واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نرم افزار جامع تفاسير توليد شد
فرهنگي. معارف . قرآن
مدير ارتباطات و تبليغات مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي گفت: نرم افزار جامع تفاسير به عنوان بزرگترين دايره المعارف چند رسانهاي قرآن كريم توسط مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي توليد شد.
غلامرضا رحماني با بيان اين مطلب افزود: اين نرم افزار شامل متن كامل ۳۰۲ عنوان كتاب در قالب يك هزار و ۴۱۹جلد در زمينه تفسير، ترجمه، آوانگاري، لغت و فرهنگ نامه قرآني است.
به گزارش ايرنا از مركز خبر حوزه، وي اظهار داشت: در اين نرم افزار ۱۸۴ تفسير فارسي و عربي در قالب يك هزار و ۲۲۵جلد وجود دارد كه از اين تعداد ۵۴ترجمه فارسي شامل ۲۱ترجمه برگرفته از تفاسير و ۳۳ترجمه مستقل به چشم ميخورد.
وي، ترجمههاي خارجي را از بخشهاي ديگر اين نرم افزار عنوان كرد و يادآورشد: ۴۷ترجمه در ۲۵زبان خارجي از جمله انگليسي، فرانسوي، آلماني، ايتاليايي، اسپانيولي، پرتغالي، لهستاني، روسي، بلغاري، آلبانيايي، بوسنيايي، تركي استانبولي، اردو، ژاپني، چيني، مالايي، بنگالي، هندي و سواحلي از جمله ترجمههاي خارجي اين نرم افزار است.
رحماني بيان داشت: متن كامل چهار عنوان تفسير انگلسيي در ۳۰جلد با امكان جستجو، پنج فرهنگ نامه معتبر قرآني در ۳۲جلد، سه لغت نامه عربي به عربي در يك جلد و يك لغت نامه عربي به فارسي يك جلدي از ديگر قابليتهاي اين نرم افزار چند رسانهاي قرآن كريم است.
وي، وجود سه آوا نگاري انگليسي در قرآن كريم، امكان جستجوي پيشرفته در ترجمه قرآن به ۱۳زبان زنده دنيا را از ديگر قابليتهاي اين نرم افزار برشمرد و افزود: تجزيه و تركيب تمامي آيات قرآن و نمايش بيش از يك هزار تصوير و بيش از ۶۰قطعه فيلم مطابق با آيات به تفكيك زبان در اين نرم افزار وجود دارد.
رحماني به قابليتهاي صوتي اين نرم افزار اشاره كرد و گفت: در اين لوح فشرده، ۱۵۹قرائت مجلسي در بيش از ۷۰ساعت از استادان مشهور مانند عبدالباسط، مصطفي اسماعيل، منشاوي، سعيد مسلم، غلوش، طبلاوي و شحات انور به همراه نمايش تصاويري ويژه آيات برخي از سورهها به هنگام تلاوت گنجانده شده است.
وي، ۱۵ترتيل كامل قرآن از استادان برجسته از جمله سعد الغامدي، منشاوي، پرهيزكار، عبدالباسط، مصطفي اسماعيل و امام جمعه و نيز قرائت تحقيق خليل حصري را از ديگر قابليتهاي اين نرم افزار دانست و گفت: امكان قرائت ترتيل هر آيه به همراه قرائت ترجمه فارسي(فولادوند) و انگليسي(قرائي) از ديگر بخشهاي موجود در اين نرم افزار است.
مدير ارتباطات و تبليغات مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي ادامه داد:
اين نرم افزار داراي امكاناتي شامل كتابخانه و دانش نامه است كه در بخش كتابخانه، متن كامل ۱۸۴عنوان تفسير از مذاهب مختلف اسلامي در يك هزار و ۲۲۵مجلد وجود دارد.
رحماني، كتب تفسيري من وحي القرآن، التبيان في تفسيرالقرآن، نور الثقلين، كشف الاسرار و عده الابرار را از جمله تفاسير موجود در اين نرم افزار برشمرد و افزود: دسترسي به متن مورد نظر در كتابخانه از طريق فهرست درختي و گزينشي امكان پذير است.
وي خاطرنشان كرد: مرتبسازي و محدود كردن كتب برنامه براساس نام كتاب، مولف، قرن، زبان، مذهب و نوع ترجمه يا تفسير، مقايسه متن تفاسير عربي و ترجمههاي فارسي آنها، ارتباط آيه انتخابي با ترجمه و تفسير از ديگر توانمندنيهاي اين نرم افزار است.
رحماني، به جستجوي ساده و تركيبي در متن و فهرست قرآن اشاره كرد و گفت:
امكانات دانش نامه نرم افزار قرآني جامع تفاسير شامل دسترسي به متن ۱۰۱ ترجمه قرآن به ۲۶زبان مختلف با امكان مقايسه و جستجو، انتقال به جايگاه دقيق تفسير آيه دلخواه در متون تفاسير و ارتباط آيات با احاديث از جنبه هاي مختلف از ديگر قابليتها ي اين نرم افزار است.
وي يادآورشد: فهرست الفبايي اعلام موجود در اسباب نزول آيات و ارتباط آنها با آيات و متن تفاسير، دسترسي به روايات مرتبط با آيات براساس نوع ارتباط (موضوعي، تفسيري، اسباب نزول و فضائل)، امكانات متنوع پژوهشي مانند يادداشت، نمايش و چاپ آيات با رسم الخط عثمان طه، انتقال مستقيم متن انتخابي به محيط ورد( )wordو اطلاعات مفيد درباره كتب برنامه و مولفان آنها از جمله قابليتهاي ديگر اين نرم افزار قرآني چند رسانهاي است.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]