واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تجربه نو در طبيعت - امير عليزاده
كمتر از يك ماه ديگر مدارس دوباره آغاز ميشود و آنوقت است كه در اولين زنگ انشا دانشآموزان كلاسهاي پايينتر، لابد بايد درباره اين موضوع تكراري بنويسند كه عده نهچندان زيادي از كودكان و نوجوانان خواهند توانست چند سطري درباره اين بنويسند كه چه تجربيات باارزشي در اين تابستان كسب كردهاند؛ تجربياتي نو، در طبيعت. مثل 10 پسر 10 تا 16 ساله كه در تيرماه و 7 دختر 9 تا 14 ساله در مردادماه كمپي سهروزه را در تالاب زيباي بندر كياشهر استان گيلان برگزار كردند.
اين كمپ جنگلي - تفريحي كه نام داشت، توسط تشكل غيردولتي برپا شد و هدف از آن آشنايي با زيستگاههاي تالابي و جنگلي و مشاهده تنوع زيستي موجود در آن بود. احترام به طبيعت و كاهش اثرات زيستمحيطي، مفاهيمي بود كه تلاش شد به بچهها در اين 3 روز ياد داده شود. در اين برنامه مهارتهايي مثل امداد و كمكهاي اوليه، كمپينگ، برپايي چادر، نقشهخواني و جهتيابي، نصب دوربينهاي تلهاي و درست كردن آتش هم به بچهها آموزش داده شد. همچنين در كنار اين برنامههاي آموزشي و گشت در طبيعت، فعاليتهاي سرگرمكننده نيز در نظر گرفته شده بود. تالاب بندر كياشهر 1700 كيلومتر مربع وسعت دارد. اين تالاب و دهانه سفيدرود از نوع كولاب ساحلي است. پرندگاني آبزي و كنارآبزي فراواني از اين تالاب گزارش شده كه معروفترين آنها غازهاي مهاجر هستند. اين منطقه بخشي از پارك ملي دريايي بوجاق بهشمار ميآيد كه جزو مناطقي با جاذبه طبيعي بالاست چراكه 3 اكوسيستم دريا، تالاب و جنگل در اين منطقه در كنار يكديگر قرار گرفتهاند. به همين خاطر، ازآنجا كه تالابها يكي از غنيترين اكوسيستمها هستند، نوجوانان با حركت روي تالاب با قايقهاي سنتي، علاوه بر لذت از زيباييهاي طبيعت، با ارزشهاي اين اكوسيستم و همچنين با ضرورت و اهميت حياتي حفاظت از آن آشنا شدند. با توجه به اينكه اغلب دانشآموزان مدارس در ايران پيشزمينه محدودي در مورد نقش و اهميت تنوع زيستي دارند، به گفته مسوولان اين برنامه سعي شد برنامه طوري طرحريزي شود كه آنها با گرفتن اطلاعات اوليه، ترغيب شوند تا بتوانند خود با مطالعه و تحقيق، اطلاعاتشان را افزايش دهند. اشكان دانش، مربي در زمينه كمپينگ در انجمن طرح سرزمين ميگويد:
آشنايي با ارزشهاي محيط زيست و مفاهيم حياتياي چون تنوع زيستي و ضرورت حياتي نگهداري از آن، يك نياز مبرم در جامعه امروز ايران است و بهترين راه براي ايجاد آگاهي پايدار، آموزش از سنين پايينتر است. هر چند تعداد اينگونه برنامهها براي كودكان و نوجوانان هنوز محدود است و مدارس كشور هم كمتر قدمي برميدارند، اما برگزاري چنين برنامههايي از سوي بخش غيردولتي ميتواند مايه اميدواري براي آينده باشد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 705]