واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: چندخطای شایع هنگام استفاده از ماشین لباس شویی شاید تصور این که ماشین لباس شویی باعث بروز بیماری های آلرژیک یا پوستی شود، برایتان دشوار باشد.
شاید تصور این که ماشین لباس شویی باعث بروز بیماری های آلرژیک یا پوستی شود، برایتان دشوار باشد. اما حقیقت این است که برخی میکروب ها و قارچ هایی که بر اثر استفاده نادرست از ماشین لباس شویی، درون آن تولید و تکثیر می شود، قادر است سلامت ما را به خطر بیندازد.در این مطلب، به ۷ خطای شایع هنگام استفاده از ماشین لباس شویی اشاره شده که ممکن است هر یک از ما مرتکب شویم و سلامت مان را به دست خودمان تهدید کنیم.
۱) شستن لباس زیر با ماشین لباس شویی
به گفته دکتر چارلز جبرا، استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا، لباس زیر یکی از اصلی ترین منابع انتشار میکروب در فضاهای بسته و مرطوب است، به همین دلیل بهتر است که هنگام شست و شو با لباس های دیگر درون یک محفظه قرار نگیرد.از طرف دیگر، ممکن است آلودگی لباس های دیگر به لباس زیر سرایت کند و موجب تحریک پوستی، یا حتی عفونت زایی شود.به عقیده دکتر جبرا، لباس های زیر باید با آب کاملا داغ و مواد شوینده شسته شود و برای خشک شدن زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرد. او هم چنین برای پیش گیری از ماندگاری میکروب ها در ماشین لباس شویی توصیه کرد که پس از هر ۳ یا ۴ بار استفاده، یک دور آن را به صورت خالی و با ریختن مواد ضدعفونی کننده، روشن کنید.
۲) شستن ملحفه ها با آب ولرم
خیلی ها برای حفظ رنگ یا دیرتر کهنه شدن روتختی، روبالشی و ملحفه ها، آن را با دور کم ماشین لباس شویی و آب ولرم می شویند، در حالی که رابرت ویتز، میکروبیولوژیست می گوید: «یکی از بهترین جاها برای حفظ گرد و غبار و ایجاد آلرژی، روتختی ها و روبالشی هاست، بنابراین همه افراد باید حداقل هر۲ هفته یک بار تمامی لوازم خوابشان را با آب کاملا داغ و با دور تند ماشین لباس شویی بشویند و برای جلوگیری از آلرژی زا شدن، آن ها را درون خانه و به دور از گرد و غبار محیط بیرون از منزل خشک کنند.»
۳) خشک نشدن درون ماشین لباس شویی
کپک ها به ندرت در محیط های خشک تولید می شود، اما مناطق مرطوب، بهترین مکان برای تولید و تکثیر انواع کپک هاست. تماس کپک با لباس باعث بروز احتقان، خارش چشم و خس خس سینه در افراد می شود. وقتی فرد مبتلا به آسم یا آلرژی باشد، این علایم به شکل شدید تر و گسترده تر در او ظهور می کند.
بنابراین برای جلوگیری از تولید و تکثیر کپک در ماشین لباس شویی ، پس از هر بار شست وشوی لباس ها، در آن را به طورکامل باز بگذارید تا هوا و بخار درونش کاملا خارج شود و محیط خشکی درون ماشین به وجود بیاید. رابرت ویتز، خشک کردن لاستیک دور در و حتی محفظه درونی ماشین به وسیله یک دستمال خشک را هم برای جلوگیری از رشد کپک ها موثر می داند. او حتی می گوید: برای اطمینان باید پس از هر بار استفاده، ماشین لباس شویی تان را با باد سرد سشوار خشک کنید.
۴) گذاشتن ماشین لباس شویی در یک فضای بسته
کم نیستند افرادی که ماشین لباس شویی را درون رخت کن حمام، انباری یا حیاط خلوت سقف دار قرار می دهند. ماشین لباس شویی باید در یک محیط باز مثل آشپزخانه قرار گیرد تا بتوان بعد از اتمام کار، قدری پنجره را باز گذاشت تا هوا و بخار متصاعد شده از آن، محیط مناسبی برای رشد قارچ ها و کپک ها به وجود نیاورد. قرار دادن ماشین لباس شویی در مکانی مثل حمام، باعث تکثیر قارچ ها و کپک ها و سرایت آن به لباس های داخل حمام، پرده حمام و لوازمی مثل لیف می شود و عاقبت این سرایت چیزی نیست جز ابتلا به آلرژی و بیماری های پوستی!بنابراین سعی کنید که ماشین لباس شویی تان را در محیط های باز نگهداری کنید و اگر هم قادر به این کار نیستید، حداقل تا ساعت هایی پس از اتمام کار شست و شو، در حمام، انباری یا حیاط خلوت را باز بگذارید.
۵) استفاده از شوینده های نامناسب
برخی افراد به سبب این که پوست دستشان نسبت به بعضی شوینده ها حساس است، ترجیح می دهند لباس هایشان را درون ماشین لباس شویی بریزند و از هر نوع شوینده ای که دوست دارند، استفاده کنند.
اما پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می گویند اگر پوست دست شما نسبت به ماده شوینده خاصی حساسیت دارد، به هیچ وجه نباید از آن ماده درون ماشین لباس شویی تان استفاده کنید زیرا با این کار حساسیت پوستی را به کل بدنتان منتقل خواهید کرد.آن ها هم چنین استفاده از شوینده ها و نرم کننده های معطر را برای شستن لباس کودکان، نوزادان و افراد مبتلا به آسم و آلرژی مناسب نمی دانند. به علاوه، پژوهشگران معتقد هستند که بهتر است لباس نوزادان هم مانند لباس زیر، با دست و با مواد شوینده ملایم شسته شود.
۶) درنیاوردن لباس های شسته شده از ماشین لباس شویی برای مدت طولانی
یکی دیگر از خطاهای به نسبت رایج و بیماری زا درباره ماشین لباس شویی، رها کردن لباس های شسته شده به مدت طولانی درون آن است. در حالی که به عقیده دکتر جبرا، باقی ماندن لباس های خیس درون ماشین لباس شویی، بیشتر از نیم ساعت، یعنی تولید کپک و باکتری های آلرژی زا.بنابراین به توصیه وی، تنها زمانی ماشین لباس شویی تان را روشن کنید که مطمئن باشید در خانه هستید و می توانید پس از پایان شست و شو، بلافاصله لباس ها را از درون آن خارج و پهن کنید.
۷) پر کردن ماشین با لباس های کثیف از چند روز قبل
این خطا از آن دسته اشتباه هایی است که بیشتر خانم ها آن را مرتکب می شوند. خانم ها گاهی برای جلوی چشم نبودن لباس های کثیف، آن ها را درون ماشین لباس شویی می ریزند تا زمانی که ماشین پر از لباس شد، آن را روشن کنند. غافل از این که عرق، رطوبت و آلودگی لباس ها می تواند زمینه ساز تولید انواع میکروب ها و ورود آن به درون لباس ها باشد. این میکروب ها در محفظه های ریز لباس ها رخنه و در فرصت مناسب شروع به فعالیت هایی می کند که موجب بروز ناراحتی های پوستی در فرد می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 479]