واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: افزايش استفاده از موتورهاي جستجو و تعدد آنهاباعث شده تا كاربران با آگاهي وشناخت كامل به سراغ آنها رفته و با مفاهيم و اصول اوليه آنها آشنا شوند.
قصد داريم شما را با برخي از اصطلاحات موتورهاي جستجو آشنا كنيم:
الگوريتم (Algorithm): مجموعهاي از قوانين كه يك موتور جستجو براي مرتب و منظم نمودن اسامي و نامها در فهرست خود از آنها استفاده ميكند تا بتواند به يك درخواست مشخص پاسخگو باشد.
لينكهاي پشتصحنه (Back Links): تمام لينكهايي كه به يك صفحه اينترنتي خاص شاره ميكنند. همچنين به آن لينكهاي هممرز ( Inbound Links) نيز گفته ميشود.
نرخ كليكشدن (Click Through Rate): درصد كساني كه يك لينك را مشاهده ميكنند در مقايسه با تعداد دفعاتي كه يك لينك در صفحه نتايج( Result Page) نمايش داده ميشود.
پنهانكاري (Cloaking): در صنعت موتورهاي جستجو، به عملياتي گفته ميشود كه در آن موتور جستجو، محتوياتي از يك آدرس اينترنتي (URL) را ذخيره ميكند كه اين محتويات با آنچه كه جستجوگر مشاهده ميكند، متفاوت است.
هزينه هر كليك (Cost Per Click): سيستمي كه طبق آن افراد و شركتهاي تبليغاتكننده مبلغي را به ازاء هر كليك روي لينكي كه كاربران را به سايت او هدايت ميكند، ميپردازد. به اين سيستم CPC يا PPC نيز گفته ميشود.
كاوشگر(Crawler): اجزايي از موتور جستجو كه به صورت اتوماتيك در وب كاوش كرده و اقدام به جمعآوري اسامي مينمايد را گويند. اين جزء موتورهاي جستجو كه به نام عنكبوت( Spider) يا ربات نيز ناميده ميشود، لينكهاي مختلف را براي رسيدن به صفحات اينترنتي تعقيب ميكند تا به هدف برسد.
دايركتوريها(Directories): نوعي از موتورهاي جستجو است كه در آنها اطلاعات و اسامي جمعآوري شده با كوشش افراد بوده و از سيستم كاوش اتوماتيك در وب براي يافتن استفاده نميشود. در اين سيستم ليست اسامي و آدرسها توسط تعدادي از اپراتورها ذخيره ميگردد و در هنگام جستجو از اين پايگاه دادههاي تهيه شده براي رسيدن به مقصد استفاده ميشود.
صفحه درگاه (Doorway Page): صفحهاي مجازي است، ساخته شده از تعدادي كلمات كليدي و لينكهاي ديگر كه ترافيك موتورهاي جستجو را تعديل ميكند.
فهرست (Index): مجموعهاي از اطلاعاتي كه يك موتور جستجو دارد و جستجوگران ميتوانند از آنها استفاده كنند.
صفحه فرود(Landing Page): صفحهاي كه نهايتا جستجوگر پس از كليك كردن بر روي ليست نتايج به آن ميرسد را صفحه فرود گويند.
متن لينك(Link Text): متني كه شامل يك آدرس اينترنتي يا لينك ميباشد.
موتورهاي جستجوي متا (Meta Search Engine): موتورهاي جستجويي كه به جاي كاوش در وب و يافتن درخواستهاي جستجوگران، از فهرست وليستهاي دو يا چند موتور جستجوي ديگر استفاده مينمايند.
برچسبهاي متا (Meta Tags): برچسبها يا اطلاعاتي هستند كه در صفحات اينترنتي قرار داده ميشوند به منظور انتقال اطلاعات به كاوشگر (Crawler) موتورهاي جستجو، نمايشگرهاي اينترنت و برخي نرمافزارهاي كاربردي ديگر ميباشد و قابل رويت توسط جستجوگران نيست.
ليستهاي پرداختشده (Paid Listings): ليستهايي كه توسط موتورهاي جستجو به تبليغاتكنندهها فروخته ميشود.
لينك دوطرفه (Reciprocal Link): به يك لينك تبادلي بين دو وب سايت گويند.
صفحه نتايج (Results Page): پس از ورود يك درخواست توسط جستجوگر در موتورجستجو، صفحهاي كه نتايج در آن نمايش داده ميشود را گويند كه گاهي به نام SERPs نيز ناميده ميشود كه مخفف search Engine Result Pages ميباشد.
Robots.txt: فايلي كه صفحات اينترنتي را از ليست شدن و فهرستگيري توسط موتورهاي جستجو محفوظ ميدارد.
بازگشت سرمايه (ROI): درصد سود يا بازده برگشتي از يك فعاليت خاص را گويند و مخفف Return on Investment ميباشد.
بازاريابي موتورهاي جستجو (Search Engine Marketting): عمليات بازاريابي يك وبسايت از طريق يك موتورجستجو.
اصطلاح جستجو (Search Terms): كلمه يا كلماتي كه يك جستجوگر در قسمت جستجوي يك موتور جستجو وارد ميكند. به آن كلمات كليدي، اصطلاح درخواست شده يا Query نيز گفته ميشود.
فرمانبرداري (Submission): اجازه ورود URL وارد شده توسط جستجوگر به فهرست و ليست موتور جستجو را گويند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]