واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
معماري شبكه :
در فصل هاي گذشته با انواع توپولوژيها انواع رسانه ها و ادوات اتصال به شبكه آشنا شديد در اين قسمت قصد داريم به معرفي معماريهاي مختلف شبكه بپردازيم:
معماري يك شبكه بيانگر استانداردهاي تعريف شده در خصوص نحوه اتصال كامپيوترها با يكديگرو نحوه ارسال اطلاعات ميباشد . به عبارت ديگر . معماري شبكه مجموعه اي از استانداردهايي است كه نوع كابل كشي ، اتصالات ، توپولوژي ، نحوه دسترسي به خطوط انتقال و سرعت انتقال را مشخص ميكند . بنابراين هنگام راه اندازي يك شبكه ، بايد ابتدا معماري شبكه مشخص شود و سپس با توجه به استانداردهايي كه معماري شبكه مشخص ميكند ، قطعات و اتصالات شبكه خريداري وپيكربندي گردد .
انواع معماري شبكه :
1-اترنت ( Ethernet)
2-Token Ring
3-FDDI
4-Wireless
1- اترنت :
اترنت متداولترين معماري شبكه است كه با استفاده از مجموعه اي از قوانين واستانداردها ، پيكربندي بستر شبكه و بالطبع نقل وانتقال داده ها در شبكه را قانونمند ميكند . به عبارت ديگر با ارائه يكسري از استانداردها و يكسري محدوديتها در بكارگيري تجهيزات ، اتصالات ، پهناي باند و ... . تمام اجزاي شبكه را با هم همزمان ميكند .
قوانين نامگذاري اترنت توسط مؤسسه IEEE :
مؤسسه IEEE كه يكي از مؤسسات بزرگ در خصوص استاندارد سازي تجهيزات و تكنولوژيها است ، استانداردهاي شبكه را با روش 802.X نامگذاري مي كند . به عنوان مثال اين مؤسسه براي معماري شبكه اترنت ، استاندارد 802.3 را مشخص كرده است كه تمام جزئيات مربوط به اين معماري شبكه در متن اين استاندارد آورده شده است.
اترنت اولين بار در سال 1970 و بر روي شبكه هاي محلي با تكنولوژي خطي تعريف شد ودرسال 1995 مؤسسه IEEE اين معماري را با استاندارد 802.3 معرفي كرد . و ليكن از آن زمان تا كنون اين معماري توسعه يافته و شامل خانواده اي از تكنولوژي هاي ديگر شده است و قابليتهاي زيادي به اين معماري افزوده شده است . به همين ترتيب مؤ.سسه IEEE نيز ضميمه هاي جديدي را براي 802.3 ارائه كرده است كه اين ضميمه ها به صورت يك يا دو حرف تكميلي است كه در انتهاي اين استاندارد قيد ميشود .( 802.3U )
به عنوان مثال پهنای باند ارائه شده توسط اترنت در ابتدا ده مگابيت در ثانيه بود و برای كامپيوترهای شخصی دهه هشتاد كه دارای سرعت پائين بودند ، كافی بنظر می آمد ولی در اوايل سال 1990 كه سرعت كامپيوترهای شخصی و اندازه فايل ها افزايش يافت ، مشكل پائين بودن سرعت انتقال داده بهتر نمايان شد . اكثر مشكلات فوق به كم بودن پهنای باند موجود مربوط می گرديد . در سال 1995 ، موسسه IEEE ،استانداردی را برای اترنت با سرعت يكصد مگابيت در ثانيه معرفی نمود . اين روال ادامه يافت و در سال های 1998 و 1999 استانداردهائی برای گيگابيت نيز ارائه گرديد .
تمامی استانداردهای ارائه شده با استاندارد اوليه اترنت سازگار می باشند . به عنوان مثال يك فريم اترنت می تواند از طريق يك كارت شبكه با كابل كواكسيال 10 مگابيت در ثانيه از يك كامپيوتر شخصی خارج و بر روی يك لينك فيبر نوری اترنت ده گيگابيت در ثانيه ارسال و در انتها به يك كارت شبكه با سرعت يكصد مگابيت در ثانيه برسد . تا زمانی كه بسته اطلاعاتی بر روی شبكه های اترنت باقی است در آن تغييری داده نخواهد شد . موضوع فوق وجود استعداد لازم برای رشد و گسترش اترنت را به خوبی نشان می دهد . بدين ترتيب امكان تغيير پهنای باند بدون ضرورت تغيير در تكنولوژی های اساسی اترنت همواره وجود خواهد داشت .
مفهوم پهناي باند ( Band Width ) :
در سيستم هاي انتقال آنالوگ پهنار باند به حد فاصل بين پايين ترين و بالاترين فركانسي كه يك رسانه ميتواند از خود عبوردهد گفته ميشود . (پهناي باند بر حسب فركانس وبا واحد هرتز بيان ميشود ) / 300HZ - 3000HZ /
*درسيستم هاي انتقال ديجيتال .پهناي باند به ظرفيت انتقال اطلاعات گفته ميشود وبا واحد bps (بيت در ثانيه ) سنجيده ميشود . ( در مودم bps15 به معني 5600 بيت در ثانيه انتقال ميابد ).
ازعوامل موثر در پهتاي باند .طول . قطروجنس كابل است .پهناي باند با طول كابل نسبت مع***** و با قطر كابل نسبت مستقيم دارد . يعني هرچه طول كابل بيشتر شود پهناي باند كمتر شود وهر چه قطر كابل بيشتر شود پهناي باند نيز بيشتر است .
براي انتقال اطلاعات ميتوان به دوروش از پهناي باند استفاده كرد :
1-تك باند (BaseBand)
2-باند پهن (BandBroad )
*در روش Base Band از تمام پهناي باند براي ارسال يا دريافت اطلاعات استفاده ميشود . به اين معني كه در روش تك باند رسانه در هر لحظه فقط ميتواند يك سيگنال را از خود عبور دهد در نتيجه ارسال نوبتي ميشود واطلاعات پشت سر هم و به صورت سريال ارسال ميشوند . اين روش انتقال دليل بوجود آمدن مفهوم بسته (Pachet )است .در شبكه هاي محلي از اين روش براي انتقال اطلاعات استفاده ميشوندبدين ترتيب كه از دو رشته كابل استفاده ميشود كه يكي براي ارسال وديگري دريافت اطلاعات را انجام ميدهد . اطلاعات بصورت بسته هاي مشخص پشت سر هم قرار ميگيرند وارسال شده و دريافت ميگردد. ( تمام سيستم هاي انتقال ديجيتال از روش Base Band استفاده ميكنند )(كابل هم محورUTP)
*در روش باند پهن . يك رسانه (كابل ) ميتواند در آن واحد يك يا چند سيگنال را به طور همزمان عبور دهد . هر سيگنال به سورت جداگانه ارسال ميشود و تداخل بين سيگنال هايي متفاوت به وجود نميآيد . از اين روش در سيستم هاي انتقال آنالوگ استفاده ميشود ورسانه ميتواند در آن واحد سيگنالهاي متفاوتي را با فركانس هاي مختلف از خود عبور دهد . از اين روش در شبكه تلويزيونهاي كابلي و شبكه هاي WAN استفاده ميگردد .( كابل هم محور - فيبرنوري ) .
*سرعت انتقال اطلاعات : مقدار اطلاعاتي كه در واحد زمان توسط تجهيزات شبكه ارسال ميشود گفته ميشود (مثلا كارت شبكه mbps100 ) .
سرعت انتقال اطلاعات با پهناي باند رابطه مستقيم دارد . هر چه پهناي باند بيشتر شود سرعت انتقال اطلاعات نيز بيشتر ميشود و بر عكس .
*نكته : پهناي باند . ظرفيت انتقال يك رسانه يا يك كابل است . در صورتي كه سرعت انتقال . سرعت ارسال اطلاعات در واحد زمان است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 446]