واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مهر: قائم مقام بانک مرکزی در واکنش به اتهام اختلاس جدید ۳ هزار میلیارد تومانی بانکی، گفت: بانک مرکزی درباره این موضوع خاص دو ماه قبل از عید، هشدارهایی داده بود.
سید حمید پورمحمدی امروز در نشستی خبری درباره اخذ تسهیلات سه هزار میلیارد تومانی با سوء استفاده از اسناد بانک صادرات توسط یک بانک که در مرحله اخذ مجوز نهایی قرار داشت، اظهارداشت: یکی از وظایف مهم بانکها تقویت کنترلهای داخلی است و آنها باید بتوانند بانک مرکزی را قانع کنند که در این کنترلها دقیق هستند، در مورد این موضوع خاص بانک مرکزی دو ماه قبل از عید، هشدارهایی را ارایه کرد.
پورمحمدی ادامه داد: با رد یابی وجوه مشخص شد که سرمایه تاسیس بانک از محل منابع بانکی است که پس از کشف این موضوع، داراییها بلوکه و در بررسیها مشخص شد، شرکتهایی که به عنوان سهامدار بانک معرفی شدهاند، با یکدیگر ارتباط داشتهاند و رد یابی آنها نشان داد که سرمایه از سوی یک شخص بین این شرکتها تقسیم شده و این سرمایه نیز از محل منابع بانکی بوده است.
قائم مقام بانک مرکزی افزود: این موضوعات نشان داد که رفتار موسسان بانک صادقانه نبوده و در این زمینه گزارشی در حال تهیه است تا به شورای پول و اعتبار ارایه و مجوز این بانک لغو شود و در مورد سپرده گذاران و افرادی که با این گروه در ارتباط نیستند، منابعشان بازگردانده شود.
به گفته پورمحمدی، وامهای اعطایی برخی اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل بانکها به شرکتها و اشخاص مرتبط با آنها پرداخت میشود که بانک مرکزی با جدیت با این موضوع برخورد میکند، اینگونه تسهیلات جرایم بسیار سنگینی دارد که وارد خزانه میشود.
وی درباره تامین مالی مشاغل خانگی با بیان اینکه حمایت از اشتغال به ویژه در بخش مشاغل خانگی از اولویتهای نظام بانکی است، تصریح کرد: سقف این وام به ۵ میلیون تومان و متوسط آن به ۴ میلیون تومان است.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه در سال جاری دو هزار میلیارد تومان به صورت قرض الحسنه به مشاغل خانگی اختصاص یافته است، تصریح کرد: حمایت از مشاغل دستگاههای حمایتی مانند کمیته امام، صندوق مهر امام رضا و سازمان بهزیستی نیز در دستور کار است.
وی با بیان اینکه یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع برای این بخش توزیع استانی دستگاهی و بانکی شده است، افزود: سقف پرداخت این منابع نیز به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
پورمحمدی اولویت دیگر این بانک را حفظ تولید و اشتغال دانست و افزود: از این طریق بخش مهمی از منابع بانکها برای حفظ مشتریان و استمرار تولید در کشور اختصاص مییابد.
به گفته وی، اولویت دیگر تخصیص اعتبارات در بخش مشاغل اتمام طرحهای نیمه تمام است به نوعی که با پایان این طرحها در سال جاری ۳۲۰ هزار فرصت شغلی ایجاد میشود.
این مقام مسئول در بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی از اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل بانکها سعی میکنند که وامهای اعطایی به شرکتها و اشخاص مرتبط با خود آنها باشد که بانک مرکزی با جدیت با این موضوع برخورد میکند.
پورمحمدی با تاکید بر اینکه این افراد بیش از یک درصد از سرمایه پایه را حق ندارند به عنوان تسهیلات به این صورت پرداخت کنند، افزود: اینگونه تسهیلات جرایم بسیار سنگینی دارد که وارد خزانه میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات کلان از منابع بانک که فقط در اختیار یک فرد یا شرکت قرار گیرد از نظر بانک مرکزی قابل پذیرش نیست.
قائم مقام بانک مرکزی افزود: یک بانک در مرحله آغازین فعالیتش توسط بانک مرکزی متوقف شد، پرونده بانک دیگری هم به هیئت انتظامی ارسال شد و دو بانک دیگر هم ممکن است که به هیئت انتظامی ارجاع داده شوند.
وی بر نظارت حضوری و غیر حضوری بانک مرکزی بر نظام بانکی تاکید کرد و افزود: بازرسان بانک مرکزی به صورت محسوس و غیرمحسوس در شعب و سرپرستیها حضور دارند.
پورمحمدی عنوان کرد: حسابرسانی که میخواهند کار حسابرسی بانکها را انجام دهند باید صلاحیتشان توسط بانک مرکزی احراز شود.
وی نسبت به بازار غیر متشکل پولی انتقاد کرد و افزود: بازار غیرمتشکل پولی دارای ریشهای۳۰ ساله است و نظم بخشیدن به این بازار دارای هزینههای بسیاری است، اما بانک مرکزی بر این باور است که در ازای پرداخت این هزینه آرامشی را در برابر مخاطرات آتی ایجاد میکند.
پورمحمدی با اشاره به فعایت ۲ دسته از تعاونیها تحت قالبهای تعاونیهای اعتبار صنفی و تعاونیهای اعتبار آزاد، افزود: بانک مرکزی تعاونیهای اعتبار صنفی را به شدت مورد حمایت قرار داده است و در این بخش از مجموع یک هزارو ۵۰۰ تعاونی، ۸۰۰ تعاونی مجوز دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: از مجموع ۱۴۱ تعاونیهای اعتباری آزاد که معمولا آورده موسسان آنها خیلی پایینتراز آورده مردم است، ۱۴ موسسه در شرف تاسیس ایجاد شده استٰ، از مجموع ۱۴ موسسه اعتباری در شرف تاسیس، روند آغاز بکار ۱۰ موسسه نهایی شده است و موسسههای دیگر دارای ملاحضاتی هستند.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه برای ۶۰۰ صرافی کشور مجوز فعالیت صادر و نرمافزارهای مورد نیاز تعبیه شده استٰ، افزود: به جز صرافیهایی که مجوز دریافت کردهاند، مابقی صرافیها حق فعالیت ندارند و وزارت اطلاعات جلوی فعالیت این صرافیها را خواهد گرفت.
.
منبع: خبرگزاری فردا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]