واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل اداره امور عشاير استان مركزي: *براي مرمت شبكههاي آبرساني با كمبود بودجه مواجه هستيم *عشاير به دليل كمبود نقدينگي قادر به خريد جو يارانهدار نيستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
مديركل اداره امور عشاير استان مركزي اعلام كرد: به عشاير اين استان در سال جاري 255 ميليون تومان اختصاص داده شده كه اين ميزان نسبت به اعتبار عشاير استانهاي ديگر كم است و حدود 9 طرح در سال بايد اجرايي شود كه اعتباري بالغ بر 255 ميليون تومان لازم دارد.
رحمتالله صفري ـ در گفتوگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه اعتبار اختصاص يافته يك چهارم اعتبار موجود نياز استان را تامين ميكند، گفت: 100 ميليون تومان براي قنوات و 50 ميليون تومان براي تانكرهاي ثابت و سيار به عنوان اعتبار خشكسالي در نظر گرفته شده كه هنوز ابلاغ نشده و اختصاص نيافته است البته ميزان در نظر گرفته شده بسيار ناچيز است.
وي تصريح كرد: اغلب شبكههاي آبرساني مناطق عشايري فرسوده شده و نيازمند بازسازي است كه اعتباري معادل 100 ميليون تومان براي تامين آب و بهسازي قنوات و چشمههاي مناطق عشايري لازم است و با توجه به اينكه 400 ميليارد تومان به بخش آبرساني مناطق روستايي و عشايري كشور در نظر گرفته كشور ميتوان مقداري از بودجه را براي ترميم شبكههاي آبرساني منطقه عشايري اراك كه با مشكل مواجه است، اختصاص يابد.
صفري با بيان اينكه قنوات با كمبود آب مواجه بوده و نيازمند لايهروبي هستند، گفت: برخي از قنوات كم آب شده و برخي نيازمند بهسازي و مرمت هستند كه با كمبود بودجه مواجه هستيم و با اعتبار در نظر گرفته شده، نميتوان اقدامي كرد.
مديركل اداره امور عشاير استان مركزي در زمينه تامين علوفه دام عشاير، تصريح كرد: كارگاه توليد كنستانتره در استان فعال شده و كنستانتره مورد نياز دام را تامين ميكند. اما600 تن جو يارانهدار به مبلغ 170 ميليون تومان به عشاير اختصاص يافته كه تعاونيهاي عشايري به دليل كمبود نقدينگي قادر به خريد آن نيستند.
وي افزود: باتوجه به اينكه قيمت خريد دام در بازار بالاتر از قيمت خريد شركت پشتيباني امور دام است تاكنون هيچ دامي به اين شركت فروخته نشده است.
به گفته صفري بالغ بر پنج هزار نفر در قالب 771 خانوار عشايري در استان مركزي حضور دارند كه 330 هزار راس دام سبك و 15 هزار راس دام سنگين در اختيار دارند.
مديركل اداره امور عشاير اذعان كرد: باتوجه به اثرات سوء سرمازدگي و خشكسالي به مراتع دامها با تغذيه دستي تامين ميشوند و ميزان توليد شير و گوشت نيز نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد كاهش مييابد.
صفري گفت: صد درصد جامعه عشايري استان از سوخت فسيلي بهرهمند هستند و همچنين در مرحله نخست توزيع سهام عدالت حدود 241 خانوار سهام عدالت دريافت كردند.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه عرضه دام افزايش يافته قيمت خريد از كيلويي سه هزار و 400 تومان به دو هزار و 800 كاهش يافته است و از طرف ديگر عشاير به دليل كمبود نقدينگي براي تامين علوفه مجبور هستند دام خود را عرضه كنند.
مديركل اداره امور عشاير استان مركزي افزود: انبارهاي ذخيرهسازي علوفه در استان سنتي است كه براي بهسازي و نوسازي آنها نيازمند تسهيلات هستيم اما عشاير به دليل نبود وثيقه و ضامن مشكل دريافت تسهيلات دارند كه لازم است تدابير مناسبي در اين زمينه انديشيده شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 11 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]