واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: انتخاب رشتههاي دانشگاهي دانشجويان به مباحث رواني جوامع برمي گردد
اجتماعي. گرايش تحصيلي . علوم انساني
يك استاد دانشگاه گفت: برخي از دلايل انتخاب رشتههاي دانشگاهي دانشجويان در كشورهاي مختلف به مباحث رواني جوامع برمي گردد.
داوود زارعيان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعي ايرنا گفت : برخي از دلايل انتخاب رشته در ايران نيز ريشه رواني داشته و در كشور ما بر خلاف برخي از كشورهاي دنيا، رشتههاي فني مهندسي و پزشكي داراي اعتبار اجتماعي است.
وي افزود: رشته علوم انساني در نظر افكار عمومي داراي اعتبار اجتماعي نيست و اين مسئله يكي از دلايل عدم انتخاب رشتههاي علوم انساني از سوي دانشجويان و بعضا خانوادههاي آنها شده است.
زارعيان ادامه داد: در برخي از كشورهاي غربي بر خلاف ايران، رشتههاي علوم انساني داراي اعتبار است به عنوان مثال در دانشگاههاي آمريكايي اكثر دانشجويان مهندسي از دانشجويان خارجي هستند و دانشجويان رشتههاي علوم انساني را دانشجويان بومي تشكيل ميدهند.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: از طرفي جو رواني حاكم در ايران در خصوص رشتههاي علوم انساني سبب شده تا سازمان و موسسات مختلف از استخدام فارغ التحصيلان رشتههاي علوم انساني سرباززده و يا به ندرت مبادرت به استخدام اين دسته از فارغ التحصيلان دانشگاهي كنند.
زارعيان اظهار داشت: همچنين عدم توسعه و بكارگيري مشاوره و ارتباطات انساني و مديريت در سازمانهاي مختلف اعم از دولتي و غيردولتي، جذب دانشجويان علوم انساني و فارغ التحصيلان اين رشته را با مشكل مواجه كرده است.
وي تاكيد كرد: رسانه ها، آموزش عالي و حتي آموزش پرورش در جذب و ترغيب دانش آموز و دانشجو براي تحصيل در رشتههاي علوم انساني موثر هستند در اين راستا بايد رشتههاي مختلف علوم انساني و همچنين كاربردهاي اين رشته ها براي دانشجويان توضيح داده شود.
زارعيان تاكيد كرد: سازمانهاي مختلف در هنگام استخدام بايد نگاه يكساني به رشتههاي مختلف دانشگاهي داشته باشند و بخش مشاوره و مديريت را در سازمانهاي خود در نظر بگيرند و از فارغ التحصيلان علوم انساني غفلت نكنند وي افزود: يكي از دغدغههاي اصلي دانشجويان بعد از فراغت از تحصيل مسئله اشتغال است و وقتي جو رواني جامعه در خصوص رشتههاي علوم انساني چندان مثبت نيست اين امر موجب نگراني دانشجويان شده و سبب كاهش جذب دانشجو به سمت رشتههاي علوم انساني ميشود.
زارعيان افزود: اگر مسئله اشتغال فارغ التحصيلان رشتههاي علوم انساني تا حدودي حل شود به تدريج گرايش به اين رشته تحصيلي افزايش مييابد.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]