واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خوب،بد،زشت حوادث جاده اي
در كشور ما نه تنها شركت ها بدون نظارت و رانندگان بدون بازرس فعاليت مي كنند، بلكه رانندگان خودروهاي عمومي مسافربري و باري بسياري هستند كه نه از پليس مي ترسند نه از دستگاه هاي اندازه گيري ماهواره اي نصب شده روي اتوبوس و نه از گزارش هاي مردمي!
در حالي كه همواره سردار رويانيان علت اصلي كشته هاي زياد جاده هاي ايران را به اشتباهات رانندگان و ايراد وسايل نقليه ربط مي دهد، اما به نظر مي رسد نيروي انتظامي براي كنترل رانندگان وسايل نقليه عمومي نرم افزار و برنامه ريزي علمي مناسبي ندارد.
به گزارش خبرنگار تابناك، در حالي كه 4 اتوبوس مسافربري در طول يك ماه گذشته به روش هاي مختلف در جاده هاي داخلي و خارجي واژگون شده و بيش از 60 نفر از هموطنان ايراني در آنها كشته شده اند، اما همچنان پليس راهور و فرماندهي آن معتقد هستند، پليس توان كنترل اين حوادث را ندارد و رانندگان نقش اصلي را دارند.
متاسفانه در سال هاي اخير به رغم هزينه هاي كلان و ميلياردي براي فرهنگ سازي و بالا بردن سطح آگاهي هاي مردم، هنوز با شنيدن پيام هاي ترافيكي از مركز كنترل ترافيك راه هاي كشور با متني شبيه بيانيه هاي سياسي برخورد مي كنند كه در رد دخالت يك دستگاه دولتي در ماجرايي دردناك و غم انگيز است!
اين موضوع به حدي براي خود پليس راه حساسيت برانگيز شده كه به تازگي براي اعلام تصادف هاي روزانه جاده هاي كشور كه تلفات و برخوردهاي زيادي به همراه داشته، ليد خبري چند خطي خوانده مي شود و بعد از آن آمار و ارقام اعلام مي شود.
اما به رغم اين روش هاي مديريتي و رسانه اي، مسئولين پليس راه كشور تا امروز در تلاش براي توليد اهرم هاي جديد بازدارنده براي كاهش اين حوادث هستند كه متاسفانه اين به دليل بهره نبردن پليس راه كشور از نرم افزار باز دارنده و اهرم هاي علمي نتوانسته نتيجه مناسبي داشته باشد.
قانون گريزي رانندگان وسايل نقليه باري و عمومي موضوعي است كاملا روشن و مشخص كه همچنان بدون توجه باقي مانده است. بحث اصلاح نشدن تفكر و روش رانندگي در وسايل نقليه عمومي و باري سالهاست كه در كشورهاي پيشرفته جهان از داخل شركت هاي مسافربري و باري حل شده، اما متاسفانه در كشور ما هر فردي كه بتواند چندين اتوبوس هر چند قديمي و بي امكانات، كهنه و دست و دوم را جمع و جور كند در قالب تعاوني اتوبوسراني يا شركتي اتوبوسراني مجوز فعاليت مي گيرد و به گواه شواهد موجود در بسياري موارد حتي دفتر اتوبوسراني يا تعاوني نمي داند راننده با كدام اتوبوس در كدام جاده كشور است!
حالا هر چند پليس راهور با گزارش تبليغاتي بررسي نقشه هاي ماهواره اي تاكيد كند كه راننده اتوبوس چپ شده در رودخانه كرج از خرم آباد تا جاده چالوس هيچ تخلفي نكرده، ولي اين نمي تواند توجيه مناسبي براي كنترل نشدن قانوني رانندگان و شركت هاي حمل و نقل عمومي باشد.
بحث زمان دار كردن رانندگان وسايل نقليه عمومي و باري در كشورهاي پيشرفته جهان با دفترچه هاي الكترونيكي و كدهاي معتبر شركت هاي آنان براي حركت رانندگان در مدت زمان مشخصي كاملا حل شده است. اين نرم افزار به حدي قوي است كه اگر كوچكترين بي توجهي در آن صورت گيرد پليس به سرعت و با بررسي جدول حركت اتوبوس ها و فعاليت رانندگان متوجه آن مي شود كه كمترين مجازات آن باطل شدن مجوز شركت اتوبوسراني است.
اما در كشور ما نه تنها شركت ها بدون نظارت و رانندگان بدون بازرس فعاليت مي كنند، بلكه رانندگان خودروهاي عمومي مسافربري و باري بسياري هستند كه نه از پليس مي ترسند نه از دستگاه هاي اندازه گيري ماهواره اي نصب شده روي اتوبوس و نه از گزارش هاي مردمي!
ماه گذشته يكي از اتوبوس هاي حامل زائران عتبات در مسير ساوه به همدان پس از اينكه مسافران در صحنه اي از خطر گريختند و جان سالم به در بردند، براي فرار از رانندگي غير طبيعي راننده اتوبوس خود به يكي از پست هاي پليس راه پناه مي برند، ولي وقتي با عدم برنامه ريزي پليس در مواجه با راننده خاطي و تنها ماندن در برابر راننده خاطي كه حالا انتقام گيري را هم چاشني رانندگي خود كرده بود روبرو شدند، نه تنها از شكايت خود پشيمان شدند بلكه مجبور بودند حركت خلاص اتوبوس در جاده بين بيستون و محورهاي كوهستاني استان ايلام را با فشار روحي و عصبي بسيار فراواني تحمل كنند.
به جاست، مسئولين پليس راه و فرمانده پليس راهور اندكي از مانورهاي رسانه اي كاسته و براي توليد نرم افزارهاي بازدارنده براي شركت ها و رانندگان وسايل نقليه عمومي طرح و روشي تجربه شده در كشورهاي پيشرفته را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند، تا بيش از اين شاهد كشته شدن جمعي در جاده هاي كشورمان و حوادث خونين مانند واژگوني اتوبوس زائران ايراني در جاده قم و يكي از جاده هاي تركيه نباشيم.
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]