واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: جامعه - زمان دسترسي به مواد مخدر در ايران ۳۰ دقيقه است
جامعه - زمان دسترسي به مواد مخدر در ايران ۳۰ دقيقه است
انجمن علمي داروسازان ايران اواخر ماه قبل اعلام كرد متوسط زمان دسترسي به مواد مخدر در ايران ۳۰ تا ۴۰ دقيقه است. در همين حال فعالان اجتماعي مبارزه با مواد مخدر معتقدند در برخي مناطق كشور، يافتن مواد مخدر از يافتن شكر آسانتر است.
فريبرز فرشاد، دبير انجمن علمي داروسازان ايران به خبرگزاري مهر گفته است: « براساس آمارهاي رسمي حدود سه ميليون معتاد در كشور وجود دارند كه با در نظر گرفتن اعضا چهار نفره براي هر خانواده و به صورت نسبي ميتوان ادعا كرد كه حدود ۱۲ ميليون نفر از مردم ايران همه روزه به گونهاي درگير بحران خانمان سوز اعتياد هستند.»
دبير انجمن علمي داروسازان ايران در حالي از آمار رسمي «حدود سه ميليون نفر معتاد در كشور» سخن ميگويد كه هفته گذشته رئيس سازمان ملي جوانان اعلام كرد: « آمار اعتياد جوانان محرمانه است و فقط در اختيار مسوولان قرار ميگيرد.»
در همين حال، كمتر از يك ماه قبل آمار رسمي معتادان در جمهوري اسلامي معادل 1700هزار نفر اعلام شده بود.
سازمان بهزيستي ايران تيرماه گذشته نتيجه تحقيقاتي را منتشر كرد كه بر اساس آن «هر چند تعداد معتادان به مواد مخدر در ايران افزايش نداشته است اما شدت اعتياد معتادان افزايش يافته است.» سيدحسن احمديان، دبير كل جمعيت رهياب، با تاكيد بر اينكه در ايران آمار مشخصي وجود ندارد گفت: « در ايران هر سازماني بر اساس مشاهدات خود آمار ميدهد. ولي با توجه به اين كه ۷۰ درصد نيروهاي فعال كشور جوان هستند، به راحتي ميتوانيم بگوييم ۱۵ ميليون از افراد جامعه ما درگير مواد مخدر و نگران از تاثير مواد مخدر بر اطرافيانشان هستند.»
احمديان گفت: «دسترسي به انواع مواد مخدر چه روانگردانها و چه مواد مخدر سنتي، در محلهاي متفاوت خيلي كمتر از ۳۰ تا ۴۰ دقيقه است. به اعتقاد ما مواد مخدر و روانگردانها را زودتر از شكر ميتوانيم پيدا كنيم. زيرا ميتوان مواد مخدر را با يك تماس تلفني سفارش داد و در ميدانهاي اصلي شهر، به راحتي به آن دسترسي داشت اما براي پيدا كردن شكر در هر منطقهاي لااقل بايد به سه سوپر ماركت سر زد.» به گفته دبير كل جمعيت رهياب، «پيدا كردن مواد مخدر در شهرهاي بزرگ بسيار ساده است زيرا تعداد قاچاقچيان مواد مخدر از معتادان بسيار بيشتر است و رد و بدل كردن مواد به راحتي و در برابر انظار عمومي اتفاق ميافتد.»
وي به راديو فردا گفت: « در حال حاضر آدامسهاي پان پراگ با قيمت ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان در مدارس در اختيار دانشآموزان قرار دارد.» پيش از اين محمد نفريه، معاون امور فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي كشوراعلام كرده بود مصرف كراك و يا رويكرد معتادان براي تزريق هروئين بيشتر شده است. اما مديركل ستاد مبارزه با ماد مخدر مصرف مواد مخدر صنعتي را نگرانكننده ندانسته و در توضيح اين امر گفته بود: «كمتر از 2 درصد معتادان در ايران از مخدرهاي صنعتي استفاده ميكنند. بنابراين، اين روند نه تنها رو به افزايش نيست كه بر عكس كاهش خفيفي هم داشته است.» آقاي احمديان، تشخيص شرايط ايران در برخورد با مواد مخدر صنعتي را سخت ندانست و گفت: «سري به مرزهاي ايران با پاكستان و يا افغانستان بزنيد، سرتا سر مرز انباشته از كارگاههاي مواد شيميايي است كه مواد مخدر شيميايي را درست ميكنند و انتقال آنها به ايران به راحتي انتقال مواد مخدر سنتي است.»
به گفته وي، كار كردن به عنوان قاچاقچي مواد مخدر در ايران از كار كردن به عنوان گروه داوطلب مبارزه با مواد مخدر و يا پيشگيري كننده از اعتياد راحتتر است، «زيرا آنها به راحتي و در برابر چشمان پليس مواد را توزيع ميكنند ولي به ما فعاليت در مورد پيشگيري فرصت داده نميشود.»
بر مبناي آمار منتشر شده، معتادان در ايران سالانه ۵۰۰ تن مواد مخدر مصرف ميكنند. اين در حالي است كه سالانه ۲۵۰۰ تن مواد مخدر از مرزهاي ايران وارد اين كشور ميشود.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]