واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مسافران تابستاني در فصل شيوع وبا مراقب باشند آب هاي نامطمئن، يخ هاي آلوده
جام جم آنلاين: با شروع فصل گرم تابستان نوشيدن آبهاي نامطمئن ميان خانوادهها افزايش مييابد. آبهاي ناسالم ميتواند انتقالدهنده بيماريها و عفونتهاي رودهاي نظير وبا، حصبه، اسهال خوني، هپاتيت و... شود كه از طريق خوردن آب و يا تماس با مخاطهاي بدن، عوامل بيماريزا وارد بدن شده و فرد را مبتلا ميكند.
بيشتر عفونتهاي رودهاي يك بيماري اسهالي هستند كه به صورت حاد و آبكي شروع شده و در صورت عدم توجه و درمان منجر به كمآبي شديد بدن و نهايتا مرگ ميشود. آب سالم، بايد آبي زلال، بيرنگ، بيبو و بدون مزه باشد و مصرف آن نيز از نظر بهداشتي هيچ زياني براي انسان نداشته باشد.
يكي از عواملي كه ميتواند بيماريهاي عفوني را از طريق آب انتقال دهد يخهاي قالبي باز است. يخهاي غيربهداشتي معضل بزرگي در تابستانها به حساب ميآيد.
بسيار ديدهايم قالبهاي بزرگ يخ را براي حمل و نقل، پشت ماشين و اگر كمي بهداشتيتر باشد روي ورقهاي از گوني قرار ميدهند، حتي ديده ميشود آنها را مستقيما بر روي زمين ميگذارند. اگر يخ در محيط كاملا بهداشتي تهيه شده باشد، در حين حمل و نقل و در جريان توزيع بشدت آلوده ميشود.
بيشتر افراد تصور ميكنند اگر قالبهاي يخ با خاك و يا هر چيز ديگري آلوده شده باشد ميتوان با گرفتن كمي آب بر روي سطحشان از پاك بودن آنها كاملا مطمئن بود، در حالي كه اينطور نيست. به گفته يك متخصص عفوني با يك آزمايش ساده ميتوان به اين نتيجه رسيد كه آلودگي يخها با كمي آب از بين نميرود.
به اين ترتيب كه اگر بر روي يخ كمي مايع رنگي بريزيد ميبينيد كه اين مايع رنگي به سرعت تا مركز يخ نيز نفوذ ميكند. اين موضوع درباره تمامي تركيبات آلودهكننده در تماس با سطح يخ نيز صدق ميكند.
بدين ترتيب ميبينيد كه با شستشوي ساده نميتوان به پاكيزگي يخ اطمينان داشت زيرا عوامل آلودهكننده به سرعت تا عمق يخ نفوذ ميكنند.
از سويي ديگر اگر به بهداشتي بودن يخ نيز خيلي اطمينان داشته باشيم به آبي كه براي تهيه يخ استفاده ميشود نيز بايد مشكوك بود، چراكه ممكن است اين آب به صورت غيربهداشتي و يا حتي از رودخانهها تامين شده باشد.
به هر حال اين روزها از اين يخها در آبسردكنها و يا حتي در مغازههايي كه نوشيدنيهاي باز عرضه ميكنند استفاده ميشود كه ميتواند خود عامل انتقال بيماري باشد.
علاوه بر تمامي اين موارد، از آنها براي خنك كردن شيشههاي نوشابه يا دوغ نيز استفاده ميشود. تماس شيشهها با يخها موجب آلودگي شده و پس از به فروش رسيدن آنها و خوردن نوشابه البته با شيشه، عامل بيماريزا به فرد منتقل شده و وي را بيمار ميكند.
توصيه: اگر در روزهاي گرم تابستان در خارج از منزل تشنگي بر شما غلبه مينمايد، حتما آبآشاميدني خود را از منزل تهيه كرده و يا از آبسردكنهاي برقي كه به آب لولهكشي متصل هستند استفاده كنيد.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]