واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح آمايش صنعتي، حلقه مفقوده توسعه صنعتي كشور
مدتي است كه وزارت صنايع و معادن كشور از "طرح آمايش صنعت" نام مي برد و در ابلاغ و اجراي آن از 800 طرح صنعتي بزرگ در كشور سخن به ميان مي آيد.
اما از آنچه بنام آمايش نام برده مي شود، مي طلبد كه بدرستي درك صحيحي از تعريف آمايش داشته باشيم، "آمايش سرزمين نوعي برقراري توازن و تعادل اجتماعي، اقتصادي، سياسي است كه ايجاد مي كند هر يك از استانهاي كشور به فراخور زمينه ها و استعدادهاي منابع اسناني و مواهب طبيعي خود از يك رشد متعادل برخوردار شوند.
استقرار و راه اندازي صنعت مادر در مناطق كم برخوردار مي تواند عامل پيش برنده رشد اقتصادي در مناطق باشد.
آنچه در اجراي طرح آمايش صنعتي ضروري بنظر مي رسد اين است كه در مناطقي كه داراي مزيتهاي خاصي از قبيل وجود منابع دروني غني، امكان دسترسي آسان به مرزهاي بين المللي، وجود پيدايش حلقه هاي گمشده، تكميل زنجيره ارزش افزوده براي واحدهاي بزرگ، وجود منابع انساني متعدد و مراكز آموزش عالي و تحصيلي و تخصصي و منابع تامين آب و انرژي و مواد اوليه مي تواند رقابت پذيري را براي توليدهاي صنعتي و معدني در اين مناطق بوجود آورد.
رييس سازمان صنايع و معادن استان ايلام مي گويد: دولت با برقراري مشوقهاي لازم مي تواند زمينه استقرار پاره اي واحدهاي توليدي را كليه مناطق مختلف كشور را در قالب اين طرح فراهم آورد.
"مظفر فروتن" افزود: با اجراي طرح آمايش صنعت، تعادل نسبي درآمدهاي سرانه رفاه اجتماعي در كليه مناطق مختلف كشور بوجود مي آيد.
طبق آخرين تعاريف علمي آمايش سرزميني، مهندسي ترتيبات بهره وري بهينه از ظرفيتهاي اجتماعي و طبيعي سرزمين و نحوه چيدمان اين ظرفيتهاي قابل شناخت و استفاده بهينه تر از اين ظرفيها را آمايش سرزمين مي نامند.
رييس سازمان صنايع و معادن استان ايلام معتقد است، رويكرد آمايشي با قابليت ايجاد زمينه تعادل و چيدمان منطقي فعاليتها در عرصه سرزمين، در مراحل تدوين طرحهاي توسعه اي بخش مورد توجه جدي قرار مي گيرد.
فروتن افزود: محدوديهاي منابع طبيعي، نيروي انساني، منابع مالي انرژي - آب و مواد اوليه و مهمترين از همه بازار فروش محصولات باعث شده كه با مطالعات اصولي مكان يابي صنعتي هزينه هاي توسعه اي و زيرساختي در قالب اين طرح آمايش به حداقل ممكن برسد تا توجيه فني و اقتصادي طرحهاي آمايش صنعت قابليت عملياتي پيدا كند.
او مي گويد: در استان ايلام به عنوان يكي از استانهاي كمتر توسعه يافته 14 طرح بزرگ در قالب آمايش سرزمين در نظر گرفته شده است.
رييس سازمان صنايع و معادن استان ايلام، كارخانه آلياژهاي پليمري، پودر لاستيك از تاير فرسوده، ورقهاي بسته بندي چند لايه، پودرهاي ميكرونيزه صنعتي، فولاد آلياژي، تجهيزات نفت و پتروشيمي و سيمان از جمله طرحهاي بزرگ در قالب طرح آمايش صنعت است.
وي گفت: ديگر طرحها نيز شامل كامپاوندهاي پليمري، قطعات تزريقي خودرو، خانه هاي پيش ساخته، لوله و مخازن پلي اتيلن، مخازن حجيم و تحت فشار از پلي اتيلن، موزاييك و كاشي گرانيتي، مالت و ماالشعير و محصولات لبني است.
فروتن افزود: هر چند اين طرحها نيز در برخي از استانهاي ديگر اولويت محسوب مي شوند اما بايد تلاش شود كه با جذب سرمايه گذاران بومي و غيربومي زمينه لازم براي استفاده بهينه از اين فرصت فراهم شود.
به گفته او، مي طلبد كه كليه دستگاه هاي اجرايي استان با تعامل مثبت با سرمايه گذاران بخش خصوصي زمينه جهش توسعه اي در بخش صنعت و معدن استان و به تبع آن در ساير بخشهاي اقتصادي و رشد و شكوفايي همه جانبه منطقه را فراهم كنند.
وي افزود: استان ايلام كه اكنون دوران گذار را پشت سر مي گذارند بيش از هر زمان ديگري به ايجاد صنايع بزرگ براي ايجاد اشتغال و توليد نيازمند است و اين فرصت مغتنمي است كه تلاش مي شود از آن استفاده بهينه برده شود.
استان ايلام درگذشته به سبب درگيري مستقيم با جنگ آنطور كه بايد نتوانسته همگن با ساير استانهاي برخوردار در مسير توسعه صنعتي گام بردارد، تنها در سه سال دولت نهم اين استان توانسته با مساعدت دولتمردان جهش مناسبي براي ايجاد صنايع داشته باشد.
اكنون 450 واحد صنعتي در استان ايلام فعال است.
ك/4 7173/633/1139 شماره 234 ساعت 12:17 تمام
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]