واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نشريات غير ضروري دولتي حذف مي شوند
انتشار برخي از نشريات دولتي غير ضروري دولتي متوقف مي شود و برخي از نهادهاي دولتي نيز در اين زمينه اقداماتي انجام داده اند. هدف از اين كار جلوگيري از به هدر رفتن بودجه دولتي است.
به گزارش سرويس فرهنگي برنا، نشست رسانه اي محمد حسين صفار هرندي؛ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به مناسبت هفته دولت صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در محل اين وزارتخانه برگزار شد.
خبرنگاران زيادي با ذهن هايي پر سوال براي رفع ابهام به اين نشست آمده بودند تا با جواب هايي روشن و صريح بازگردند. اما از آن جايي كه در بيشتر مواقع و آن طور كه به غلط در ايران رايج است، مسئولان در نهادهاي مختلف با ضيق وقت روبه رو هستند، وزير تنها فرصت پاسخ گويي به سوالاتي از چند رسانه محدود را يافت.
خبرنگاران با آن چه در وزارتخانه مي گذرد بيگانه نيستيد
در ابتداي اين نشست صفار هرندي، گزارشي مختصر و بسيار كلي از فعاليت هاي سه ساله اين وزرات خانه ارائه كرد.
وي اظهار كرد: البته در طول سال و به بهانه هاي مختلف و در موقعيت هاي متفاوت هم از سوي خودم و هم از سوي معاونت ها آمارهايي جزيي ارائه شده است. كارنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در طول سال به صورت مكرر بيان شده است و در اين ميان تأكيد ما بر اساس آمار و ارقام نبوده و نيست.
صفار هرندي در ادامه گفت: در مقوله فرهنگ چندان به ارائه آمارهايي كمي اهميت نمي دهم، آن چه در اين حوزه مهم است نتيجه كيفي برنامه هاست. در ابتداي ورودم به وزارتخانه تاكيد كردم كه مهم ترين برنامه مان در اين دوره، تنظيم جهت گيري هاي فرهنگي در نقطه هاي شايسته خودش است. بايد ديد توفيقات ما در پيگيري اين هدف تا چه اندازه بوده است.
وزير فرهنگ و ارشاد ادامه داد: برداشت ما اين بود كه توقعات جدي مردم در انتخاب آقاي احمدينژاد اين بوده كه خسارتهاي وارد شده به بخش فرهنگ جبران شود. البته اين خسارت ها به اندازه كافي آسيب شناسي شده است. در دوره گذشته انتقادهاي زيادي به مسئولان وقت مي شد و متهم اصلي نيز بخش فرهنگ بود.
البته اظهارات وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، اعتراض هايي آرام و بي صدا را در بين برخي از خبرنگاران بر انگيخت.
صفار هرندي اشاره كرد: برخي از چهره هاي متعهد در عرصه فرهنگ و هنر در اين دوره فعاليت هاي نزديكي را با ارشاد انجام داده اند و عده اي از آن ها اذعان مي كنند كه اولين بار است پايمان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي باز شده است.
بحث مهم ارشاد در اين دوره آشتي با فرهنگ است
صفار هرندي در اين باره گفت: همان طور كه رهبر فرمودند گفتمان اين دولت، امام و انقلاب است. اگر اين گونه باشد، بايد جهت گيري هاي نيز بر همين اساس شكل گيرد. ما به فرهنگ و هنر قرآن محور و مسجد مدار تكيه كرديم و در درون اين پايگاه نيز فعاليت هاي بسياري داشته ايم.
وي افزود: آمار ارائه شده در خصوص فعاليتهاي فرهنگي و هنري اميدواركننده است.
17 ميليارد تومان بودجه براي فعاليت هاي فرهنگي هنري مساجد
صفار هرندي با اشاره به تلاش در حوزه فرهنگ و هنر اظهار كرد: اين تلاش به لحاظ ارقام به دو هزار ميليارد تومان رسيده كه در گذشته تنها يك سوم اين بودجه به فرهنگ اختصاص داشت و جهش بودجه گواه توجه به فرهنگ و هنر است. هدف ما اين است كه اين بودجه از دو هزار ميليارد تومان به چهار هزار ميليارد تومان برسد.
وي يادآورشد: اساس فعاليت ما اين است كه بخشهاي فرهنگي و هنري در نگاه مسجدي رشد پيدا كند و در اين خصوص نيز سعي كرده ايم بودجه فرهنگي و هنري مساجد را زياد كرده و اين بودجه از رقم 2 ميليارد تومان به رقم 17 ميليارد تومان رسيده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: تعداد كانونهاي فرهنگي هنري مساجد از 2 هزار و 200 كانون به 4 هزار كانون افزايش يافته كه اميد است هر يك از كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد بتواند حداقل يك يا دو نيروي فرهنگي زبده تحويل جامعه دهد.
صفار هرندي با بيان اين كه اهتمام دولت نهم بر مقوله تفهيم عدالت در عرصه فرهنگ است، گفت: در اين زمينه برگزاري جشنواره عدالت و اميد را هم در برنامههايمان داريم كه اين جشنواره در ماههاي پاياني سال به نقطه اوج خود ميرسد و يكي از اهداف آن پرورش و يافتن نيروهاي زبده فرهنگي است. كه اين نيروها بعد از شناسايي تحت آموزش ويژه قرار ميگيرند تا بتوانند مسئوليتهاي فرهنگي و هنري را در سطح جامعه پذيرا باشند.
وي صدور مجوزهاي مؤسسات فرهنگي را حساب شده تر در دولت نهم عنوان و اظهار كرد: در طي اين سه سال مجوزهاي صادر شده سنجيده تر بوده است. در اين ميان 800 تقاضا از سوي افراد براي مؤسسات فرهنگي وجود داشت كه سعي كرديم تكليف 800 متقاضي را مشخص كنيم. هم چنين تمركز اصلي دولت نهم صدور مجوز در استانها و شهرستانها است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص افزايش تعداد نشريات فعال در كشور اعلام كرد: 130 عنوان روزنامه داشتيم كه تعداد آن ها به 145 روزنامه رسيده است. دولت در صدد قلع و قمع روزنامهها نيست و روزنامههاي فعال نيز بيش از گذشته افزايش يافته است. هم چنين تعداد نشريات مجوز گرفته در سال 1383 هزار و 800 بود كه در حال حاضر به 2100 نشريه رسيده است.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]