واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير عامل شركت فنآوري اطلاعات خبر داد: سنجش و كنترل شاخصهاي فنآوري اطلاعات كشور ايجاد مركز امداد و هماهنگي رايانه در حوزهي امنيت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
اينترنت با توجه به كاربردهايي كه براي دانشگاهها دارد با قيمتي مناسب در اختيار آنان قرار ميگيرد.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد مهديون - مدير عامل شركت فنآوري اطلاعات - در نشست خبري به مناسبت هفته دولت با بيان اين مطلب و با ارايهي گزارشي از فعاليتهاي شركت فنآوري اطلاعات گفت: از زماني كه طرح تغييرات اساسنامهي اين شركت به هيات دولت رفت، مشخص شد كه هيچ موازي كاري با معاونت فنآوري اطلاعات وزارت فنآوري ارتباطات و اطلاعات، شوراي عالي اطلاع رساني و ديگر نهادهاي فعال در حوزه ندارد و چند محور اصلي در آن مشخص شده كه لازم است در حوزهي مديريت و توسعهي فنآوري اطلاعات انجام شوند.
او ادامه داد: يكي از آنها هدايت و برنامهي حوزهي فنآوري اطلاعات كشور و ديگري هماهنگي پروژههاي ملي و كار در زمينهي امنيت فني حوزه بود؛ شركت فنآوري اطلاعات در اين راستا پروژهي جديدي را تعريف كرده كه بايد طبق روال تصويب شود و موافقتنامهها در قالب اصلاحيه ابلاغ شوند تا بودجه به آنها اختصاص داده شود و هماكنون شركت در اين مقطع است.
وي با بيان اين كه شركت سه محور اصلي را در پروژههاي خود دنبال ميكند؛ تعريف ايجاد مركز امداد و هماهنگي رايانه در حوزهي امنيت را از پروژههاي مهم شركت عنوان كرد و افزود: يكي از اهداف اين مركز آگاهيرساني به معني اطلاعرساني به استفادهكنندگان و تامينكنندگان سرويس از نقاط ضعف امنيتي احتمالي است تا كاربران بدانند چگونه عمل كنند.
او گفت: در حوزهي آگاهيرساني بحثهاي هماهنگي وجود دارد كه ممكن است با سرمايهگذاري روي دو دانشگاه درخصوص نقاط ضعف امنيتي سختافزارها، نرمافزارها و راههاي مقابله با آنها كار كنيم.
مهديون همچنين اظهار كرد: در حوزه توسعه فنآوري اطلاعات به ويژه اينترنت به دنبال ايجاد طرحي كلي براي روشن كردن وظايف بخشهاي اجرايي كشور و نيز ايجاد هماهنگي براي شكل دادن پروژهها هستيم.
او ادامه داد: به عنوان مثال اتصال ١٠٠ هزار مدرسه به شبكهي ديتا در اين راستا در حال انجام شدن است زيرا وزارتخانههاي آموزش و پرورش و ICT به تنهايي نميتوانند اين طرح را به سرانجام برسانند. در شرايطي در خصوص محتوا نقص بسياري داريم و ايجاد محتوا وظيفه مدارس است.
وي خاطر نشان كرد: نقش شركت فنآوري اطلاعات در اين طرح مشترك، به عنوان نماينده وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات، ارايه دهنده مشاوره فني در طراحي، مديريت پروژه در اجرا و در بخشي از عمليات، حمايتهاي مالي در راستاي اهداف توسعهي فنآوري اطلاعات در كشور است.
او محور بعدي فعاليتهاي شركت فنآوري اطلاعات را سنجش و كنترل شاخصهاي فنآوري اطلاعات به عنوان يكي از مسايل مهم و فراموش شده كشور دانست و اظهار كرد: در برنامه پنج ساله سوم در سند توسعه تعداد زيادي شاخص تعريف شد كه در برنامه بايد به آنها برسيم.
مهديون ادامه داد: متاسفانه از اين شاخصها به جز تعداد اندكي تعبير فراموش شده، باقي نمانده است و ما اندازهگيري مشخصي روي برخي از اين شاخصها نداريم.
وي گفت: در سنجش شاخصهاي پروژه، به روز كردن ضريب نفوذ اينترنت اهميت دارد كه اواخر سال گذشته كليد آغاز آن زده شد و در حال حاضر در مرحله عقد قرارداد با دانشگاه و مركز آمار است.
به گفتهي مدير عامل شركت فنآوري اطلاعات پيشنويس موافقتنامه تمام اين پروژهها ارايه و مقدمات كار نيز آماده شده است كه با تبادل موافقتنامه، مجوز خرج بودجه را كسب ميكنيم.
مدير عامل شركت فنآوري اطلاعات با اشاره به اين كه حمايت توسعهي نرمافزارهاي متن باز يكي از پروژههاي جدي است كه امسال جزء طرحهاي شركت فنآوري اطلاعات قرار دارد از ايجاد مركزي ملي كه بتوان در آن از توسعهي كاربريهاي نرمافزارهاي متن باز استفاده كرد به عنوان يكي از پروژههاي شركت فنآوري اطلاعات نام برد كه مطالعات اوليه اين طرح در مركز تحقيقات مخابرات ايران انجام شده است.
وي ادامه داد: يكي از محورهاي برنامهي آتي شركت فنآوري اطلاعات، ايجاد مركز ارزيابي است، به نحوي كه بتوان محصولات را از طريق دانشگاهها و شركتها ارزيابي كرد و يا حتي در برنامه بلندمدت از طريق يك ساختار سلسله مراتبي مطمئن شد كه ارزيابي امنيتي دورهيي در مورد شركتهايي كه سرويس را تامين ميكنند، رعايت ميشود.
او در بخش ديگري از اين نشست تصريح كرد: شركت فنآوري اطلاعات كه طبق مصوبهي سال ٨٦ هيات وزيران از شركت مخابرات ايران منفك شده و صد در صد سهام آن متعلق به دولت است، با تعريف جديد خصوصي نميشود اما تمام پروژههاي شركت در عين حال برونسپاري ميشود و تنها مديريت طرحهاي برونسپاري شده با خود شركت خواهد بود.
مهديون با اشاره به اين كه ايدههاي مطرح شده در حوزه دفاع غير عامل در كميته مربوطه در وزارت ICT در حال تبديل به طرح است تصريح كرد: به دليل بخشنامه سازمان مديريت و برنامهريزي در حمايت از ١١ شركت خصوصي براي ايجاد پورت پرسرعت ورود شركتهاي مخابراتي در اين طرح ممنوع شد و اين طرح را به اندازهي دو سال عقب نگه داشت.
او گفت: درخصوص مشكلات به وجود آمده در زمينه ADSL كار آسيبشناسي انجام شد بدون اين كه بتوان گفت مقصر اصلي چه كسي است و تنها ١٠ درصد از وعدههاي مقرر در اين خصوص انجام شده است كه ميتوان نتيجه گرفت وارد نشدن وزارت ICT به حوزه IT كار درستي نبود.
مدير عامل شركت فنآوري اطلاعات با اشاره به اين كه تمام دانشگاهها در تهران و كرمان به عنوان پايلوت دولت الكترونيكي ميتوانند از شبكهي محاسبه در نقاط پيوسته استفاده كنند گفت: ضريب نفوذ اينترنت در سال گذشته ٥/٢٧ و امسال طبق اعلام يكي از سايتهاي خارجي ٩/٣٤ است.
انتهاي پيام
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]