واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: بازار واژهای فارسی است که ریشه آن در زبان پهلوی بهاچار است به معنای مکان قیمتها.بازار تنها محل مبادله کالا و محصولات نیست. بلکه مکانی برای معرفی آداب,فرهنگ ,سنت ها و روش های زندگی مردم نواحی مختلف جهان است.
بازارهای سنتی همواره بعنوان قسمتی از نمود فرهنگی هر قوم و ملتی مطرح بوده و هستند، بطوریکه به سادگی با مشاهده آنها می توان از گذشته های دور آنها اطلاعات مفیدی بدست آورد. در اینجا به معرفی چند نمونه از آنها میپردازیم.
بازار شناور تایلند
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/tay.jpg
تایلند که به نام ونیز شرق شناخته میشود. این کشور به خاطر داشتن کانالها و راههای آبی متعدد به این نام شهرت یافته است.
بنابر این وجود بازارهای شناور در آن دور از ذهن به نظر نمی رسد.تایلند بازارهای شناوری دارد که بازار دمنوین سادواک Damnoen Saduak از معروف ترین آنها است. بازار دمنوین سادواک در ۱۰۹ کیلومتری جنوب بانکوک قرار دارد.
از آنجا که خاک اطراف کانال ها برای کشاورزی بسیار مناسب است کشاورزان در اطراف آنها به کار و فعالیت مشغول اند و مهمترین محصولی هم که در این بازارها به فروش می رسد محصولات کشاورزی است.
بازار سنتی تبریز بزرگترین بازار سنتی مسقف جهان
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/tay1.jpg
بازار سنتی تبریز یکی از نمونههای منحصر به فرد از لحاظ معماری بوده و بزرگترین بازار مسقف جهان است. بازار تبریز خاطرات ناگفته فراوانی در دل خود دارد و کوچهپس کوچههای پیچ در پیچ آن، آشنای هر کودک و پیر تبریزی است.
مجموعه بازارتبریز که قدمت آن به قرن چهارم هجری- قمری میرسد، بهعنوان یکیاز زیباترین و بزرگترین بازارهای به هم پیوسته ، گواهی زنده بر اصالت تجارت و معماری در مشرق زمین است.
سبک معماری،آرایش مغازهها،تیمچهها، کاروانسراها،دالانها،راس� �هها، انواع مشاغل و وجود تعدادی مدرسه و مسجد که پیشینه تاریخی دارند ، بازار تبریز را نمونه عالی یک محیط تجاری و معماری اسلامی و شرقی کرده است.
جایگاه و اهمیت تبریز در تجارت و کسب و کار، ایجاب میکرد بازاری بزرگ و مراکزی برای مبادله، فروش و انبار کالاهای شرقی و غربی به وجود آید که این امر در طول تاریخ تحقق پیدا کرد.
در طول تاریخ، بازار تبریز همواره مورد توجه جهانگردان ایرانی، عرب و اروپایی بوده و افرادی همچون مقدسی ، یاقوت حموی، زکریا محمود قزوینی و ابن بطوطه، حمدالله مستوفی، اولیا چلبی، مارکوپولو، اودریک، کلاویخو، جان کارت رانت، کنتارینی، تاورنیه، شاردن، پیر ژوبر، فردریک ریچاردز و دورتی اسمیت درباره آن مطالب ارزندهای بیان کردهاند.
بازار پاکستان
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazp.jpg
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazp1.jpg
بازار در بسیاری از شهرهای خاورمیانه و نیز در پاکستان به مرکز تجاری اصلی شهر اطلاق میشود که از آن برای خرید و فروش و نیز برای مبادله کالا استفاده میشود. بازارهای پاکستان به شکل کاملا سنتی اداره می شود و از لحاظ شکل ظاهری به بازارهای ایران بسیار شبیه است. کالا ها به شکل عمده در کنار هم چیده شده و اکثر محصولات داخلی پاکستان به صورت باز و کیلویی به فروش می رسد.
بازار های سنتی هند
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/hends.jpg
یک بازار سنتی در شهر احمد آباد هند
هند مسیر طولانی را در جهت توسعه و پیشرفت پیموده و الگوی توسعه ای هند به عنوان یکی از الگوهای جالب توسعه جهان همواره مورد توجه بود و دانشمندان علم اقتصاد آن را مورد بررسی قرار داده اند. اما در کنار بازارهای پیشرفته مدرن امروزی هنوز هم بازارهای سنتی در کشور هفتاد و دو ملت وجود دارد. بازارهایی که بوی ادویه تازه و مخصوص هندی از هر سوی به مشام می رسد.
بازار سنتی استامبول
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/esbaz.jpg
استانبول بازارها و مراکز خرید بسیاری داشت. معروف ترین این بازارها Grand Bazaar و Spice Bazaar است. با این وجود بازار سنتی استامبول برای بسیاری از ایرانی ها کاملا شناخته شده است و هرساله بسیاری از گردشگران ایرانی که به این شهر سفر می کنند بازدید از این بازار را هم در حتما در لیست کارهایشان قرار می دهند. این بازار مخصوص محصول خاصی نبوده و به اصطلاح از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن یافت می شود. با این وجود باید مراقب باشید که کالای اصل بخرید و مارک های تقلبی نصیبتان نشود.
بازار عربستان
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazarb1.jpg
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazarb.jpg
بازار عربستان در شهرهاي مكه و مدينه براي بسياري از ايرانيها، جايي آشنا است. دهها هزار ايراني هر سال به شوق ديدار كعبه رو به سوي جزيره العرب مي نهند و در راه بازگشت از زيارت خانه خدا – چه حج تمتع باشد و چه عمره – به سنت ايرانيان و بنا به سليقه و وسع خويش، سوغاتي مي خرند. سوداگران عرب نيز از اين خصلت ايرانيها بسيار خرسندند و از آن بهره ها مي برند، به گونه اي كه بسياري از آنان در شهرهاي مكه و مدينه نه تنها پول ايراني را مي شناسند و به كار مي گيرند بلكه حتي، زبان فارسي را نيز به خوبي فراگرفته اند. شکل اداره این بازارها کاملا سنتی بوده و اگرچه شکل ظاهری برخی از آنها به تقلید از بازارهای غربی ساخته شده و معماری غربی دارد.
وامایک بازار کاملا متفاوت...
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazm.jpg
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazm1.jpg
http://salijoon.info/mail/891201/bazar/bazm2.jpg
از نظر بين المللي آشپزي تايي مشهور است.تايي ها خوردن را دوست دارند. همانند ساير کشورهاي جنوب شرق آسيا،ايستگاههاي غذا در هر جايي از خيابانها،فروشگاهها و نمايشگاههاي تايلند به چشم میخورد.
اما بازار های خیابانی فروش غذاهای تایی بسیار دیدنی است در این بازار ها همه جور جانوری کباب شده برای خوردن محیاست.
در این بازار ها که قدمت چندین ساله دارند انواع حشرات هم به صورت کباب شده بر روي چرخ دستي هاديده مي شوند که بعضي مردم علاقه ي زيادي به خوردن آنها دارند.مانند:عقرب ،ملخ ،سوسک،مارمولک،هزارپا....
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]