واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: حسين كياني در نشست خبري نمايش بيداري خانه نسوان درامنويسان مهمترين ركن تئاتر هستند
گروه فرهنگي- كارگردان نمايش بيداري خانه نسوان گفت: تئاتر يك ضرورت انكار ناپذير فرهنگي است كه متاسفانه از سوي مديران جدي گرفته نميشود و اين ناآگاهي ممكن است در آينده موجب بروز اتفاقات بدي در درون جامعه شود.
به گزارش سياست روز، حسين كياني در نشست پرسش و پاسخ نمايش بيداري خانه نسوان كه روز چهارشنبه در سالن كنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد با بيان اين مطلب افزود: نميدانم بايد تا چه زماني از ضرورت هنر درام فرياد بزنيم و بگوييم كه تئاتر معرف تماميت فرهنگ جامعه است و بايد به آن توجه بيشتري كرد و باز نميدانم اين فريادها در چه زماني به گوش مسئولان ميرسد كه بدانند تئاتر يك ضرورت فرهنگي است كه بايد به آن توجه كرد.
وي گفت: در نمايش بيداري خانه نسوان تلاش كردم بر اين مسئله تاكيد كنم مشكلي كه هم اكنون گريبان ما را گرفته، از زمانهاي دور تا به امروز ادامه دارد و بايد تلاش بيشتري براي زنده نگه داشتن آن كرد. البته اگر قرار بود همه اهالي تئاتر باهم باشند و حرف واحد بزنند و مقابل هم ديگر ايستادگي نميكردند طبيعي بود كه اوضاع تئاتر ما بهتر از اينها بود.كياني با اشاره به انگيزههاي ديگر خود در اجراي اين اثر نمايشي خاطر نشان كرد: علاقه و دلبستگي من به اجراي آثاري كه درباه تئاتر به روي صحنه رفته اند همواره از دغدغههاي من بوده و من در آثار قبلي ام چون تكيه ملت، رژيسورها نميميرند، مضحكه شبيه قتل اين علاقه و دلبستگي را نشان داده ام اما آن چيزي كه براي من اهميت داشت پرداختن به مسئله درام نويسي به عنوان مهمترين و در عين حال مظلوم ترين قشر تئاتر بود كه تا به امروز در آثارم به ان نپرداخته بودم كه سعي كردم در اين اثر به آن توجه كنم.
وي افزود: اصولا پرداختن به روشنفكران كار بسيار دشوار است و به دليل اينكه مصداق بيروني و الگوي درست و سالمي در بين عوام ندارد نميتوانيم به راحتي به انها بپردازيم؛ به همين خاطر تلاش كردم با نگارش نمايشنامه بيداري خانه نسوان اين تصوير غلط مخاطب از روشنفكران را از بين ببرم و ازآنها تصوير درستي را براي ذهن تماشاگر ترسيم كنم.به گزارش خبرنگارسياست روزرئيس انجمن كارگردانان خانه تئاتر درباره موضوع نمايشنامه كه روي زنان درام نويس ايراني متمركز است خاطر نشان كرد: با اينكه موضوع نمايشنامه نويسي زنان ايراني نمود برجسته تري در اين نمايش دارد اما بايد گفت مشكل كمبود درام نويس دركشورمان فقط مربوط به زنان نميشود بلكه اين مشكل در بين مردان نيز وجود دارد و ما ميبينيم در اين دو ساله اخير اغلب نويسندگان ممتاز و برجسته ما به دليل مشكلاتي كه وجود دارد چيزي نمينويسند و فقط اقتباس ميكنند كه بايد علت اين موضوع را بررسي كرد كه چرا علي رغم اين پختگي دست به اقتباس ميزنند و ما كمتر شاهد نگارش نمايشنامه ايراني هستيم.
كياني تاكيد كرد: به نظر من ضرورتي براي اقتباس وجود ندارد و مهم ترين وظيفه نمايشنامه نويس اين است كه از مسائل خود و هوش جامعه غافل نباشد البته ميتوان بر روي متون خارجي كار كرد اما من ترجيح ميدهم كه اين كار را نكنم زيرا مسائل جامعه من به قدري زياد است كه من به آنها تمايل بيشتري دارم.
كارگردان نمايش بيداري خانه نسوان با تاكيد براين نكته كه تئاتر جداي از جامعه ما نيست، تصريح كرد: مطمئن باشيد هر اثري كه در صحنه تئاتر اجرا ميشود واكنشي مستقيم از سوي جامعه توسط هنرمند است بنابراين اگر ميبينيد شرايط تئاتر ما چندان درخشان نيست قطعا علتهايي دارد كه بايدآنها را هم در دل تئاتر جستجو كرد و هم در بيرون از محيط تئاتر به دنبالش بود.وي تاكيد كرد: در هيچ زماني اين فقط مديريت نيست كه باعث كم رونقي تئاتر ميشود بلكه عوامل ديگري هم وجود دارد كه اتفاقا در توان ما نيست اما ناخود اگاه تاثير منفي خود را برجريان تئاتر ميگذارد. بنابراين نبايد بهانه دست خودمان بدهيم و به خاطر شرايط اقتصادي كه من هم به آن اعتقاد دارم، كم كاري و يا بدكاري كنيم..
پونه عبدالكريم زاده بازيگر نقش ملكه هم كه در اين جلسه حضور يافته بود با ابراز خرسندي از حضور در اين نمايش گفت: براي من بازي در نمايشنامههايي كه زبان خاصي براي اجرا دارد كار دشواري نيست زيرا معتقدم اگر بازيگر از آن چيزي كه در نمايشنامه نوشته شده ادراك داشته باشد ميتواند به راحتي آن را اجرا و روي صحنه بازي كند. مسئله اي كه در نوشتههاي حسين كياني كاملا رعايت شده و من با آثار او انرژي ميگيرم.
اميررضا دلاوري يكي ديگر از بازيگران نمايش بيداري خانه نسوان هم در اين نشست گفت: زبان نمايشنامههاي كياني زبان سخت و دشواري است كه در مرحله اول من را دچار مشكلاتي ميكرد اما بعد از طي مراحل تمرينات اين زبان راحت تر و روان تر ميشد و دليل اين راحتي و رواني هم قدرت نگارش نمايشنامه است كه نويسنده در هنگام نگارش به نوع بازيگران مورد نظر خود توجه زيادي كرده است.آزاده صمدي بازيگر نقش اختر نيز با اشاره با ويژگيهاي اين شخصيت گفت: زنان ايراني در جامعه ايراني براي اينكه خود را اثبات كنند تلاش زيادي كردند و اگر ميبينيد امروز زنان جايگاه به مراتب بهتر و ارزشمند تر از گذشته دارند به خاطر تلاش زناني است كه تا پاي جان براي حفظ مقام زن تلاش كردند. اختر نمايشنامه بيداري خانه نسوان هم يكي از اين شخصيتهاست.
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 768]