واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: خرمالو هم چینی است!
خواص خرمالو در گفتگو با دکتر غلامرضا امین متخصص فارماکوگنوزی
خرمالو اصالتا میوه چین باستان است که در دهه ۱۸۸۰ میلادی، از ژاپن به آمریکا برده شد و در کالیفرنیا، جایی که صدها گونه از درختان میوه از سراسر دنیا در آن وجود دارد، پرورش یافت و کم کم به جهانیان معرفی شد....
هرچند که خرمالو انواع مختلفی دارد، اما ۲ نوعش نسبت به بقیه در دسترس ترند؛ یکی نوع «هاچیا» که بیشتر شبیه میوه بلوط است و تا وقتی نرسد، مزه ترش دارد و دیگری نوع «فویو» یا همان خرمالوی نارنجی خودمان که نرسیده اش را هم می شود خورد. برای آشنایی بیشتر با خواص این میوه خوش مزه، گفت وگویی با دکتر غلامرضا امین، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجام داده ایم که خواهید خواند.
▪ آقای دکتر! خواص خرمالو به عنوان یک میوه پاییزی چیست؟
ـ خرمالو، میوه ای سرشار از پکتین است که نقش بسزایی در کاهش کلسترول خون دارد. بنابراین کسانی که کلسترول خونشان بالاست و می خواهند به یک روش طبیعی آن را کنترل کنند، می توانند در فصل پاییز از خرمالو کمک بگیرند. به علاوه، این میوه خوش مزه، مقادیر قابل توجهی ویتامین های A و C، کلسیم، پتاسیم و منیزیم دارد که وجودشان می تواند به هضم هرچه بهتر غذا، تقویت بینایی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند. شاید بد نباشد بدانید که خرمالو تقویت کننده معده است، اسهال را برطرف می کند، باعث نرمی سینه می شود، کم خونی را رفع می کند و اشتهاآور خوبی هم هست.
▪ رنگ نارنجی آن به خاطر وجود چه ماده ای است؟
ـ بتاکاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A.
▪ خوردن چند عدد خرمالو در روز ضرر ندارد؟ تا چند عدد از این میوه را می توانیم بی دغدغه بخوریم؟
ـ اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد از آن در روز توصیه نمی شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالو هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می کند.
▪ پس تنها ضررش یبوست آور بودن است؟
ـ نه! خرمالو می تواند مضرات دیگری هم داشته باشد. بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری های قلبی و سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
▪ می توان خرمالو را با پوست هم خورد یا نه؟
ـ بله، البته! اما کسانی که تمایل به خوردن خرمالو با پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه های کوچک تقسیم اش کنند تا بتوانند هنگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
▪ بعضی ها دوست دارند این میوه را به صورت گس مصرف کنند. خرمالوی گس خواص بیشتری دارد یا خرمالوی رسیده؟
ـ کلا مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
▪ در تاریخچه خرمالو، نام کشورهای زیادی به عنوان زادگاه، ذکر شده است. این میوه واقعا بومی کدام کشور است؟
ـ هیچ شکی نیست که زادگاه خرمالو، چین است و سایر ادعاها در مورد زادگاه این میوه صحت ندارد.
● ۶ نکته درباره خرمالو
۱) خیلی وقت ها خرمالو قبل از اینکه روی درخت برسد و ما بتوانیم آن را مصرف کنیم، مورد هجوم پرنده ها یا آفات قرار می گیرد و غیرقابل استفاده می شود. برای پیشگیری از این موضوع، می توانید آنها را به محض نارنجی شدن از درخت بچینید و در دمای گرم اتاق در یک سینی قرار دهید تا برسند.
۲) شما می توانید خرمالوهای گس را ورقه ورقه کنید و داخل یک سینی بچینید و آنها را روی بخاری بگذارید تا خشک شوند و این میوه خشک پرخاصیت را به عنوان یک میان وعده مغذی میل کنید.
۳) خرمالو، به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوستتان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورتتان قرار دهید.
۴) چون خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
۵) خرمالو میوه ای شیرین و پرکالری است که یک عدد درشت آن، حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن این مقدار انرژی، نزدیک به ۲۸ دقیقه راه بروید. پس اگر دچار اضافه وزن هستید یا رژیم دارید، حواستان به تعداد خرمالوهایی که می خورید، باشد.
۶) خرمالو، میوه ای بسیار خوش رنگ و خوش طعم است که شما می توانید در سالاد میوه یا حتی ماست از آن استفاده کنید یا اینکه از آن ترشی یا مربایی دلچسب تهیه کنید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]