واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نماينده انزلي : بايد براي گسترش تجارت با كشورهاي حاشيه خزر تلاش كنيم
داخلي. اقتصادي. بازرگاني.
نماينده بندرانزلي و عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به قدمت ، اهميت و شهرت بندرانزلي گفت : براي ارتقاي اقتصاد كشور بايد تجارت آزاد با كشورهاي فاقد مناطق آزاد حاشيه خزر را گسترش دهيم .
"حسن خستهبند " روز سهشنبه در مصاحبه با ايرنا اظهار داشت : تاسيس بانكهاي خصوصي تحت عنوان بانك خزر ميان ايران و كشورهاي حاشيه خزر، توافق باكشورهاي اين منطقه جهت حذف عوارض و تعرفهها ، توافق براي قبول استانداردها، برگزاري نمايشگاه براي نمايش توانمنديهاي علمي ، اقتصادي، لغو رواديد براي تجار و اساتيد متخصص دانشگاهي از جمله مهمترين اقدامات مورد نياز براي گسترش تجارت با كشورهاي حاشيه خزر است .
وي همچنين از تشكيل اتحاديه بازرگانان حاشيه خزر ، ايجاد كميته مشترك براي حفظ محيط زيست درياي خزر ، ايجاد پارك فناوري براي تبادل اطلاعات علمي و اقتصادي بعنوان ديگر الزامات موجود براي توسعه اقتصاد در شمال كشور سخن گفت .
وي در خصوص قدمت تجارت ايران با كشورهاي حاشيه خزر گفت:انزلي در گذشته هاي دور با اين كشورها به وسيله كشتيهاي بادباني مبادلات تجاري داشته و هم اكنون نيز آثار به جا مانده از فعاليت تجارقديمي كشور در رشت تحت عنوان كاروانسراي كاشاني ها، تهراني ها،قميها و تبريزيها وجود دارد.
خستهبند ياداور شد: همچنين در بندر آستاراخان روسيه نيز كاروانسرايي با بيش از ۳۵۰سال قدمت وجود دارد كه به نام كاروانسراي ايرانيها معروف است.
اين عضو كميسيون اقتصادي مجلس خاطرنشان كرد: طي پيشنهادي به مسوولان كشورمان نظر خود رادر خصوص خريد اين كاروانسرا و در اختيار قرار دادن آن به ايرانيان مقيم آنجا بيان كردم .
وي تصريح كرد: لازم است يادآور شوم كه اين كاروانسرا در بهترين نقطه شهر قرار دارد و خانههايي نيز توسط ايرانيها در اين شهر ساخته شده است.
خستهبند در ادامه اظهار داشت:تجارت ما با روسيه طبق شواهد موجود در موزه روسيه به چند هزار سال پيش باز ميگردد.
نماينده مردم انزلي در مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود به وضعيت كنوني كشور ايران در مسير كريدور شمال و جنوب اشاره كرد و افزود: دولت همت و باور دارد كه ما ميتوانيم ترانزيت اين مسير را از خليج فارس به خزر و آن سوي مرزها، ( از هند به ايران ، روسيه و فنلاند ) ادامه دهيم.
وي خاطرنشان كرد: اين مسير نسبت به مسير موجود كه با كشتي از مديترانه و درياي سياه به اروپا ميرود بيش از ۱۱هزار كيلومتر كوتاهتر است و همينطور مسير ۴۵روزه خليج فارس به بندر سن پترزبورگ روسيه را به ۲۲روز كاهش دهيم.
به گفته وي در همين راستا در هزينه حمل با توجه به نوع كالا ۳۵تا ۵۰ درصد كاهش قيمت خواهيم داشت.
اين عضو كميسيون اقتصادي مجلس ، تلاش دستگاههاي دولتي و بخش خصوصي را در احياي اين مسير راضيكننده ندانست.
وي در زمينه نقش تجاري هر يك از كشورهاي حاشيه درياي خزر عنوان داشت:
با توجه به جمعيت ۳۰۰ميليون نفري كشورهاي حاشيه خزر و همينطور همسايه هاي آن كشورها ما ميتوانيم زمينه تجارت خوبي با آنها داشته باشيم.
نماينده انزلي تصريح كرد: هم اكنون با كشور آذربايجان هم از مسير خشكي و هم از مسير دريايي ارتباط داريم،در تركمنستان و قزاقستان نيز زمينه خوبي وجود دارد.
خسته بند متذكر شد: ما ميتوانيم به اين سه كشور به دليل انطباق روحيات فرهنگيمان به راحتي نفوذ تجاري داشته باشيم.
وي با اشاره به جمعيت حدود ۱۴۳ميليون نفري روسيه ، ثروت سرشار نفت و گاز ، تكنولوژي موجود و بازار بزرگ مصرف در اين كشور خاطرنشان كرد: ما مي توانيم به راحتي از اين پتانسيلها استفاده كنيم.
نماينده انزلي تصريح كرد: متاسفانه ابزار لازم در كشور ما وجود ندارد و قوانين بيشتر به سمت واردات و سهولت آن پيش ميرود و با اينكه مسوولان تلاش زيادي انجام دادهاند اما براي صادرات هنوز موانعي بر سر راه وجود دارد.
وي با اشاره به نارضايتي صادركنندگان از اين وضع گفت : حداقل كاري را كه دولت ميتواند انجام دهد، افزايش كشتيهاي تجاري، خريد كشتيهاي رورو ( كشتيهاي قادر به حمل تريلي ) ، خريد حداقل يك كشتي سردخانهدار و يك كشتي سرعتي تفريحي است كه اينها براي رونق بخشيدن به تجارت و صادرات بين ايران و كشورهاي حاشيه خزر بسيار كمك خواهد كرد.
خستهبند ، از جمله واردات مهم ايران از اين كشورها به انواع آهنآلات، چوب ، ماشينآلات ، خوراك دام و طيور، مقداري مواد شيميايي مثل اوره ، كاغذ اشاره كرد كه عمدتا از روسيه وارد ميشود.
وي پسته ،خرما ، كشمش، انواع رب از جمله رب آسپتيك، فرش، سنگهاي زينتي و برخي مواد پتروشيمي را از جمله صادرات ايران به اين كشورها ذكر كرد.
به گفته وي بيش از دو ميليارد دلار تنها به تبادلات ايران با روسيه اختصاص دارد.
نماينده انزلي افزود: بيش از ۹۰تا ۹۵درصد اين كالاها از بندر انزلي صادر و وارد ميشود.
وي فعاليتهاي بندري را در شهر انزلي طي پنج ، شش سال گذشته مثبت ارزيابي كرد و اظهار داشت : ميزان تخليه و بارگيري كالا در گذشته دو ميليون و ۲۰۰هزار تن بود كه الان به چهار ميليون و ۲۰۰هزار تن رسيده است و نزديك دو برابر افزايش داشته كه با احداث اسكلههاي جديد ميتوان آن را به ۱۰ميليون تن در سال افزايش داد.
نماينده انزلي خاطرنشان كرد: افزايش فعاليتهاي بندري به معناي ايجاد اشتغال و افزايش اهميت شهر در بخشهاي مختلف تجاري است .
خستهبند در خاتمه ابراز اميدواري كرد با تلاش مسوولان استان و توجه مقامهاي كشوري براي به فعل دراوردن ظرفيتهاي بالقوه اين منطقه، شاهد شكوفايي اقتصاد گيلان و همچنين تاثير مثبت آن بر اقتصاد كشور باشيم.
بندرانزلي با ۱۳۲هزار نفر جمعيت در كرانه جنوبي درياي خزر و در غرب گيلان واقع است . بندرانزلي مهمترين بندر ايراني حاشيه خزر و سومين بندر مهم كشور است .
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]