واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: متولد امروز. . . نماد تلاش
-سال 1936 در چنين روزي، اندي گروو(Andy Grove)، تاجر مجارستاني متولد شد.
اندرو استفن گروو( متولد 2 سپتامبر 1936)، تاجر مجارستاني –آمريكايي و يك دانشمند است. او يكي از كارمندان اوليه شركت اينتل بود و در نهايت نقش كليدي در موفقيت آن بازي كرد.
گروو در يك خانواده متوسط يهودي در بوداپست، مجارستان به دنيا آمد. دوستانش او را «اندريس» صدا ميزدند. در 4 سالگي، اندريس دچار ناخوشي مخملك يا همان تب سرخ شد. اين بيماري تقريبا كشنده بود و وقتي زنده ماند، بر اثر آن بيماري بخش اعظم شنوايي خود را از دست داد. در جريان انقلاب 1956 مجارستان، خانه و خانوادهاش را در پوشش تاريكي شب ترك و به آمريكا مهاجرت كرد و در سال 1956 به نيويوركسيتي رسيد. گروو و همسرش اوا در سال 1958 ازدواج و ثمره آن، دو دختر، را بزرگ كردند.
گروو كارشناسي خود در مهندسي شيمي را از سيتي كالج نيويورك در سال 1960 دريافت كرد، «و پي اچ دي» خود را در همان رشته از دانشگاه كاليفرنيا، بركلي در سال 1963 به دست آورد. او پيش از آنكه سومين كارمند شركت در حال شكوفايي اينتل شود، در فيرچايلد سمي كانداكتر كار ميكرد. در سال 1979 رييس اينتل، در سال 1987 مديرعامل آن و در سال 1997 رييس كميته و مديرعامل آن شد. گروو با واگذاري اينتل از سازندهتراشههاي حافظه به يكي از توليدكنندگان برجسته پردازشگران ميكرو در جهان اعتبار پيدا كره است. در طول تصدي سمت مدير عامل، ناظر افزايش 5/4درصد در سرمايهگذاري شركت اينتل از 18ميليارد به 197ميليارد دلار بود كه در آن زمان از اين شركت يكي از ارزشمندترين شركتهاي جهان را ساخت. او عنوان مديرعاملي خود را در ماه مه 1998 واگذار كرد و تا نوامبر 2004 رييس كميته باقي ماند. او كار خود را در اينتل به عنوان يك مشاور ارشد ادامه ميدهد. زماني كه در واقع سومين كارمند اينتل بود، به اشتباه لقب كارمند شماره چهار را دريافت كرد؛ اشتباه دفتري بود. لزلي ال واداسز كه به دست اندي گروو استخدام شده بود با همان اشتباه دفتري، لقب كارمند سوم را دريافت كرد.
رابرت نويس و گوردون اي مور همراه شش تن ديگر فيرچايلد سمي كانداكتر را ترك كردند، از همان موسسان شركت اينتل بودند. نويس ادعا ميكند حلال مشكلات گروه بوده است و برخي به محيط راحت اينتل اشاره ميكنند كه انتقال سبك نويس در فيرچايلد بوده است. گروو در واقع به شدت رقابتي بود به طوري كه او و شركتش با شعار راهبردي: «تنها كج خيالي زنده ميماند»، شناخته شدند. نويس در اصل ضد رقابتي بود تا حدي كه تام وولف در اين زمينه اشاره ميكند كه تمام فضاي منطقه پاركينگ بازي جوانمردانه بود، اولين نفر اولين جا را ميگرفت. اين تفاوت سبك درجهاي از خيالپردازي را بين نويس و گروو به وجود آورد.
برخي از دستاوردهاي او:
مرد سال 1997 مجله تايمز
مدير عامل سال 1997 مجله CEO
رهبر تكنولوژي سال هفته صنعت1997
دريافت جايزه لايف تايم اچيومنت جامعه مديريت استراتژيك در سال 2001
اهداي 26 ميليون دلار به سيتي كالج نيويورك در سال 2006 كه بزرگترين مبلغ اهدايي به اين كالج بوده است.
هنگامي كه اندي گروو در دهه 90 ميلادي مديرعامل اينتل بود، در مورد «مارپيچ نرمافزاري» صحبت ميكرد، يعني تعامل ميانتراشههاي ريزپردازنده با سرعت فزاينده و نرمافزاري كه نيازمند توان محاسباتي هرچه بيشتر است. سرعت تراشهها همچنان رو به افزايش است، اما اكنون نرمافزاري كه بتواند به اين سرعت عمل كند، پيدا نميشود. تراشههاي جديدتر با پردازندههاي چندهستهاي، نيازمند نرمافزارهاي پيچيدهاي هستند كه وظايف محاسباتي را به بخشهايي تبديل كنند كه هر يك از آنها به طور همزمان پرداخته از ريشه پردازش شود.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]