واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توجه ويژه دولت،بهبود كيفي شبكه مخابرات كردستان را به دنبال داشته است
داخلي. اقتصادي. مخابرات.
سرعت بخشي و شتاب در اجراي طرحها در بخشهاي مختلف يكي از دستاوردهاي اصلي دولت است كه همگان بر سر اين مساله توافق نظر دارند.
بسياري از طرحهاي عمراني، اقتصادي كه از دولتهاي گذشته به صورت نيمه تمام باقي مانده بود با اختصاص اعتبارات جهشي و حمايت و توجه بيشتر توسط دولت نهم به نتيجه رسيد و در سه سال اخير شاهد بهرهبرداري از آن بوديم.
بخش ارتباطات و مخابرات در استان كردستان نيز در اين دولت بابهرهبرداري از چندين طرح مخابراتي از جهش قابل توجهي برخوردار شد كه اين امر موجب ارتقاي سيستمهاي مخابراتي اين استان شده است.
در طول سه سال استقرار دولت نهم يك هزار و ۹طرح مخابراتي با سرمايهاي بالغ بر ۶۰۷ميليارد ريال به بهرهبرداري رسيده است.
بهرهبرداري از اين تعداد طرح در جهت ارتقاي كيفي و كمي شبكه ارتباطات و مخابرات استان كردستان تاثير بسيار خوبي گذاشته است.
اكنون يك هزار و ۶۶۸روستا معادل ۹۷درصد اين نقاط در استان كردستان از ارتباطات تلفني برخوردار است و اين آمار و ارقام نشاندهنده ميزان پيشرفت و اهتمام دولت به توسعه ارتباطات مخابراتي است.
اطلاعات موجود نشان ميدهد تا قبل از انقلاب اسلامي تنها در چهار روستاي استان كردستان كه اينك به شهر ارتقا يافتهاند ارتباط تلفني برقرار بود كه اين آمار امروز به يك هزار و ۶۶۸روستا افزايش يافته است.
مدير عامل شركت مخابرات استان كردستان در اين مورد گفت: در يك هزار و ۶۶۸روستاي بالاي ۲۰خانوار اين استان ارتباط تلفني برقرار است كه اين بيش از ۹۷درصد كل روستاهاي استان را شامل ميشود.
سيد محمد اصحاق حسيني افزود: از اين تعداد يك هزار و شش روستا داراي تلفن خانگي و در باقي ارتباط تلفني از طريق مراكز تلفن راه دور و دفاتر خدماتي ارتباطي برقرار است.
وي اظهار داشت: اولويت شركت مخابرات كردستان توسعه تلفن خانگي و ايجاد مراكز خدمات ارتباطي در روستاهاي استان است.
وي اظهار داشت: اكنون بيش از ۱۳۰دفتر مخابرات روستايي در روستاهاي كردستان فعال است.
وي تعداد تلفنهاي نصب شده شهري و روستايي را در استان ۴۶۶هزار خط ذكر كرد و گفت: از اين تعداد ۳۱۵هزار و ۵۹۳خط در مناطق شهري و شهرها و ۱۴۵ هزار و ۴۰۷شماره هم در مناطق روستايي نصب شده است.
به گفته وي از اين تعداد تلفن منصوب اكنون ۴۱۴هزار و ۳۹۷شماره تلفن مشغول به كار است كه ۲۹۳هزار شماره از اين تعداد در مناطق شهري و بقيه نيز در مناطق روستايي مشغول به كار است.
وي در ادامه ضريب نفوذ تلفن ثابت در اين استان را كه قبل از انقلاب ۲/۴ درصد بود، اكنون ۲۸/۵۳درصد ذكر كرد و گفت: به ازاي هر يكصد نفر قبل از انقلاب تنها دو نفر از تلفن ثابت بهرهمند بودند اما امروز به ازاي هر يكصد تن اين رقم به ۲۸تن رسيده است.
وي همچنين از تجهيز ۱۴۴نقطه روستايي اين استان به خدمات ICTخبر داد.
وي به وضعيت شبكه تلفن همراه در استان كردستان اشاره كرد و گفت: اكنون ۴۷۴هزار شماره تلفن همراه در استان فعال است.
اصحاق حسيني ضريب نفوذ تلفن همراه را در استان ۳۲/۳۰درصد ذكر كرد و گفت: به ازاي هر ۱۰۰تن جمعيت استان ۳۲تن از تلفن همراه استفاده ميكنند.
وي به سايتهاي تقويت و پشتيبانيكننده تلفن همراه(BTS)اشاره كرد و گفت:
اكنون ۲۴۲سامانه از اين سايت در استان فعال است.
وي به شبكه فيبرنوري اشاره كرد و افزود: در حال حاضر در مجموع دو هزار و ۹۲۰كيلومتر فيبر نوري به صورت خاكي و هوايي ارتباط روستايي و شهري و تعدادي از سايتهاي پشتيباني شبكه تلفن همراه را فراهم ميكند.
وي تعداد تلفنهاي همگاني استان را سه هزار و ۵۷۰دستگاه برشمرد كه اين تعداد تلفنهاي كارتي راه دور، امداد جادهاي و همگاني شهري را شامل ميشود.
وي تعداد مشتركين ديتا در استان كردستان را ۶۰۰مشترك ذكر كرد و گفت:
اكنون ۲۱شهر و يك شهرك صنعتي و ۲۸مركز مخابراتي تحت پوشش شبكه ديتا قرار دارد.
مسوول روابط عمومي شركت مخابرات استان كردستان نيز معتقد است كه بررسي آمارهاي موجود و وضعيت فعلي شبكه مخابرات استان كردستان نسبت به سال ۸۴ نشان از ارتقاي سطح كمي و كيفي اين بخش دارد.
محمد باشوكي گفت: در بخش تلفنهاي ثابت منصوب بيش از يكصد هزار شماره و تلفن همراه بيش از ۴۰۰هزار شماره افزايش يافته است.
در سال ۳۴۸ ،۸۴هزار و ۴۱۳شماره تلفن ثابت در استان نصب شده بود كه اين رقم اكنون به ۴۶۶هزار شماره افزايش يافته است.
در بخش تلفن همراه نيز در سال ۸۴تنها ۶۷هزار و ۹۷۴خط تلفن همراه در كردستان فعال بود كه اين رقم اكنون به ۴۷۴هزار شماره افزايش يافته است.
وي گفت: در سال ،۸۴هيچ دفتر ICTروستايي در استان كردستان فعاليت نداشت اما اكنون ۱۴۴دفتر در سطح استان فعاليت دارد.
وي افزود: در سال ۸۴يك هزار و ۷۵۰روستاي استان داراي ارتباط و ۲۸۱ روستا نيز تلفن خانگي داشت كه اكنون يك هزار و ۶۶۸روستا داراي ارتباط و يك هزار و شش روستا نيز داراي تلفن خانگي است.
وي مجموع سايت BTSتلفن همراه در استان كردستان تا سال ۸۴را ۶۵سايت ذكر كرد و گفت: اين رقم اكنون به ۲۴۲سايت افزايش يافته است.
آمارهاي فوق نشاندهنده پيگيري جدي مسوولان شركت مخابرات كردستان در سايه توجهات و عنايت ويژه دولت در اختصاص اعتبارات به بخش مخابرات استان كردستان را نشان ميدهد.
افزايش شاخصهاي مخابراتي امروز در كردستان نمود عيني در ارتقاي سطح كيفي اين بخش دارد و مشتركين به خوبي بهبود كيفيت شبكه را مشاهده ميكنند.
استان كردستان داراي يك ميليون و ۴۵۰هزار تن جمعيت است كه از اين تعداد ۶۵۰هزار تن در روستاها زندگي ميكنند. ك/۴
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]