واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مشاور اقتصادي رئيس جمهور: دولت به دنبال حذف يكبار يارانهها و ايجاد شوك در كشور نيست
اهواز- خبرگزاري ايسكانيوز: مشاور اقتصادي رئيس جمهور گفت: قرار نيست كه دولت در طرح تحول اقتصادي به يكبار كل يارانهها را حذف كند و شوكي به جامعه وارد كند، بلكه هدفمندي يارانهها يكي از چند مؤلفه تحول اقتصادي است .
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران ايران "ايسكانيوز" ، مرتضي تمدن با حضور در شوراي اداري استان خوزستان در جمع اعضاي اين شورا به منظور تبيين و تشريح طرح تحول اقتصادي دولت اعلام كرد: طرح تحول اقتصادي از جمله طرحهايي است كه بيش از يك سال از بررسي آن در كميسيونهاي تخصصي مجلس ميگذرد و همچنان بررسيهاي آن ادامه دارد.
سخنگوي طرح تحول اقتصادي دولت نهم، مدت زمان مطالعات اين طرح را بيش از 73 هزار ساعت نفر روز عنوان كرد و گفت: اين طرح، تصميم ريشهاي است كه با تحول در بخشهاي مختلف اقتصادي كشور از فساد اقتصادي نيز جلوگيري ميكند.
وي افزود: اجراي اين طرح نيازمند همكاري و هماهنگي مردم و مسئولان است و اميدواريم اين طرح هرچه سريعتر و بهتر اجرايي شود.
تمدن با تاكيد بر اينكه بخشي از طرح تحول قانون دارد و نيازمند قانون جديدي نيست، ادامه داد: با توجه به ابلاغ اصل 44قانون اساسي، تصويب برنامه چهارم و قانون بانكداري اسلامي ميتوان گفت بخشي از اين طرح مصوبات قانوني را براي اجرا دارد اما نيازمند فرصت لازم بود كه در دولت نهم اين فرصت فراهم شد.
معاون پارلماني وزير صنايع با بيان اينكه اين طرح در راستاي شعار عدالت دولت است و منظور از تحول اقتصادي تنها هدفمند كردن يارانهها نيست، تاكيد كرد: طرح تحول اقتصادي شامل 7 بخش در زمينه اصلاح نظام گمركي، نظام بانكي، نظام مالياتي، نظام توزيع كالا و خدمات، هدفمندي يارانه ها، افزايش بهرهوري و حفظ ارزش پول ملي است.
وي اذعان داشت: رقم 90 هزار ميليارد تومان يارانه كه اعلام شده است، در مرحله اجرا بايد دقيقا مشخص شود و بر اساس برنامهريزي دقيق تصميمگيري شود.
مشاور اقتصادي رئيس جمهور تصريح كرد: برخي از افراد معتقدند اگر نظام مالياتي و مبارزه با قاچاق درست شود، بسياري از مشكلات حل ميشود. همچنين رئيسجمهور نيز معتقد است : اولويت در تحول اقتصادي بايد به بهرهوري داده و نظام بهرهوري ساماندهي شود كه در اين طرح به اين موضوع به خوبي پرداخته شده است.
سخنگوي طرح تحول اقتصادي با اشاره به اينكه هدفمند كردن يارانهها باعث اصلاح نسبي قيمتها ميشود، افزود: اگر قيمت نسبي كارگر نسبت به سرمايه ارزانتر باشد، صنايع به سمت استخدام بيشتر كارگر حركت ميكنند و اگر برعكس باشد، بيشتر كالاهاي سرمايهاي را به كار ميگيرند.
تمدن افزود: همچنين اصلاح قيمت حاملهاي انرژي گرچه باعث افزايش يكبار قيمتها ميشود، اما اين افزايش قيمت لزوما به معناي ايجاد تورم نيست.
وي خاطرنشان كرد: قرار نيست كه دولت به يكبار كل يارانهها را حذف و شوكي را به جامعه وارد كند، بلكه هدفمندي يارانهها يكي از چند مؤلفه تحول اقتصادي است و اكنون توجه جامعه رسانهاي كشور فقط به يارانهها سوق داده شده است، در حالي كه اهميت برخي مؤلفههاي ديگر شايد بيشتر از هدفمندي يارانهها باشد.
به گفته مشاور رئيس جمهور، عبارت حذف يارانهها اشتباه است و به جاي آن بايد بحث هدفمندي يارانهها در اين طرح تحول ذكر شود تا جامعه بيهوده دچار تشويش و نگراني نشود.
تمدن با بيان اينكه دولت قرار است پرداختهاي انتقالي و يارانهها را به شكل ديگر در قالب هدفمندي براي دهكهاي خاص انجام دهد، اظهار داشت: قرار نيست كه يارانهها به طور كامل حذف شوند، زيرا بعضي از يارانه در كالاهاي اساسي به قوت خود باقي خواهد ماند.
وي افزود: در حال حاضر در دولت بررسي ميشود كه برخي از يارانه ها نه به كالاها داده شود و نه به صورت نقد پرداخت شود، بلكه اين يارانهها در نظام جامع تأمين اجتماعي و براي ارتقاي بيمههاي همگاني، افزايش كيفيت بيمه، افزايش ضريب نفوذ بيمه و نظام سلامت پرداخت شود.
مشاور اقتصادي رئيسجمهور خاطرنشان كرد: اين نكته نبايد از نظر رواني به جامعه القا شود كه طرح تحول اقتصادي تورم زاست زيرا از يك طرف يارانهها را هدفمند ميكنيم و از طرف ديگر از انرژي و حاملهاي آن به نحو احسن استفاده ميشود كه اين خاصيت ضد تورمي دارد.
تمدن با اشاره به اينكه يك سال بيشتر از عمر دولت نمانده است، افزود: اگر دولت نگاه به انتخابات و راي آوردن داشت حكم و عقل اقتضا ميكرد كه اين كار را نكند زيرا معمولا دولتها يك سال آخر را به جمعبندي طرحها و افتتاح و گزارش دهي اختصاص ميدهند و كمتر طرح جديدي را شروع ميكنند.
وي ادامه داد: كمتر اتفاق افتاده است دولتي در سال آخر بخواهد طرحي به اين بزرگي را شروع كند ، بنابراين دولت نهم مصلحت انديشانه با اين موضوع برخورد نكرد و داروي درد اقتصاد كشور را همين نسخه تحول اقتصادي ميداند و اين خلاف تبليغات است.
وي گفت: طرح تحول اقتصادي طرحي نيست كه بتوان گفت يك ژست تبليغاتي براي احمدينژاد است. تمدن تاكيد كرد: اگر اجراي طرح تحول اقتصادي براي تبليغات بود، نبايد اين طرح شروع ميشد./100/120
كياني
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]