تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداى تعالى كتابى راهنما فرستاد و در آن خوب و بد را روشن ساخت. پس راه خوبى را پيش گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840365583




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شمشیر دولبه نفت ۱۰۰ دلاری


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: تحلیلگران اقتصاد و نفت دنیا دیگر امیدی به بازگشت دوباره قیمت نفت به رقم های پایین سال های قبل ندارند و در عوض از هفته های اخیر شمارش معکوس برای قیمت سه رقمی نفت و پیوستن این مایع حیاتی به جمع ۱۰۰ دلا ری ها را آغاز کرده اند.طی چند روز گذشته توافقات سیاسی در برخی مناطق استراتژیک و در مقابل تشدید تنش ها در نقاطی دیگر قیمت نفت را در محدوده ۹۵ تا ۹۶ دلار با فراز و فرودهای آسانسوری مواجه کرد.
اما آنچه که کارشناسان در وقوعش تردیدی ندارند روز تاریخی موعودی است که در آن قیمت نفت به مرز ۱۰۰ دلار تا پیش از پایان سال جاری میلادی خواهد رسید. این روز تاریخی شاید همین هفته بعدی و یا یکی از روزهای ماه آذر باشد.بانک مرکزی ایرلند طی گزارشی اعلام کرد، قیمت جهانی نفت تا پایان سال ۲۰۰۷ میلادی به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه خواهد رسید. رویترز ضمن اعلام این مطلب به نقل از پل هاریس کارشناس ارشد بانک مرکزی ایرلند افزود: گسترش تنشهای سیاسی بین المللی، کاهش ذخایر انرژی آمریکا و افزایش سفته بازی مهمترین علل افزایش قیمت نفت طی هفته های اخیر به شمار می رود.اگر سقف تولید اوپک تا پایان امسال افزایش پیدا نکند، قیمت نفت بار دیگر رکوردهای جدیدی را بر جای خواهد گذاشت.
کاهش ارزش دلار نیز نقش مهمی در رشد قیمت نفت داشته است. بانک بی ان پی پاریباس به تازگی درگزارشی اعلا م کرده که هرچند انتظار می رفت کاهش رشد اقتصادی آمریکا موجب کاهش قیمت نفت شود، ولی افزایش مستمر قیمت ها ادامه دارد و قیمت نفت طی روزهای اخیر بین ۹۲ تا ۹۷ دلا ر در نوسان بوده است و هر لحظه امکان افزایش قیمت نفت به بیش از ۱۰۰ دلا ر وجود دارد. دلیل این رشد قابل توجه اما به راحتی قابل لمس و درک است و آن اینکه بازار نفت به شدت نسبت به تحولا ت خاورمیانه حساسیت نشان می دهد. رشد تقاضا، افزایش ارزش یورو در برابر سقوط دلار، کاهش و یا تثبیت تولید، گسترش تنش های سیاسی بین الملی و... مهمترین عواملی هستند که به گفته کارشناسان بین المللی قطعا قیمت نفت را به مرز ۱۰۰ دلار می رساند.
به تعبیر دیگر جمهوریخواهان جنگ طلب ایالا ت متحده و متحدان اروپایی آنان، تشدید فعالیت های تروریستی و تحت تاثیر قرار دادن منطقه خاورمیانه، تشدید حرکات رادیکالی در برخی مناطق نفت خیز جهان و سیاست های تولیدکنندگان عمده نفت درخلیج فارس، اوپک یا کشورهای غیراوپک از جمله متغییرهای تاثیر گذار در معادلا ت چند مجهولی تعیین کننده قیمت نفت می باشند. تا جاییکه حتی تصمیم اوپک برای افزایش ۵۰۰ هزار بشکه ای تولید از ابتدای نوامبر نیز نتوانست از قیمت ها را کنترل کند صعودبی سابقه قیمت های نفت همراه با سقوط کم سابقه دلار با سرعت های توفانی همچنان به پیش می رود. فعلا فقط ۴ دلا ر ناقابل دیگر تا ۳ رقمی شدن نفت باقی مانده است.
آخرین برآوردهای انجام شده بهای نفت نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۶۳ درصد رشد داشته است; واقعه ای عجیب که برنامه سالا نه و البته چشم انداز چندین ساله دولت ها را تحت الشعاع قرار داد. گرچه بلومبرگ آخرین قیمت معادلا ت هفته پیش را ۹۳ دلا ر و ۹۶ سنت اعلا م کرد اما کسی نمی داند بازار به کدام سمت در حال حرکت است. آیا نفت از مرز ۱۰۰ دلا ر عبور خواهد کرد یا در اثنای اتفاقی تازه، فرود بر محدوده های ۴۰ دلا ر در پیش است؟هم اکنون، کشورهای بزرگ مصرف کننده» نفت نگران تاثیر منفی افزایش قیمت ها بر رشد اقتصادی خود هستند. به گفته» تحلیل گران اقتصادی آمریکا، افزایش بهای نفت خام به سطح ۱۰۰ دلار در هر بشکه اقتصاد این کشور را به مرز بحران و رکود خواهد کشاند. به ویژه با توجه به رکود بازار مسکن آمریکا و نیز کاهش شدید ارزش دلار، این نگرانی بیش از پیش شدت یافته است.
پیش بینی ها حکایت از آن دارد که رسیدن بهای نفت خام به سطح۱۰۰ دلار در هر بشکه، موجب افزایش قیمت سایر کالاها به خصوص بنزین نیز خواهد شد.این در حالی است که دو روز پیش پایگاه اینترنتی بلومبرگ با انتشار نتایج یک نظرسنجی از افزایش بهای نفت خام در روزهای آینده خبر داد. به گزارش این پایگاه اینترنتی، کاهش شدید ارزش دلار در برابر سایر ارزهای معتبر و پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه» نفت موجب تداوم روند صعودی قیمت این کالا در بازارهای جهان خواهد شد.
در صورت تحقق این پیش بینی ممکن است، اقتصاد جهان با کاهش رشد مواجه شود.افزایش و سیر صعودی قیمت نفت نفت داران بزرگ جهان را که عمدتا ساست مداران و دولت مردان کشورهای نفت خیز هستند را در تکاپوی سریع برای بهره گیری از ین فرصت قرار داده است. برخی قدرتمندان کشورهای در حال توسعه افزایش قیمت نفت را راه میانبر توسعه یافتگی، دوپینگ اقتصادی برای رسیدن هر چه زودتر به قافله توسعه یافته ها و یا به تعبیری کاتالیزوری برای واکنش های منجر به رشد همه جانبه تفسیر می کنند.طی ماه های اخیر جنب و جوش ها به سرعت آغاز شده است. تهیه بودجه های کلا ن تامین نفت و از سوی دیگر هزینه کرد درآمدهای هنگفت نفت. بعید نیست اگر بگوییم برنامه دولت های آینده جهان این بار نه آموزش و غذا، که برنامه نفت و مصرف دلار های نفتی خواهد بود.
به همان میزان که افزایش قیمت نفت دلارهای نفتی کشورهای نفت خیز را افزایش می دهد بر سود شرکت های فعال نفتی جهان تاثیر منفی می گذارد. سود شرکت های بزرگ نفتی جهان یعنی شورون، اگزون موبیل، کنکوفیلیپس، بریتیش پترولیوم و رویال داچ شل طی سه ماهه سوم امسال مجموعا با ۱۱ درصد کاهش به ۲۸/۱ میلیارد دلا ر رسیده است. کاهش سود پالا یشگاه ها مهم ترین علت کاهش سود این شرکت ها ارزیابی شده است.در این بین آنچه که به طور مستقیم بر کشور ما تاثیر می گذارد قیمت سبد نفت اوپک است. قیمت این سبد و قیمت نفت خاورمیانه معمولا با ۲۴ ساعت تاخیر اعلا م می شود. قیمت سبد نفت اوپک در هفته های اخیر با عبور از مرز ۸۵ دلا ر رکورد جدیدی را بر جای گذاشته بود. آنچه در این میان مهم به نظر می رسد آنست که این افزایش قیمت چه تاثیری دراقتصاد کشور ها و به طور خاص کشور ما می گذارد. به گزارش بلومبرگ رشد صعودی قیمت نفت تهدیدی جدی برای اروپا محسوب می شود چرا که با رشد قیمت نفت، تورم نیز افزایش می یابد.
بنابراین افزایش قیمت، تاثیر مطلوبی بر رشد اقتصادی کشورها ندارد. بسیاری از کارشناسان اقتصادی کشور افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی را یک شمشیر دولبه می دانند که با تدبیر مسئولان اقتصادی می تواند به یک فرصت ایده آل تبدیل شود. این در حالی است که فرصت افزایش قیمت جهانی نفت در صورت بهره مندی نادرست از یک راهبرد اقتصادی درست ممکن است به یک شوک اقتصادی برای کشور های در حال توسعه و دارنده نفت تبدیل شود. به اعتقاد صاحب نظران آمادگی نداشتن زیر ساختهای اقتصادی کشور، قدرت جذب نقدینگی را کاهش داده و همین مساله باعث می شود در صورت تزریق پول حاصل از فروش نفت به اقتصاد کشور، نقدینگی بیش از پیش افزایش یافته و به گرانی های موجود دامن زده شود و شرایط اقتصاد مبتلا به بیماری هلندی را باز هم تشدید کند.
اقتصاددانان معتقدند دولت می بایست براساس یک انضباط مالی، اعتبارات ناشی از درآمدهای نفتی را به پروژه های توسعه ای اختصاص دهد و ضمن ایجاد تحول و سرعت در انجام این طرح از پمپاژ مستقیم این اعتبارات برای هزینه های جاری و روزمره جلوگیری کنند. تجربه اقتصادی کشور نشان می دهد که در هر زمان که با افزایش شدید قیمت نفت مواجه بودیم به دلیل تکرار اشتباهات، ترزیق اعتبارات حاصل از فروش، دچار نقدینگی فراوان و به تبع آن تورم شده ایم.ز طرفی تبدیل ارزهای نفتی به ریال همواره یکی از مشکلات اصلی کشور بوده و تا زمانی که تصمیم درستی در این رابطه گرفته نشود اقتصاد کشور با جهش و تغییر و تحولات عمده مواجه نمی شود.
اما عده ای دیگر از کارشناسان معتقدند افزایش قابل توجه قیمت نفت قبل از آنکه مربوط به کاهش عرضه باشد به تغییر و تحولات بازار فرآوردهای نفتی آمریکا، اروپا و بورس بازان بر می گردد.در این ارتباط حسن مرادی عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی در خصوص زمینه تاثیر قیمت نفت بر اقتصاد کشور می گوید:ما از جنبه درآمد صادراتی نفت بهره مند می شوم، اما هنگامی که مجبوریم کالایی را مانند بنزین از خارج وارد کنیم باید قیمت بیشتری را بپردازیم بنابارنی تاثیر بالا رفتن قیمت جهانی نفت به کالاهایی که مجبوریم از خارج تامین کنیم بیشتر است زیرا ما برای پالایش برخی از فرآورده ها را باید بخریم که به طور طبیعی بر قیمت بنزین و گازوئیل تاثیر می گذارد و بخش از درآمد ما را خنثی می کند.

----------------------------------------------------
روزنامه ابتکار

__________





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 409]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن