واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير جامعه اسلامي دانشجويان سبزوار: فضاي تشكلهاي دانشجويي با نقد منصفانه زنده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
جواد قارزي گفت: نقد دلسوزانه از سوي افراد آگاه و به شكلي كارشناسانه مطرح ميشود.
قارزي، دبير جامعه اسلامي دانشجويان سبزوار در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: نقد يعني بيان كاستي موجود در يك فعاليت كه با ديدي مثبت جهت ارايه راهكار و راه حل كارشناسانه براي رفع نواقص مطرح ميشود، كه اين نقدي دلسوزانه است و از سوي افرادي آگاه و به شكلي كارشناسانه مطرح مي شود.
وي در اين رابطه افزود: ولي تخريب در قالب نقد غيركارشناسانه و جهتدار خود را نشان ميدهد و هدف آن فقط كمرنگ نشان دادن و غيرمفيد دانستن يك فعاليت است كه از سوي افراد ناآگاه نيز ارايه مي شود و تهي از ارايه راهكار براي رفع كمبودهاست و نبايد به اين گونه صحبتها كه در قالب نقد بيان ميشوند توجه كرد.
قارزي كه پيرامون بيانات اخير مقام معظم رهبري در خصوص دوري از تخريب و پرداختن به نقد دلسوزانه در ارزيابي مسايل مختلف كشور سخن ميگفت، اظها ركرد: تشكلهاي دانشجويي در مرزبندي ميان نقد و تخريب بايستي موضوعات گوناگون را موشكافانه بررسي كنند و براي حل مشكلات و كاستيها اگر توان ارايه راه حل را دارند نقد كنند زيرا اين«توانايي» مرز بين نقد و تخريب است.
وي در پاسخ به اين سوال كه در تمايز ميان نقد وتخريب چه مواردي بايد رعايت شود؟ گفت: بايد به توان فرد نقاد و منصفانه و كارشناسانه بودن نقد وي و اين كه انتقاد وي جهت دار و براي تخريب عنوان نشده باشد، توجه كرد.
قارزي تفاوت دو مقوله تخريب و نقد دلسوزانه را به ترتيب در نماياندن تنها نواقص و يا بيان هم نكات مثبت و هم نكات منفي دانست و اين گونه بيان كرد كه با توجه به تعريف مقام معظم رهبري از اين دو واژه متاسفانه در كشور ما بيشتر تخريب وجود دارد تا نقد منصفانه كه دليل آن بيان نقد توسط افراد غيرمطلع از اوضاع موجود جامعه است كه در حال حاضر حمايت آگاهانه و در عين حال نقادانه رهبر انقلاب از دولت خط بطلاني بود برتمامي تخريبهايي از اين نوع عليه دولت.
مسوول جامعه اسلامي دانشجويان سبزوار گفت: تشكل هاي دانشجويي درمسير نقد ونقادي در كشور بايد آگاهانه و با كار كارشناسي وارد شوند و خود را از مسايل حاشيهاي و جهتدار دورنگه دارند.
قارزي با بيان اين مطلب كه در هر كار و فعاليتي نياز به فرهنگ سازي خاص آن كار وجود دارد، ادامه داد: تشكلهاي دانشجويي ميتوانند با نهادينه كردن ابعاد مختلف نقد مناسب و دلسوزانه در ميان خود به همراه مطالعه و افزايش سطح اگاهي خود ازموضوعات روز ونيز تقويت بنيه ديني در خود به فرهنگ سازي در مقوله نقادي در سطح كشور كمك شاياني نمايند.
اين فعال دانشجويي فضاي نقد در دانشگاه ها را قابل قبول دانست و گفت: اما متاسفانه بعضي از تشكلهاي دانشجويي از فرهنگ نقد صحيح، فاصله گرفتهاند و نقدهاي برخي از آنان كوركورانه و به تقليد از نقادان بي اطلاع است كه بايد اين روند در ميان آنان تغيير كند.
قارزي افزود: فضاي تشكلهاي دانشجويي با نقد منصفانه زنده و پوياست زيرا اگر اين به تخريب و نقد غير كارشاسانه تبديل شود تشكلها به جيرهخوار بعضي از احزاب تبديل ميشوند كه در اين صورت تشكل هاي دانشجويي به ورطه نابودي كشانده خواهند شد.
وي درپايان اظهار كرد: نقد بايد به گونه اي باشد كه افراد سودجو از آن براي خود بهره برداري نكنند و به وسيله آن نتوانند اذهان عمومي را مسموم نمايند پس بايد انتقاد، دقيق و موشكافانه باشد.
انتهاي پيام
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]