگاه توليد سوخت PIV (7 ـ در تاريخ 13 آگوست 2008 آژانس يك از زمان آخرين بازرسي آژانس از آن در مي 2008 تا كنون مشاهده نشده FMP مي شود و هيچ تغيير محسوسي در ساختار ) GOV 8002 51 para .8 ( است
انجام داد و توجه كرد كه ساخت تاسيسات درحال پيگيري است . با استفاده از IR -04 را در DIV 8 ـ در تاريخ 27 آگوست 2008 ايران يك تصاوير ماهواره اي آژانس بر نظارت خود بر نيروگاه توليد آب سنگين ادامه داد كه تصاوير حكايت از فعال بودن اين تاسيسات داشتند.
تا تاريخ 20 آوريل 2008 در دسترس هستند . اين PFEP و براي FEP نتايج نمونه هاي جمع آوري شده تا تاريخ 5 آوريل 2008 براي U -532 نمونه ها ذراتي از اورانيومي كه در درجه پائين غني سازي شده بودند اورانيوم طبيعي و اورانيوم تهي شده ( كمتر از چهار دهم غني شده ) را نشان داد . اين نشان از غني سازي اورانيوم در سطح 4 9 درصد اورانيوم 235 داشت .
موارد اجرايي ديگر .D
تبديل اورانيوم D .1
PIV در تاسيسات تبديل اورانيوم از هشت مارس 2008 تاريخ آخرين UF 6 9 ـ مانند 3 آگوست 2008 تقريبا 28 تن اورانيوم به شكل انجام شده توسط آژانس توليد شده است .
به 342 تن مي رسد كه UCF در تاسيسات UF 6 با اضافه شدن اين مقدار از مارس 2004 تاكنون تمام اورانيوم توليدشده به شكل همگي تحت مراقبت و نظارت آژانس انجام گرفته است .
. طراحي اطلاعات D .2
كه در 30 مارس 2007 ارائه شد آژانس از ايران مجددا) GOV 7002 22 paras 21 -41 (10 ـ بنا به گزارش هاي قبلي ارائه شده به شوراي حكام مي خواهد تا تصميم خود براي تعليق اجرايي كردن متن اصلاح شده قسمت بخش عمومي تدابير متمم « كد 1 3 » را مورد بازنگري قرار دهد.
.11 آژانس در دسامبر 2007 اطلاعات طرح اوليه نيروگاه هسته اي را كه ايران در دارخوين خواهد ساخت درخواست كرد .
موارد ديگر D .3
12 در 2 آوريل 2008 آژانس از ايران خواست به منظور شفاف سازي دسترسي به مكانهاي اضافي و علاوه بر آن براي توليد سانتريفيوژها تحقيق و توسعه براي غني سازي اورانيوم غني شده و همچنين معادن اورانيوم و كارخانه هاي اورانيوم به درخواست هاي زير پاسخ دهد.
.13 در 3 سپتامبر 2008 آژانس از نيروگاه بوشهر بازرسي كرد . تمامي سوخت هاي ارسالي روسيه براي استفاده در نيروگاه با تحت مهر و موم آژانس بود.
. ابعاد احتمالي فعاليتهاي نظامي E
وجود دارد كه برخي نگراني ها درباره ابعاد) GOV 8002 51 para .41 (در اين باره مسائلي در آخرين گزارش دبيركل به شوراي حكام احتمالي نظامي بودن برنامه هسته اي ايران را افزايش مي دهد.
چنانكه در گزارش دبيركل به منظور شفاف سازي درباره فعاليت هاي ايران آمده لازم است ايران به آژانس اجازه دهد مطالعات ادعايي و اطلاعات چگونگي دستيابي به اوراق فلز اورانيوم را بيشتر بررسي كند.
فعاليت هاي نظامي موسسات و شركت هاي مرتبط با مواد هسته اي و توليد تجهيزات و اجزا R & D ايران همچنين چگونگي تامين و هسته اي را شفاف سازي كند.
.15 چنانكه در مجموعه اي از نشست هاي ماه آوريل و مي 2008 مطرح شد آژانس درباره اين مسائل با ايران گفتگو كرد و شفاف سازي بيشتر مرتبط با برنامه هسته اي را خواستار شد.
ايران به درخواست هاي 14 و 23 ماه مي 2008 كه اتهاماتي را در ارتباط با پروژه نمك سبز آزمايش مواد انفجاري سطح بالا و پروژه هاي موشكي ايران مطرح كرده در 117 صفحه پاسخ داده است . اطلاعاتي به ايران درباره جزئيات مطرح شده ارائه شد و از تهران خواسته شد تا درباره مسائل شفاف سازي كند.
آژانس پيشنهاد داد كه با كارشناسان ايراني درباره محتواي گزارشهاي مهندسي بحث كند. اين گزارشها مربوط به جزئيات تحقيقات مدل سازي مرتبط با تاثيرات پارامترهاي مختلف فيزيكي بر بدنه ورود از زمان آغاز كار پرتاب موشك تا لحظه پرتاب بود.
اين بحث با هدف مشخص كردن اين موضوع كه آيا اين تحقيقات مرتبط با فعاليتهاي مربوط به هسته اي بوده و يا همانگونه كه خود ايران اعلام كرده فقط مربوط به فعاليتهاي نظامي متعارف بود انجام مي شد. علاوه بر اين آژانس خواستار دسترسي به سه كارگاه شد.
ايران تكرار و تاكيد كرد كه تمامي اتهامات براساس اسناد جعلي و اطلاعات ساختگي است و بر كاستي ها در شكل و فرمت دلالت دارد و اين كشور تكرار كرد كه نسخه هاي الكترونيكي اسناد به آن كشور نشان داده شده و تهران نسخه هايي كه بتواند ثابت كند كه جعل و تقلبي صورت گرفته دريافت ننموده است .
اين كشور همچنين نگراني خود را از حل برخي از اين مسائل كه نيازمند دسترسي آژانس به اطلاعات حساس مربوط به فعاليت هاي بحث انگيز نظامي و موشكي آن كشور مي باشد اعلام كرده است .
16 ـ پس از ارزيابي هاي بيشتر پاسخ ايران آژانس در يك سري نشست هايي در تهران از 7 تا 8 و 18 تا 29 اوت موضوع هايي را كه نياز به اطلاعات اضافي در خصوص آنها مي باشد روشن كرده است . در حالي كه آژانس از اينكه در موضعي نيست كه نسخه هايي از اسناد مربوط به مطالعات ادعايي را ارائه كند ابراز تاسف مي كند(!) اما اين نهاد تاكيد دارد كه اسناد به اندازه كافي مشروح هستند كه جدي گرفته شوند به ويژه در رابطه با اين حقيقت كه همانطور كه ايران اعتراف كرده برخي از اطلاعات موجود در آن به طور واقعي دقيق هستند.
آژانس ايران را تشويق مي كند به عنوان موضوع شفاف سازي ترديدهايي را كه در خصوص ماهيت فعاليت هاي آن كشور وجود دارد و طبيعتا مسائل مهمي را در باره صلح آميزبودن ماهيت برنامه هسته اي ايران مطرح مي كند بر طرف كند.
آژانس همچنين تمايل خود را براي گفتگو در خصوص مداليته ها اعلام مي كند روندي كه مي تواند ايران را قادر سازد تا به طور دقيق نشان دهد كه فعاليت هاي مورد اشاره در اوراق به فعاليت هاي هسته اي مرتبط نيستند. همچنين ايران با اين روند مي تواند از اطلاعات حساس خود در زمينه فعاليت هاي مرتبط با نظامي حفاظت كند.
17 ـ براي پايان دادن به اين موضوع و رسيدن به اين مرحله آژانس طي نشست هاي خود (در تهران ) يك سري پيشنهاد ملموس و عملي براي بررسي مطالعات ادعايي ارائه داد كه در زير نمونه هايي از اين پيشنهاد مي آيد.
. در كل در رابطه با مطالعات ادعايي آژانس از ايران خواست تا اجزاي اوراق را روشن و مشخص سازد . a
. در رابطه با پروژه نمك سبز با توجه به حل برخي از تناقض هاي مشخص شده از سوي آژانس در تائيد سند ارائه شده از سوي ايران b آژانس درخواست دسترسي به اصل نامه ها و قرار دادهايي كه ايران وجود آن را اعلام كرده ـ و نسخه هايي از برخي از اسنادي كه ايران براي آژانس فراهم كرده ـ را دارد.
آژانس همچنين درخواست دسترسي به افرادي را كرده كه در اوراق نامي از آنها برده شده است .
. در رابطه با مطالعات ادعايي در آزمايش هاي انفجاري قوي آژانس از ايران درخواست كرده است تا اطلاعات و اسناد اضافي را فراهم c كند و در راستاي تاكيد بر صحت بيانيه خود اجازه دسترسي به افراد را بدهد. اين كار در راستاي تائيد بيانيه هاي آن درباره استفاده نظامي ) GOV 8002 51 para .02 ( بود انجام مي شود EBW متعارف و صلح آميز آن كه مرتبط با چاشنيهاي انفجاري
. در خصوص اوراقي كه آزمايش مرتبط با شروع متقارن نيم كره اي نشان مي داد خرج منفجر شده قوي موردي مناسب براي انفجار d داخلي در يك نوع دستگاه هسته اي است تهران اعلام كرد كه چنين فعاليتي در ايران انجام نشده است . از زمان آخرين گزارش مديركل آژانس اطلاعاتي بدست آورده كه آزمايشهاي اشاره شده در اين اوراق ممكن است با همكاري يك طرف خارجي انجام شده باشد.
18 ـ آژانس معتقد است كه ايران مي تواند به عنوان يك اصل شفاف سازي آژانس را در ارزشيابي مطالعات ادعايي ياري دهد . ايران مي تواند اين كار را از طريق فراهم كردن دسترسي آژانس به مدارك اطلاعات و پرسنل مرتبط با اين كار انجام دهد همانگونه كه ايران اعلام كرده كه اين فعاليتها به مورد هسته اي مرتبط نبوده اند.
19 ) آمده ايران گفته است كه نمي تواند GOV 8002 4 . Para 19 ـ همانگونه كه در گزارش مديركل به شوراي حكام در فوريه 2008 ( توضيحات اضافي درباره شرايط مرتبط با دستيابي به سند مربوط به فلز اورانيوم ارائه دهد و تكرار مي كند كه اين سند به همراه مستندات دريافت شده است و از سوي ايران درخواست نشده بود . P -1
20 ـ آژانس هنوز منتظر پاسخهايي براي تعدادي از سوالات مربوط به تهيه است كه ممكن است دربين ساير موارد در زمينه نقش برخي شركتهاي مربوطه و كارمندان آنها در تهيه موارد براي برنامه هسته اي ايران و فعاليتهاي فني مربوطه در حمايت از آن برنامه ابهاماتي را برطرف كند.
در زمينه توليد اجزاي هسته اي مربوطه از سوي شركتهاي مربوط به صنايع دفاعي پاسخ ايران در 23 مي سال 2008 ارائه شد . ايران از پرداختن بيشتر به اين موضوعات خودداري كرده زيرا به عقيده آن به اين موضوعات بايد به عنوان يك موضوع پادماني عادي و تنها پس از آن پرداخته شود كه موضوع مطالعات ادعايي حل شده باشد.
21 ـ همانطور كه در گزارش قبلي مدير كل آمده آژانس هم اكنون هيچ اطلاعاتي ـ جدا از سند فلز اورانيوم درباره طراحي يا ساخت واقعي اجزاي ماده هسته اي براي يك سلاح هسته اي يا اجزاي مطمئن كليدي ديگر از جمله آغاز كنندگان يا درباره مطالعات فيزيك . آژانس همچنين استفاده واقعي از ماده هسته اي در ارتباط با مطالعات ادعايي را GOV 8022 51 para .42 هسته اي از سوي ايران ندارد . كشف نكرده است .
با اين وجود تا زماني كه ايران به عنوان يك اقدام شفاف سازي و مطابق با تعهدات خود تحت قطعنامه 1803 ( 2008 ) شوراي امنيت و ديگر قطعنامه هاي مربوطه براي حل مسائل باقيمانده به شكلي واقعي متعهد نشود آژانس در موقعيت پيشرفت در راستي آزمايي خود از نبود ماده هسته اي اعلام نشده و فعاليتها در ايران نخواهد بود. تنها از طريق حل سريع اين مسائل باقيمانده مي توان ترديدهاي در حال ظهور درباره ماهيت صرفا صلح آميز برنامه هسته اي ايران را از بين برد(!).
شوراي امنيت در قطعنامه 1803 ( 2008 ) با عمل تحت فصل هفتم منشور سازمان مالل متحد بار ديگر تعهد ايران را تاييد كرد; تعهد به آن كه براي اعتماد سازي در زمينه هدف صرفا صلح GOV 6002 .41 اينكه « بدون تاخير بيشتر گام هاي مورد نياز شوراي حكام در قطعنامه آميز برنامه هسته اي آن و براي حل مسائل باقيمانده ضروري است بردارد. « همانطوركه درقطعنامه شوراي حكام آمده اين گامها شامل اقدامهاي شفاف سازي است كه مدير كل هم آنها را درخواست كرده و فراتر از نياز هاي رسمي توافق پادماني و پروتكل الحاقي ايران GOV 8002 83 توسعه مي يابد .
خلاصه
22 ـ آژانس توانسته به راستي آزمايي درباره عدم انحراف ماده هسته اي اعلام شده در ايران ادامه دهد . ايران دسترسي به ماده هسته اي اعلام شده را براي آژانس فراهم كرده و گزارشهاي مورد نياز پاسخگو درباره ماده هسته اي دررابطه با ماده هسته اي اعلام شده و فعاليتها را فراهم كرده است . با اين وجود ايران متن تعديل شده بخش عمومي ترتيبات كد 1 3 در زمينه ارائه زود اطلاعات در زمينه طراحي را اجرا نكرده است .
23 ـ آژانس نتوانسته پيشرفت قابل توجهي را در زمينه مطالعات ادعايي و ديگر مسائل كليدي باقيمانده همراه كه برخي نگراني هاي جدي نسبت به آنها وجود دارد ايجاد كند. براي ايجاد پيشرفت از سوي آژانس يك گام اوليه مهم در رابطه با مطالعات ادعايي اين است كه ايران تا حدي بيشتر شفاف سازي كند.
ايران بايد اطلاعات واقعي را در حمايت از بيانيه هاي خود براي آژانس تهيه كند و دسترسي به سند و اشخاص مربوطه را در اين زمينه فراهم كند. تا زمانيكه ايران چنين شفاف سازي را انجام ندهد و پروتكل الحاقي را اجرا نكند آژانس نخواهد توانست اطمينان معتبري را درباره نبود ماده و فعاليت هسته اي اعلام نشده در ايران بدهد.
و نصب FEP و PFEP 24 ـ بر خلاف تصميمات شوراي امنيت ايران فعاليتهاي مربوط به غني سازي را تعليق نكرده و به فعاليت آبشارهاي جديد و فعاليت سانتريفيوژ هاي نسل جديد براي اهداف آزمايش ادامه داده است . ايران همچنين به ساخت ادامه داده است . IR - 04
25 ـ مدير كل از ايران مي خواهد همه اقدامات مورد نياز براي اعتمادسازي در زمينه ماهيت صرفا صلح آميز برنامه هسته اي خود را در سريع ترين زمان ممكن انجام دهد.
26 ـ مدير كل به گزارش خود به شكلي مناسب ادامه خواهد داد .
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-