واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مهدي آذريزدي؛ بازگوي قصههاي قرآن براي بچههاي خوب/23طاهره ايبد:آذريزدي سادگي زبان كودكان را به خوبي درك كرد
گروه ادب: يكي از ويژگيهاي آثار آذريزدي ارتباط زباني، نثر ساده، روان، راحت و زبان صميمي با نوجوانان بود و ميتوان گفت او سادگي زبان كودكان را به خوبي درك كرده است.
«طاهره ايبد» نويسنده كودك و نوجوان در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: كارهايي كه قبل از انقلاب در حيطه ادبيات كودك و نوجوان چاپ و منتشر شد محدود، اما بسيار تأثيرگذار بود؛ يعني همان اندك افرادي كه در اين زمينه كار ميكردند و تعداد محدود كارهايي كه در آن دوره انجام شد چه در حوزه شعر و چه در حوزه داستان، نقش بسيار تعيين كنندهاي داشت، از جمله در زمينهي داستان ميتوانيم از استاد مهدي آذريزدي، با كتاب معروف «قصههاي خوب براي بچههاي خوب»، ياد كنيم.
اين نويسنده تصريح كرد: زبان سادهاي كه آذريزدي به كار برده است، يكي از ويژگيهاي كارهاي ايشان بود كه در حيطه ادبيات كودك هم تأثيرگذار شد؛ اگرچه ما واژهها يا جملههايي ميبينيم كه شايد خيلي كودكانه نبوده يا دركش براي كودك آسان نباشد، اما ايشان سادگي زبان را براي كودك درك كردند و طبق آن آثار ماندگاري را بهجا گذاشتند.
او ادامه داد: قصههاي قرآني جزء نخستين قصههايي هستند كه در دورهي كودكي شنيده و كودك با آن آشنا ميشود. داستانهاي شأن نزول قرآن در كودكي يكي از جذابترين داستانها براي خود ما بود و قرآن كتابي است كه در تمام خانوادهها وجود داشته و جاذبه خاصي براي بچهها دارد تمام اين شرايط دستبهدست هم ميدهد تا كتابي مثل «قصههاي خوب براي بچههاي خوب» براي مخاطبان كودك جذاب شود.
نويسنده مجموعهي «قصههاي خواندني، قصههاي شنيدني» گفت: حالا چنددهه از شكل گرفتن ادبيات كودك گذشته و باتوجه به بحثهاي روانشناسي كه در اين حوزه مطرح شده و روشهاي تكنيكي كه اضافه شد و تحقيقات و تجربههايي كه نويسندگان در اين حوزه داشتند، قطعاً روي آثار كودك و نوجوان تأثير داشته است، مقايسهي آن با آثار استاد مهدي آذريزدي آن هم در آن دوره نميتواند مقايسهي درستي باشد، چون زماني ايشان اين كار را كردند كه ما آثار قابل توجهي براي كودك نداشتيم.
او تأكيد كرد: آذريزدي آغازگر يك راه سخت است. او كار بزرگتري انجام داده نسبت به كسي كه دنبالهرو آن راه است و اگر غير از اين باشد و آن كار پيشرفتي نداشته باشد جاي شك و ترديد است. در حقيقت نويسندگاني كه هماكنون در زمينه ادب كار ميكنند در واقع شاگرد او هستند.
ايبد درباره دليل انتخاب نگارش داستانهاي قرآني توسط آذريزدي گفت: شرايط فرهنگي و ويژگيهاي جغرافيايياي كه استاد در آن زندگي ميكرد و محيط فرهنگياي كه او در آن بزرگ شده بود در انتخاب نوشتن قصههاي قرآني تأثيرگذار بوده است.
او ادامه داد: قطعاً شرايط فرهنگياي كه استاد آذريزدي داشت روي نگارش اين آثار تأثير گذاشته و در عين حال ارتباط خاص او هم با اين موضوعات بيتأثير نبوده است.
اين نويسنده درباره جايگاه استاد آذريزدي گفت: قطعاً نويسندگان حوزهي ادبيات كودك جايگاه استاد را ميشناسند و قدردان ايشان هستند، ولي شايد واقعاً لازم باشد كه حركت بزرگتري هم انجام شود بهويژه در حال حاضر كه ايشان در كهنسالي هستند و در شهرستان هم زندگي ميكنند.
او در پايان گفت: آذر يزدي كارهايي را انتخاب و براي بچهها چاپ كرده بود كه ميشد بارها و بارها به سراغشان رفت، اين آثار تاريخ مصرف نداشتند و حضور ايشان به عنوان پيشكسوت جايگاه خاصي در جامعه ما و در حيطهي ادبيات كودك دارد.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]