واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام به همگی.
پیرامون درخواست های مکرر دوستان، آموزش کامپیوتر رو در این تاپیک قرار دادیم.
هر روز یک درس برای دوستان خواهیم داشت.
قوانین:
1. سوال و جواب کامپیوتری، نباید در این تاپیک مطرح بشه.سوالات فقط در قالب درس همون روز می بایست مطرح شود.
موارد بعدی متناسب با پیشرفت تاپیک ذکر خواهد شد.
درس اول:
آشنایی با قطعات کامپیوتری بصورت اجمالی:
1.مادر بورد(main board) : بورد اصلی کامپیوتر که کلیه ی قطعات سخت افزاری روی آن نصب می شود.
2.کارت گرافیک(VGA): پردازش گرافیک بر عهده ی این قسمت می باشد
3.RAM : با آن كه واژه حافظه را می توان برای هر نوع وسیله ذخیره سازی به كار برد، اما بیشتر برای مشخص نمودن حافظه های سریع با قابلیت ذخیره سازی موقت استفاده می شود. در کل هرچه RAM شما بالاتر باشد، سرعت پردازش اطلاعات شما بالاتر خواهد رفت.
در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود:
• Random Access Memory- RAM این نوع حافظه برای ذخیره سازی موقت اطلاعات رایانه در حالت كار با سیستم به كار می رود.
• Read Only Memory ROM این نوع حافظه، حافظه دائم است و از آن برای ذخیره سازی اطلاعات مهم استفاده می شود.
• Caching نوعی حافظه است كه برای ذخیره اطلاعاتی كه دارای فركانس بازیابی بالا می باشند استفاده می شود.
• Basc Input/ Output System- BIOS این حافظه یك نوع حافظه ROM می باشد كه از اطلاعات آن جهت هر بار راه اندازی سیستم استفاده می شود.
RAM های امروزی از عدد 256 به بالا شروع می شود. چون رم های قدیمی 128، 64 و ... منسوخ شده اند. ممکن است رم دستگاه شما یکی از اعداد زیر باشد: 256 384 512 640 768 896 1024 و ...2 گیگ، 3 گیگ، 4 گیگ و ...
4.POWER: کار انتقال برق به سیستم را بر عهده دارد.
5.CPU : پردازنده ی اصلی کامپیوتر و کار پردازش اطلاعات را بر عهده دارد. CPU های امروزی برای لپ تاپ ها، دو هسته ای، سه هسته ای و بالاتر می باشند و برای کامپیوتر های خانگی نیز بهمین ترتیب می باشند.
6.CD ROM, DVD ROM, DC WRITER, DVD WRITER: ROM ها فقط برای خواندن CD یا DVD و WRITER ها برای خواندن و نوشتن CD یا DVD بکار می روند.
7.مودم: برای ارتباط از طریق اینترنت نیاز به یک مودم دارید.
8.کِیس کامپیوتر: کلیه ی قطعات فوق درون کیس قرار می گیرند.
9.موس ، کیبورد ، مانیتور و اسپیکر ها از دیگر ملزومات یک کامپیوتر بشمار می روند.
10. لوازم جانبی: پرینتر، اسکنر، فکس و دستگاه کپی، انواع رم ریدر ها، بلوتوث، مودم اکسترنال( خارجی) و ... از جمله لوازم جانبی کامپیوتری بشمار می روند.
برخی ویژگی های یک کامپیوتر خوب:
امروزه به کامپیوتری گفته می شود که از قدرت پردازش نسبتاً بالایی برخوردار باشد.معمولاً دارای ویژگی های زیر است:
CPU: دو هسته ای به بالا فول برای کامپیوتر های خانگی و لپ تاپ ها با قدرت پردازش 2.5 گیگاهرتز به بالا.
توجه: هر چه CASH سیستم بالاتر باشد، قدرت و سرعت پردازش بالا می رود. حداقل 2 MEG CASH
2 : RAM گیگاهرتز به بالا
گرافیک: 256 به بالا ( این عدد می بایست واقعی باشد. عدد برخی از گرافیک ها به اصطلاح REAL نیستند. یعنی مثلاً گرافیک شما 128 است و با SHARE کردن از RAM به عدد 256 می رسد . معمولاً در لپ تاپ ها، یک کارت گرافیک خوب، 256 واقعی با مارک GEFORCE و با هرچقدر SHARE می باشد.).
مادر بورد: این قسمت با وسواس باید انتخاب شود. یک مادر بورد خوب تا چند سال می بایست آپدیت باشد و با پیشرفت تکنولوژی توانایی نصب سخت افزار های جدید را داشته باشد. معمولاً مادر بورد های گیگا و ASUS از جمله مادر بورد های معروف و خوب هستند. توجه کنید که می بایست توانایی ساپورت CPU های چند هسته ای را دارا باشند!
کامپیوتر من عقب موندست؟ این سوالیه که همه ی ما از خودمون می پرسیم. جواب اینه: نه! هر سیستمی اقتضای حال خودش رو داره. برخی سیستم ها با اینکه توانایی سخت افزاری محدودی دارن، اما بعلت سازگاری بین قطعات از پردازش خوبی بر خوردارند.
اگر سیستم شما پنتیوم 4 با قدرت پردازش 2.4 به بالا ، RAM 256 به بالا و با کارت گرافیک 64 می باشد و از مادر بورد های نسبتاً معروف استفاده می کنید، یک سیستم معمولی و کمی متوسط در اختیار دارید که برای کارهای اداری و استفاده های خانگی( بجز بازی های گرافیک بالا و نرم افزار های سنگین) می توانید از آن استفاده کنید.زیاد نگران نباشید.اما زود به فکر ارتقا باشید تا از سرعت بالا لذت ببرید.
برای چک کردن مشخصات کامپیوتر خود:
بر روی MY COMPUTER در منوی START کلیک راست نموده و گزینه ی PROPERTIES را انتخاب کنید. قدرت CPU و RAM دستگاه شما نمایان می شود.
بامدادعزيز خيلي ممنون از تاپيك بسيار آموزنده تان من هر روز اينجا سر مي زنم و از تجربيات شما استفاده مي كنم
چرا دیگه این تاپیک رو ادامه نمیدهید؟
ممنون اقا بامداد....یه پیشنهاد....اگه اموزشتون تصویری باشه خیلی کاربردی تر هست.....مثلا همین قطعات رو اگه تصویرش رو هم کنار توضیحاتش میذاشتید یه تاپیک کامل و جامع و کاربردی میشه....البته میدونم که کار وقت گیری هست ولی شما که دارید زحمت اینکار رو میکشید،هرچی کاملتر بهتر.....ضمنا اگه دوست دارید که بقیه هم توی تکمیل این تاپیک کمک کنند اگه هر دفعه موضوع جلسه ی بعد رو بگید بقیه ی دوستان هم میتونند اگه اطلاعات کاملی در اون مورد دارند ((با تصویر )) بیان و بذارن....اینجوری زحمت شما هم کمتر میشه!!!!!
بازم ممنون.....
ممنون یکتا عزیز هدف هم اینه که دوستان با همکاری همدیگه این تاپیک رو راه بندازند. من روزی یک درس قرار میدم.اون چیزی که بلدم. دوستان عزیز هم کمک کنند. نمی خواد خیلی پیچیده باشه.فعلاً در سطح مقدماتی شروع می کنیم تا پیشرفته. ممنون از همگی
دانلود کتاب آشنایی با قطعات کامپیوتر و مونتاژ:
یک کتاب عالی در زمینه ی سخت افزار و مونتاژ قطعات.حتماً دانلود کنید:
http://it.behdasht.gov.ir/uploads/101_119_assemble.pdf
اقا بامداد یکدنیا ممنون از محبتتون که لطف کردید واین اموزشها را گذاشتیدومیخواهید ادامه بدید فقط میشه خواهش کنم عنوان مطالب را با یک رنگ دیگر بنویسید؟
yekta8005 نوشته است:ممنون اقا بامداد....یه پیشنهاد....اگه اموزشتون تصویری باشه خیلی کاربردی تر هست.....مثلا همین قطعات رو اگه تصویرش رو هم کنار توضیحاتش میذاشتید یه تاپیک کامل و جامع و کاربردی میشه....البته میدونم که کار وقت گیری هست ولی شما که دارید زحمت اینکار رو میکشید،هرچی کاملتر بهتر.....ضمنا اگه دوست دارید که بقیه هم توی تکمیل این تاپیک کمک کنند اگه هر دفعه موضوع جلسه ی بعد رو بگید بقیه ی دوستان هم میتونند اگه اطلاعات کاملی در اون مورد دارند ((با تصویر )) بیان و بذارن....اینجوری زحمت شما هم کمتر میشه!!!!!
بازم ممنون.....
موضوع جلسه بعد چی بید؟؟؟؟
خيلي كار خوبي شروع كرديد متن درستون به رايانه كار درجه 2 مي خوره اگر تمايل داشتين براي همكاري يه موضوع بندي كلي مثل فهرست اول هر كتاب مشخص كنيد و همينطور بازه زماني كه متن درسا مي خوايد قرار بدين تا همه دوستان بتونم مطلب در زمينه درس بزارين به هر حال هر جا نظم داشته باشه بازدهي بالاتر حالا هم كه اول تايپيك عناوين درسها و روزهايي كه قرار درس گذاشته بشه معلوم كنيد كه بتونيم متن درس تايپ كنم و قرار بدم همينطور درس با فونت و رنگ متمايز بگذارين بهتر البته اين نظر شخصي من بود بازم هر طور خودتون صلاح ميدونين
موفق باشين
OKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
موضوع بعدی: آشنایی با محیط ویندوز. هرکی آمادگی داره اعلام کنه.
بامداد عزیز از شما خیلی خیلی ممنونم که این تاپیک را راه انداختید.آقای بامداد،همانطور که یکتا جون گفت اگه با تصاویر باشه خیلی خوب میشه،و اینکه گفت بودید این کتاب را دانلود کنید،راستش دانلود کردن را بلد نبودم که چه جوری انجام بدم،که گلشیفتهٔ عزیز در تاپیک آموزش زبان اینگلیسی،قرار بود چند تا کتاب دانلود کنیم که دانلود کردن را یاد داد ولی وقتی دانلود کردم،بد از آن که میخواستم اپن کنم اپن نشد نمیدونم چرا!؟ در این مورد کمکم کنید که اون کتابی که شما گفتید به تونم بعد از دانلود کردن اپن کنم.خیلی ببخشید راستش توضیحاتی که در صفحهٔ اول دادید اصلا نفهمیدم ،حالا سعی میکنم دوباره مرور بکنم،امیدوارم که بفهمم ،یه خورده بیشتر توزیع بدهید برای مثل من که تازه میخوام یاد بگیرم .با تشکر
من با اجازه دوستان مي تونم براي جلسه بعد متن درسو بزارم
و پيشنهاد مي كنم روزهاي شنبه و سه شنبه متن درس گذاشته بشه و فاصله زماني بين اين دو رفع اشكال و پاسخ دهي به پرسش دوستان
نظر شما چيه
mahmashregh نوشته است:من با اجازه دوستان مي تونم براي جلسه بعد متن درسو بزارم
و پيشنهاد مي كنم روزهاي شنبه و سه شنبه متن درس گذاشته بشه و فاصله زماني بين اين دو رفع اشكال و پاسخ دهي به پرسش دوستان
نظر شما چيه
آشنایی با قطعات کامپیوتر، فقط مقدمه ای به شروع مطالب بود.
چشم دوستان.مطالب رو ساده تر می نویسیم. به نظر من شنبه سشنبه خوبه.اما به شرطی که انقدر غنی باشن که بچه ها به تمرین برسند. ( نظرات دوستان بزودی پاک خواهد شد تا تاپیک خلوت تر بشه).
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 639]