تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851536276




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در اولين همايش حفاظت و بهره برداري منابع آبي در قزوين مطرح شد اعمال مديريت صحيح و صرفه جويي دو راه اصلي براي مقابله با كم آبي در كشور


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در اولين همايش حفاظت و بهره برداري منابع آبي در قزوين مطرح شد اعمال مديريت صحيح و صرفه جويي دو راه اصلي براي مقابله با كم آبي در كشور
قزوين ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : اولين همايش حفاظت و بهره برداري از منابع آبي استان قزوين به همت شركت آب منطقه اي قزوين و با حضور دكتر زرگر معاون وزير نيرو و تني چند از اساتيد دانشگاه در محل تالار مركزي دانشگاه بين المللي امام خميني (ره ) قزوين برگزار شد.
اين همايش يك روزه با هدف اطلاع رساني و آشنايي مسئولين با چالش هاي فرا روي منابع آب استان فراهم نمودن امكان هم اند يشي مقامات ذيصلاح در خصوص چگونگي حفاظت از منابع آب استان ارائه ي راهكارهاي علمي و عملي در استفاده بهينه از منابع آب استان لزوم استفاده از آب هاي بازيافتي (پساب ها) در بخش هاي مختلف مصرف بررسي مسائل مربوط به حقوق آب محيط زيست و توسعه پايدار استفاده صحيح از منابع آب زيرزميني و جلوگيري از برداشت هاي غير مجاز و بيان ضرورت ها و اقدامات تعادل بخشي در سفره آب زيرزميني به منظور حفظ اين منابع براي نسل آينده برگزار شد كه به دليل اطلاعات جامع و كافي در مورد آب و عواقب ناشي از برداشت هاي بي رويه با استقبال حاضرين مواجه شد.
به گزارش خبرنگار ما در ابتداي اين همايش مهندس كيومرث دانشجو مدير عامل شركت آب منطقه اي قزوين ضمن خوش آمدگويي به مدعوين در خصوص فعاليت هاي اين شركت گفت اهداف و اقدامات شركت آب منطقه اي قزوين كه در مهر ماه 1385 تاسيس شد شامل : بررسي هاي لازم جهت شناسايي منابع آب و بهره برداي آن مطالعه و طراحي تاسيسات آب انجام اقدامات لازم جهت حفاظت كمي كيفي منابع آب تامين آب مورد نياز مصرف كنندگان در بخش هاي مختلف بوده است .
وي در ادامه افزود : اين شركت در ارزيابي معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري از لحاظ عملكرد عمراني شركت آب منطقه اي قزوين بالاترين رتبه را در ميان شركت هاي آب منطقه اي كسب كرده است كسب رتبه ي پنجم در ميان 13 دستگاه اجرايي استان در سال 85 در حالي كه فقط 8 ماه از تاسيس شركت گذشته بود نيز از ديگر امتيازات آن است .
دانشجو درباره منابع آب استان گفت : آب استان در دو بخش سطحي و زيرزميني تامين مي شود كه در بخش سطحي دو رودخانه شاهرود و طارم سفلي را شامل مي گردد و در مجموع آب استحصالي از اين رودخانه ها بالغ بر 457 ميليون متر مكعب و در حوضه آبريز شور رودخانه ها بالغ بر 628 ميليون متر مكعب مصرف مي شود .
دانشجو ادامه داد : آب زيرزميني از طريق 9 هزار و 879 حلقه چاه 16 هزار و 140 چشمه با تخليه ساليانه 387 ميليون متر مكعب و 225 قنات با تخليه ساليانه 71 ميليون متر مكعب استحصال مي شود .
كيومرث دانشجو درباره سهميه آب انتقالي از سد طالقان به شبكه آبياري دشت قزوين گفت : به دليل كاهش بارندگي بروز خشكسالي و كاهش آورد رودخانه ها كه باعث كاهش شديد حجم مخزن سد طالقان نسبت به سال قبل شده بود سهميه براي 6 ماهه اول سال 86 از طريق وزارت نيرو 150 ميليون متر مكعب اعلام شده كه براساس درخواست كشاورزان بخش عمده اين سهميه براي آبياري كشت پاييزه در بهار 87 اختصاص يافت .
مدير عامل شركت آب منطقه ي قزوين تعداد چاه هاي مجاز در سطح استان را دو هزار حلقه اعلام و با پيش بيني وجود دو هزار حلقه چاه غيرمجاز اظهار كرد كه حدود 250 ميليون مترمكعب آب توسط اين چاه ها استحصال مي شود كه تاكنون يك صد حلقه چاه غير قانوني با حكم قضايي در سطح استان مسدود شده است .
وي همچنين از انجام طرح مطالعاتي احداث پنج سد در استان قزوين در چارچوب مصوبات سفر هيات دولت به استان و همچنين مرمت و بازسازي شبكه هاي آبرساني خبر داد.

مدير عامل آب منطقه اي قزوين در ادامه صحبت هاي خود بيان كرد : بررسي و شناخت منابع استان و بهره برداري مناسب از آن براساس سياست هاي وزارت آب بهره برداري و نگهداري از تاسيسات آب تامين آب مورد نياز مشتركان و انجام اقدامات لازم به منظور افت منابع و آب هاي زيرزميني از جمله اهداف تعيين شده شركت بوده كه اقداماتي نيز در اين زمينه صورت گرفته است .
وي با اشاره به وجود چاه هاي غيرمجاز و برداشت هاي فراوان آبي كه از اين چاه ها صورت مي گيرد افزود : با توجه به حساسيت اين موضوع ايجاد كار گروه هاي گشت و بازرسي كنترل و انسداد اين چاه ها در دستور كار مامورين قرار گرفت در نتيجه آن موفق شديم 100 حلقه چاه را كه استفاده غيرمجاز از آن مي شود شناسايي و مسدود كنيم .
مدير عامل آب منطقه اي قزوين در ادامه تصريح كرد : با توجه به اقدامات صورت گرفته در شركت آب منطقه اي قزوين اين شركت در ميان شركت هاي آب منطقه اي در سال 85 توانست بالاترين رتبه را كسب كند .
اعمال مديريت صحيح و صرفه جويي دو راه اصلي براي مقابله با كم آبي در كشور
دكتر رسول زرگر معاون وزير نيرو در امور آب و آبفانيز با اشاره به تغييرات اقليمي موجود در روي كره ي زمين و كاهش ميزان بارندگي ها تصريح كرد : اعمال مديريت صحيح منابع آبي و صرفه جويي آن اصلي ترين راه ها براي پيشگيري از وقوع كم آبي در كشور است .
وي افزود : با توجه به كاهش بارندگي هايي كه امسال شاهد آن بوده ايم مي توانيم بگوييم كه امسال خشك ترين سال طي 50 سال اخير كشور بوده است .
زرگر با تاكيد بر اين موضوع كه ميزان ريزش نزولات جوي در كشور يك سوم ميانگين جهاني است ادامه داد : پيش بيني مي شود در سال 1400 جمعيت ايران به 90 ميليون نفر برسد كه ميزان نياز به منابع آبي به تبع افزايش جمعيت بيشتر شده و به بيش از هفت ميليارد متر مكعب خواهد رسيد.
وي ادامه داد : به طور ميانگين ميزان نزولات جوي كشور در طول سال 400 ميليارد متر مكعب بوده از اين مقدار تنها 130 ميليارد متر مكعب به عنوان منابع آبي تجديد شونده كشور محسوب مي شوند.
دكتر رسول زرگر با اشاره به لزوم توجه و برنامه ريزي مناسب تر براي استفاده بهينه آب در مصارف كشاورزي افزود : بيش از 90 درصد آب شرب در كشور صرف توليد محصولات كشاورزي مي شود در صورتي كه اين ميزان در كشورهاي توسعه يافته حدود 70 درصد است از اين رو نياز است در اين زمينه برنامه ريزي ها و سياست هاي مناسبي براي استفاده مطلوبتر از منابع موجود آب در كشور صورت گيرد.

وي خاطر نشان كرد : عمده ترين مشكل كشور ما در بحث منابع آبي آن است كه حدود 80 تا 85 درصد از مناطق كشور در منطقه خشك نيمه خشك و فراخشك قرار گرفته كه ميزان نزولات جوي آن بسيار كمتر از ميانگين جهاني است .
وي در ادامه با بيان اين كه از ميزان بارش هاي رخ داده طي هر سال تنها 30 درصد آن در زمين باقي مانده و مابقي از طرق مختلف وارد جو زمين مي شود اظهار كرد : بر اساس ارزيابي هاي انجام شده پيش بيني مي شود ميزان بارش ها در چند سال آينده حتي تا 50 درصد نيز كاهش يابد از اين رو تنها راه پيش روي ما اتخاذ راهكارهاي مناسب براي مديريت صحيح منابع محدود آبي موجود و ترويج فرهنگ درست مصرف كردن در كشور است .
منابع آبي مهمترين محور توسعه استان قزوين
در ادامه همايش مهندس حمزه اي معاون برنامه ريزي استانداري قزوين با اشاره بر لزوم اتخاذ سياست هاي مناسب براي استفاده بهينه از منابع آبي بيان كرد : با توجه به موقعيت استان قزوين در بحث كشاورزي و صنعت مي توان گفت منابع آبي مهمترين محور توسعه استان قزوين است .
وي با اشاره به تدوين سند توسعه آب استان ادامه داد : بسته بودن زهكش هاي طبيعي منطقه و محدوديت منابع آن فرسودگي شبكه كانال آبياري دشت قزوين خروج حجم زيادي از منابع آب سطحي استان در حوزه آبريز شاهرود به علت عدم اجراي پروژه هاي مرتبط با آب و نيمه تمام ماندن شبكه كانال دشت بالاخص در غرب استان مهمترين نقاط ضعف استراتژيكي بخش آب استان قزوين محسوب مي شود.
معاون برنامه ريزي استانداري قزوين وجود چاه هاي غير مجاز به ويژه در دشت قزوين و وابستگي كشاورزان به آن ها عدم رعايت سقف برداشت آب چاه هاي غيرمجاز خطر آلودگي منابع آب ناشي از رهاسازي فاضلاب شهري و صنعتي و همچنين مصرف بي رويه سموم و كودهاي شيميايي را از جمله عوامل تهديد كننده در حوزه منابع آبي استان برشمرد و اضافه كرد : در كنار موارد گفته شده تامين آب شرب استان تهران از منابع مشترك با استان قزوين مهمترين تهديد آب قزوين بوده و بايستي وزارت نيرو برنامه مناسبي را براي آن اتخاذ كند.
وي در اين مورد خواستار حمايت وزارت نيرو از استان قزوين شـــد و تــــصريح كــرد : در صورتي كه وزارت نيرو كمك هاي لازم را براي اجراي پروژه اي براي هدايت 250 ميليون متر مكعب آب از حوزه شاهرود براي آبخوان دشت قزوين انجام دهد ما مي توانيم از بروز مشكلات در زمينه كم آبي جلوگيري كنيم .
مهندس حمزه اي در ادامه افزايش استحصال و توليد آب در حوزه آبريز شاهرود تعادل بخشي به وضعيت عرضه و تقاضا با توجه به پتانسيل هاي دشت قزوين مرمت و بازسازي شبكه و تكميل آن در غرب استان افزايش تغذيه مصنوعي در غرب استان توسعه آبياري هاي مدرن ساماندهي چاه هاي غير مجاز و افزايش زيرساخت ها و امكانات ذخيره سازي در عرضه آب را از جمله مهمترين اهداف پيش روي استان در بحث منابع آبي دانست .
90 درصد آب هاي زيرزميني برداشت شده در بخش كشاورزي مصرف مي شود

مهندس ميبدي مدير كل دفتر حفاظت آب هاي زيرزميني شركت مديريت منابع آب نيز در سخنراني خود در بخش دوم برنامه هاي اين همايش بالا بودن سطح استفاده از آب هاي زيرزميني در كشور را نگران كننده دانست و اظهار كرد : بيش از 90 درصد از آب زيرزميني برداشت شده در بخش كشاورزي مصرف مي شود.
وي تصريح كرد : ميزان كاهش نزولات آسماني و كم آبي هاي موجود از جمله عوامل مهم در بالا رفتن سطح استفاده از آب زيرزميني بوده است ; ولي نكته اي كه بسيار نگران كننده است آن است كه ميزان برداشت آب از منابع زيرزميني موجود در كشور بيش از 6 ميليارد متر مكعب بيشتر از پتانسيل ها و ظرفيت هاي موجود آن است .
مدير كل دفتر حفاظت هاي آب هاي زيرزميني شركت مديريت منابع آب ايران افزود : اين موضوع ما را بر اين امر واقف مي كند كه براي جلوگيري از مسائل و اتفاقات ناگوار نيازمند همكاري و مساعدت تمام دستگاه ها هستيم و تنها شركت هاي مسئول در اين زمينه توانايي مقابله با اين مشكلات را نخواهند داشت .
وي جلوگيري از اضافه برداشت چاه هاي حفر شده كنترل ميزان برداشت چاه ها براساس نياز واقعي و اطلاع رساني و آگاه كردن مردم و مسئولين نسبت به حساسيت موضوع را از جمله اقداماتي دانست كه مي تواند در اين راستا موثر واقع شود.
دكتر بلورچي مدير امور زمين شناسي و مهندسي سازمان زمين شناسي كشور نيز در خصوص نشست زمين به دليل افت سطح آب هاي زيرزميني در ادامه همايش گفت : از ميان 41 مورد مخاطرات تهديد كننده دنيا بيش از 30 مورد در كشور ما رخ داده است .
وي زمين لرزه سيل و فرونشست زمين را از جمله اين مخاطرات ذكر و تصريح كرد : با توجه به افزايش استفاده از آب هاي زيرزميني شاهد فرونشست زمين در بسياري از نقاط دنيا بوده ايم .
مدير امور زمين شناسي و مهندسي سازمان زمين شناسي ادامه دادبا توجه به بروز اين پديده در نقاط مختلف راه هاي مناسبي براي حل اين مشكل اند يشيده شده و در حال اجراست كه توانسته است تا حدود زيادي موثر واقع شود.
وي با اشاره به وضعيت موجود در كشور افزود : متاسفانه شاهد فرونشست در بسياري از مناطق كشور از جمله دشت قزوين بوده ايم به طوري كه ميزان فرونشست در اين منطقه حدود 25 سانتيمتر در سال است .
وي با اشاره به بروز اين اتفاق در منطقه نظرآباد تهران ورامين و خراسان اضافه كرد : در صورتي كه برنامه مناسبي براي اين امر انديشيده نشود زندگي در اين مناطق با چالش هاي بسياري روبرو خواهد بود.

بلورچي خاطر نشان كرد : از 609 دشت موجود در كشور 309 دشت از جمله دشت قزوين در خطر فرونشست قرار دارند كه با تقويت منابع زيرزميني و كاهش بهره برداري از منابع آب زيرزميني جلوگيري از برداشت شن و ماسه رودخانه ها تغيير الگوي كشت و آبياري ايجاد مديريت صحيح و يكپارچه صنايع آب و پايش شريان هاي حياتي مي توان از بروز اين خطر كاست .
صرفه جويي و رعايت الگوي مصرف از ديگر شيوه هاي مقابله با بحران كم آبي
دكتر كردواني استاد دانشگاه تهران به عنوان ديگر سخنران اين همايش با اشاره به وضعيت جهاني آب بيان كرد : متاسفانه با توجه به تغيير شيوه هاي زندگي و بالا رفتن توقعات مردم در تمامي حوزه ها شاهد افزايش مصرف آب بوده ايم .
چهره ماندگار كشور تصريح كرد : بيشترين ميزان مصرف آب در كشور ما در بخش كشاورزي صورت مي گيرد كه به دلايل مختلفي از جمله استاندارد نبودن كانال هاي آب و شبكه هاي آبي و ... ميزان هدر رفت آب نيز در اين حوزه بسيار است .
دكتر كردواني با تاكيد بر اين كه آب به عنوان يك سرمايه ملي است كه بايستي با نهادينه كردن فرهنگ درست مصرف كردن زمينه استفاده ي بهينه از آن فراهم شود افزود : با وجود آن كه گفته مي شود منابع آبي در كشور بسيار محدود است ولي اگر برنامه ريزي مناسبي براي استفاده از آن صورت گيرد مي توانيم بر تمامي چالش هاي پيش رو فائق آييم .
استاد دانشگاه تهران تصريح كرد : آب در كشاورزي و صنعت در حال هدر رفتن است و دولت نيز با زور نمي تواند افراد را مجبور به درست مصرف كردن كند بلكه همه بايد آگــــاه شوند كه با چه وضعيت بحراني روبرو هستيم و آب را درست مصرف كنند.
كردواني اضافه كرد : چنين سمينارهايي را بايد وزارت كشاورزي شهرداري و ارگان هايي كه آب زيادي را مصرف مي كنند برگزار كنند چرا كه آب در اين بخش ها بيشتر هدر مي رود.
يادآور مي شود در پايان اين همايش بيانيه اي در دفاع از حفاظت و بهره برداري از منابع آب قرائت شد.
شركت آب منطقه اي قزوين بالاترين رتبه را در ميان شركت هاي آب منطقه اي كشور كسب كرده است .
آب زيرزميني استان قزوين از طريق 9 هزار و 879 حلقه چاه و 16 هزار و 140 چشمه با تخليه سالانه 387 ميليون متر مكعب و 255 قنات با تخليه ساليانه 71 ميليون متر مكعب استحصال مي شود
مديرعامل شركت آب منطقه اي قزوين : بررسي و شناخت منابع استان و بهره برداري مناسب از آن ها براساس سياست هاي وزارت آب بهره برداري و نگهداري از تاسيسات آب تامين آب مورد نياز مشتركان و انجام اقدامات لازم به منظور افت منابع و آب هاي زيرزميني از جمله اهداف تعيين شده شركت بوده كه اقداماتي نيز در اين زمينه صورت گرفته است
دكتر رسول زرگر معاون وزير نيرو : براساس ارزيابي هاي انجام شده پيش بيني مي شود ميزان بارش ها در چند سال آينده حتي تا 50 درصد نيز كاهش يابد از اين رو تنها راه پيش روي ما اتخاذ راهكارهاي مناسب براي مديريت صحيح منابع محدود آبي موجود و ترويج فرهنگ درست مصرف كردن در كشور است
مهندس حمزه اي معاون برنامه ريزي استانداري قزوين : با توجه به موقعيت استان قزوين در بحث كشاورزي و صنعت مي توان گفت منابع آبي مهمترين محور توسعه استان قزوين است
مهندس ميبدي مديركل دفتر حفاظت آب هاي زيرزميني شركت مديريت منابع آب : بالابودن سطح استفاده از آب هاي زيرزميني در كشور نگران كننده است . بيش از 90 درصد از آب هاي زيرزميني برداشت شده در بخش كشاورزي مصرف مي شود
دكتر كردواني استاد دانشگاه تهران : آب به عنوان يك سرمايه ي ملي است كه بايد با نهادينه كردن فرهنگ درست مصرف كردن زمينه استفاده بهينه از آن فراهم شود
 جمعه 1 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1076]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن