واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: دلا يل شكست در المپيك 2008 كميته ملي المپيك مسئول اصلي ناكامي ها
كارشناس ورزش ايران منيت ها، غرض ورزي و حسادت را از عوامل ناكامي ورزش كشورمان در بازيهاي المپيك 2008 پكن عنوان كرد و گفت: كميته ملي المپيك به عنوان مسئول اصلي اين ناكامي ها بايد پاسخگو باشد.عملكرد كاروان ورزشي ايران در بيست و نهمين دوره بازيهاي المپيك در شرايطي بدترين دوران خود را پشت سرگذاشت كه كشتي ناكام ترين رشته بود و مثل ادوار گذشته نتوانست مدال آوري كند. محمد مايلي كهن در گفتگو با مهر، به تشريح دلايل ناكامي ورزش ايران در المپيك پكن پرداخت و گفت: كاروان ورزش ايران در بازيهاي المپيك سيدني و آتن طلايي ترين نتايج خود را به دست آورد. با اين حال رئيس وقت كميته ملي المپيك كشورمان كه تدارك تيم هاي ايراني را براي حضور در بازيهاي المپيك 2000 و 2004 ديده بود به راحتي جاي خود را به فردي ديگر داد.
خود خواهي عامل بركناري هاشمي طبا
وي با اشاره به اينكه در زمان حضور هاشمي طبا در كميته ملي المپيك، كشورمان ضمن دستيابي به موفقيت در بازيهاي المپيك، ايران پس از 25 سال به عضويت كميته ملي المپيك درآمد، افزود: چه عواملي در تغيير و تحول در كميته ملي الميپك تاثيرگذار بوده به جز منيت و خودخواهي؟ اصلا در كجاي دنيا مدير موفق از سمت خود بركنار مي شود آنهم با توجيه و دلايل غير منطقي؟! كارشناس ورزشي كشورمان در ادامه خاطرنشان كرد: مشكلات ورزش ايران كه جزيي از جامعه ما به شمار مي آيد و از آن منفك نيست. همين منيت ها و حسادت هاست كه باعث مي شود با وجود موفقيت يك مدير ورزشي تصميم به تغيير و تحول در حوزه مديريت آن مدير بگيريم.
طرح جامع كاربردي در ورزش ندارد
وي ياد آور شد: يكي از كارهاي اساسي در ورزش ايران كه حاصل 12 سال كوشش و تلاش و هزاران ساعت بررسي و برنامه ريزي بود، تشكيل پايگاه هاي قهرماني بود اما بنابه دلايل نامعلوم به طرح جامع روي آورديم كه اتفاقا براي گردآوري آن هزينه هاي گزافي هم صرف شد.مايلي كهن با اذعان به اينكه طرح جامع ورزش جنبه تئوري داشته و در ورزش كشورمان كاربردي ندارد، افزود: با وجود اينكه به اين طرح اعتقاد داشتيم به يك باره اين جمع بندي حاصل شد كه مجري آن مسئوليت كميته ملي المپيك ايران را برعهده بگيرد. اگر واقعا به طرح جامع ورزش اعتقادي وجود داشت، چرا بايد مجري آن مسئوليت كميته ملي المپيك را برعهده گيرد و جالب تر اينكه دبير كميته نيز معاون وقت سازمان تربيت بدني شود؟!
فوتبال در همه جاي دنيا ورزش اول است
وي در پاسخ به توجيه برخي مربيان ناكام المپيكي كه توجه ويژه به رشته فوتبال را عامل ناكامي خود عنوان مي كنند، اظهارداشت: فوتبال در همه جاي دنيا ورزش اول است. درست است كه مسابقات دووميداني در المپيك تماشاگران زيادي دارد اما جذابيت و هيجانات فوتبال به اندازه اي است كه بسياري از كشورها حاضرند به جاي موفقيت در رشته هاي ديگر مدال طلاي فوتبال را در المپيك به دست آوردند. سرمربي پيشين تيم فوتبال اميد كشورمان افزود: واقعيت اين است كه رشد فوتبال در ايران باعث توجه به رشته هاي ديگر شده است. امروز در ايران ميزان توجه به رشته هاي ديگر ورزشي به غير از فوتبال كم نيست. متاسفانه در گذشته بسياري از ورزشكاران رشته هاي مختلف امكانات لازم براي ورزش كردن را نداشتند اما امروز علاوه بر فراهم بودن امكانات لازم از سالن هاي اختصاصي برخوردار هستند. در گذشته رشته هاي ورزشي حقوق آنچناني دريافت نمي كردند اما امروز به بيشتر ورزشكاران پيش قرارداد و حقوق پرداخت مي شود. اعتقاد دارم با رشد فوتبال بوده كه به رشته هاي ديگر هم بذل توجه شده است.
كارشناسان جايي دركاروان ايران ندارند
مايلي كهن افزود: همراهان ما در المپيك و رويدادهاي مختلف ورزشي زياد است اما كداميك از آنها كارشناس و خبره يك ورزش هستند. بيشتر آنها مديراني هستند كه از سازمان يا نهادي خاص به ورزش آمده اند و پس از چند صباحي دوباره به محل ماموريت قبلي خود بازمي گردند. آنها كه تخصص لازم در ورزش را ندارند، تمام مشاهدات شان از المپيك را كه مي توانستند به ورزش ارائه كنند خيلي راحت از كنارشان عبور مي كنند.
انگشت اتهام فقط به سمت سازمان تربيت بدني نشانه رفته است
كارشناس ورزشي كشورمان تصريح كرد: به دنبال ناكامي ورزش ايران در المپيك پكن امروز ديده مي شود كه بيشتر صحبت ها يا دلايل با انگيزه سياسي است و انگشت اتهام فقط به سمت سازمان تربيت بدني نشانه رفته است. من خودم به عملكرد سازمان تربيت بدني انتقاد دارم اما واقعيت اين است كه مسئوليت عمده حضور كاروان هاي مختلف ورزشي در المپيك بر عهده كميته هاي ملي المپيك است اما به اين موضوع توجه ويژه اي نمي شود. وي ادامه داد: مسئولان سازمان تربيت بدني در زمان موفقيت ايران در بازيهاي آسيايي دوحه يك ناپختگي كردند. آنها چند ماه پس از پذيرش اين مسئوليت مهم نقش پررنگي را در اين موفقيت براي خود قائل شدند. در حالي در آن موفقيت و ناكامي امروز نقش كميته ملي المپيك به مراتب پررنگ تر از سازمان تربيت بدني است. بدون شك در ناكامي ورزش ايران در المپيك 2008 پكن كميته ملي المپيك نقش اصلي را دارد و بايد پاسخگو باشد.
ناكامي ها در المپيك شور و اشتياق را گرفت
وي تناقض گويي ها و مته به خشاش گذاشتن را يكي از مشكلات ورزش ايران برشمرد و گفت: براي من انگار امسال المپيكي نبود. در هر دوره از مسابقات المپيك با شور و شوقي خاص نتايج ورزشكاران ايراني را دنبال مي كردم اما امسال اين طور نبود دليل آن نيز نتايج ضعيف كاروان ورزشي ايران در پكن بود. بازيكن پيشين تيم ملي فوتبال كشورمان افزود: بايد واقع گرا باشيم و واقع بينانه به مسائل روز ورزش نگاه كنيم. ما يا علم را قبول داريم يا آن را رد مي كنيم. اگر علم گرا هستيم و منطق را مبنا كار قرار مي دهيم بايد بپذيريم كه در المپيك نتيجه اي جز ناكامي شكست نداشته ايم.
30 تا 40 ميليارد براي آماده سازي كاروان ايران
مايلي كهن تصريح كرد: برخلاف آنچه كه آقاي كفاشيان عنوان كردند بودجه ورزش ايران براي حضور المپيك بيش از هشت ميليارد تومان بوده است. همانطور كه علي آبادي عنوان كرده هزينه اي بالغ بر 30 تا 40 ميليارد تومان براي آماده سازي كاروان ورزشي ايران هزينه شده است. اين در حاليست كه در المپيك سيدني و آتن با بودجه اي ناچيز به موفقيت رسيديم. در آن زمان طبق قانوني كه از سوي هاشمي طبا تصويب شده بود بابت فروش هر نخ سيگار 5 ريال به ورزش كمك مالي مي شد.
دلايل ناكامي روشن است
وي خاطر نشان كرد: دلايل اين ناكامي روشن است و نبايد چشم بسته به دنبال دليل بگرديم. اگر از اصل موضوع فاصله بگيريم در بازيهاي آسيايي گوانگجو همين مقام ششم آسيا را نيز از دست مي دهيم.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]