واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحولات چند روز گذشته عراق/ -پايان ضربالاجل مالكي به شبهنظاميان در ديالي -شهيد و زخمي شدن بيش از ١٢٠ زائر شيعي كربلا -امضاي توافق همكاري بغداد و سازمان ملل
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
سخنگوي رسمي وزارت دفاع عراق اعلام كرد: با تمام شدن ضربالاجل نوري مالكي به افراد شبه نظامي در استان ديالي، مرحله سوم عمليات پيگيري شبه نظاميان و اعضاي القاعده در ديالي آغاز ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از روزنامه الشرق الاوسط -چاپ لندن- محمد العسگري سخنگوي رسمي وزارت دفاع عراق، اظهار داشت: ضربالاجلي كه نوري مالكي نخست وزير عراق در خصوص تحويل سلاحها از سوي شبه نظاميان تعيين كرده بود، فردا (دوشنبه) پايان مييابد و عمليات نيروهاي عراقي در استان ديالي منجر شد تا 684 شبه نظامي خود را به عشاير استان ديالي تحويل دهند.
عسگري اظهار داشت: در ميان دستگير شدگان چهار زن نيز حضور دارند كه دو تن از آنها به جذب زنان براي انجام عمليات انتحاري اقدام ميكردند و دو تن ديگر از عاملان انتحاري بودند.
اين مسوول امنيتي اظهار داشت: در ميان دستگيرشدگان هم چنين16 تن از رهبران گروه موسوم به "دولت اسلامي عراق" كه وابسته به القاعده است حضور دارند. مرحله سوم عمليات استان ديالي از فردا آغاز خواهد شد و نيروهاي عراقي بعد از جمع آوري اطلاعات لازم، به اهداف معيني حمله خواهند كرد.
محمد العسگري هم چنين خاطر نشان كرد: نيروهاي پيشمرگ از گردان 34 يگان وزارت دفاع عراق، فعاليت خود را آغاز خواهند كرد. اين يگان وزارت دفاع كه در كردستان عراق مستقر است به زودي پذيراي نيروهاي پيشمرگ خواهد بود.
شيخ جعفر مصطفي وزير امور نيروهاي پيشمرگ در دولت كردستان عراق اظهار داشت: يك هيات رسمي از سوي دولت خودمختار كردستان عراق در سفري يك روزه به بغداد به بررسي حضور نيروهاي پيشمرگ در مناطق كردنشين استان ديالي پرداخت.
وي گفت: هيات كردي با مقامات دولت عراق در زمينه عقب نشيني نيروهاي پيشمرگ از مقرهايشان در سه شهرك خانقين، جلولاء و قرتبه به توافق رسيدند.
وزير امور نيروهاي پيشمرگ گفت: نيروهاي چند مليتي و دولت عراق سال گذشته از دولت كردستان عراق خواستند گردان 34 نيروهاي پيشمرگ را به مناطق كردنشين ديالي اعزام كند تا به برقراري امنيت بپردازد.
بازگشايي سفارت عربستان در عراق تا پايان سال جاري ميلادي
هم چنين پايگاه اينترنتي ايلاف، به نقل از منابع آگاه در وزارت خارجه عراق گزارش داد: ترجيحا عربستان سفارت خود را قبل از پايان سال ميلادي جاري در عراق بازگشايي ميكند.
اين منابع اظهار داشتند: عربستان مقر ساختمان سفارتش را در بغداد تعيين كرده و اين سفارت در منطقه بينالمللي كه تحت تدابير شديد در مركز بغداد است و در بر گيرنده مقر دولت عراق و سفارت آمريكا است ايحاد خواهد شد.
اين منابع اظهار داشتند: هيات ديپلماتيك عربستان تعيين شده و چندين بار به عراق سفر كرده است. دولت عراق نيز ضمانتنامههاي امنيتي و سياسي را در خصوص تامين امنيت هيات ديپلماتيك عربستان داده است.
همچنين عمار حكيم رييس موسسه شهيد محراب، در جريان سفرش به كربلا اظهار داشت: مساله كركوك هرگز از طريق درگيري حل نخواهد شد بلكه از طريق توافق و تعامل حل خواهد شد.
وي اظهار داشت: حل مساله كركوك نيازمند همكاري از سوي تمام گروهها نه درگيري است. اگر گروههاي عراقي خواهان حل اين مساله هستند بايد از طريق توافق وارد عمل شوند.
حكيم عنوان داشت: كركوك هويت خاص خودش را دارد، جزو عراق است و بايد براي ساكنانش همچنان باقي بماند و آنها سرنوشت اين منطقه را تعيين كنند.
وخامت وضعيت سلامت رييس پارلمان عراق
در خبري ديگر، يك مقام اطلاعرساني عراق وضعيت جسمي رييس پارلمان اين كشور را ناپايدار و نگرانكننده توصيف كرد.
به گزارش خبرگزاري اصوات العراق، جبار مشهداني رييس دفتر اطلاع رساني پارلمان عراق، تاكيد كرد كه وضعيت جسمي محمود مشهداني، رييس پارلمان اين كشور ناپايدار و نگران كننده است.
وي افزود: مشهداني در حال حاضر در بيمارستان الحسين در امان -پايتخت اردن- بستري است و از عدم پايداري در فشار خون رنج ميبرد.
اين مقام عراقي اظهار داشت: پزشكان نسبت به احتمال ابتلاي مشهداني به عارضهي قلبي به دليل وضعيت ناپايدار فشارخون وي هشدار دادهاند.
رييس پارلمان عراق روز سهشنبه اين كشور را به مقصد امان جهت انجام معاينات پزشكي ترك كرده بود.
رييس دفتر اطلاع رساني پارلمان عراق تاكيد كرد: مشهداني به دليل مشكلات جسمي به صورت سرپايي در عراق درمان و فورا جهت بستري به بيمارستان الحسين امان منتقل شد.
رييس پارلمان عراق 28 ژوييه نيز در صحن پارلمان به دليل بالارفتن فشار خون و افت قند خون به حالت كما رفته بود كه توسط محافظانش به بيمارستان منطقهي الخضراء منتقل شد.
در همين حال، روزنامهي الدستور -چاپ اردن- نوشت: پزشكان متخصص امروز (يكشنبه) در شهر الحسين در اردن مشهداني را تحت عمل جراحي قلب قرار ميدهند.
به گفتهي پزشكان آزمايشهاي لازم انجام شده و كادر پزشكي متخصص از رييس پارلمان عراق مراقبت ميكند.
موج جديد حملات انتحاري عليه زائران شيعه در عراق
از سوي ديگر، پليس عراق اعلام كرد كه دو عامل انتحاري زن روز پنجشنبه با حمله به زائران شيعه در كربلا 22 تن را شهيد و 73 تن ديگر را زخمي كردند.
براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، الخفاجي افسر پليس استان بابل عراق، اعلام كرد كه دو زن كه كمربندهاي حاوي مواد منفجره به خود بسته بودند در دو نقطه در اسكندريه به فاصله 50 متري و اختلاف 5 دقيقه دست به عمليات انتحاري زدند.
در اين دو حمله انتحاري زائراني كه براي شركت در مراسم نيمه شعبان به سمت كربلا در حركت بودند، هدف قرار گرفتند.
به گفته مقامات امنيتي، پيش ازاين نيز در حملات ديگري 5 تن از زائران كشته و 18 تن ديگر مجروح شدند.
در منطقه تجاري كراده در بغداد نيز با انفجار يك بمب كنار جادهاي يك زائر شيعه كشته و 7 تن ديگر زخمي شدند.
همچنين طي انفجار ديگري در جنوب بغداد نزديك يك ايستگاه بازرسي يك افسر پليس كشته و پنج تن ديگر از همكارانش زخمي شدند.
تدابير امنيتي در كربلا
در همين حال، خبرگزاري عراق از گسترش تدابير امنيتي شديد و بيسابقه در كربلا و تمامي جادههاي منتهي به اين شهر مقدس خبر داد.
به دنبال فرارسيدن سالروز ميلاد حضرت قائم (عج) و برپايي مراسم جشن گسترده در شهرهاي مقدس عراق و در راس آن كربلا، تدابير امنيتي شديدي از سوي پليس عراق در اين مناطق برقرار شده است.
منابع امنيتي پليس عراق اظهار داشتند: سازمان زنان وابسته به شبكهي القاعده با توجه به فرا رسيدن مراسم مذهبي شيعيان عراق، فعاليتهاي تروريستي خود را گسترده و در صدد ايجاد بحران و اختلاف ميان طوائف سني و شيعه عراق است.
اين منابع همچنين افزودند: با توجه به كشف اين واقعيت در حال حاضر بيش از 40 هزار نيروي پليس و امنيتي عراق در كربلا و راههاي منتهي به اين شهر مستقر شدهاند تا جشن ميلاد حضرت مهدي (عج) در اين مناطق مذهبي شيعي بدون دادن تلفات بيشتر به پايان رسد.
همچنين اين منابع افزودند: تك تيراندازان در بالاي پشتبامهاي منازل در شهر كربلا مستقر شدهاند و واحدهاي هليكوپتر ارتش عراق نيز نيروهاي امنيتي و پليس مستقر دركربلا را حمايت ميكنند.
بهرغم اين تدابير امنيتي شديد، روز شنبه يك ماشين بمب گذاري شده يكي ديگر از كاروانهاي شيعي زائران كربلا را هدف قرار داد و منجر به كشته شدن 5 تن و زخمي شدن 12 تن ديگر شد.
اين در حالي است كه يك منبع امنيتي از پليس استان صلاحالدين روز شنبه از وقوع يك انفجار در پاركينگ مركز اين استان و كشته شدن بيش از 12 تن و زخمي شدن 40 تن ديگر خبر داد.
اين منبع امنيتي پليس اظهار داشت: يك ماشين بمبگذاري شده كه در داخل اين پاركينگ واقع در 90 كيلومتري شمال بغداد پارك شده بود منفجر و به دنبال آن 52 تن كشته و زخمي شدند.
وي افزود: اين انفجار ضررهاي مادي را نيز به دنبال داشت و منجر به آتش سوزي بسياري از ماشينهاي پارك شده در اين پاركينگ شد.
امضاي توافق همكاري مشترك عراق و سازمان ملل
سازمان ملل و دولت عراق با هدف افزايش كمكهاي اين سازمان به دولت بغداد جهت توسعهي طرح بازسازي و برآوردن نيازهاي انساني اين كشور يك توافقنامهي همكاري مشترك امضا كردند.
خبرگزاري اصوات العراق گزارش داد: سخنگوي سازمان ملل متحد با صدور بيانيهاي اعلام كرد: براساس توافقنامه همكاريهاي مشترك، كمكهاي سازمان ملل متحد به دولت عراق جهت گسترش طرح بازسازي، كمك به رشد و توسعه و برآوردن نيازهاي انساني اين كشور طي سه سال آينده افزايش خواهد يافت.
وي تاكيد كرد: استراتژي سازمان ملل متحد در كمك به عراق از سال 2008 تا سال 2010 ادامه خواهد يافت.
اين مقام سازمان ملل متحد گفت: بر اساس اين استراتژي خط مشي آژانسهاي سازمان ملل در عراق جهت همكاري و كمك به دولت بغداد در تحقق اهداف اقتصادي و اجتماعي آن بر اساس سند پيمان بينالمللي با عراق ترسيم ميشود.
وي همچنين تاكيد كرد: اين استراتژي در برگيرندهي كمكهاي انساني جهت تحقق خدمات اجتماعي بهتر به شهروندان عراقي در زمينهي آموزش و پرورش و ديگر خدمات اجتماعي است و علاوه بر آن حمايت از بخش خصوصي در عراق جهت ايجاد فرصتهاي جديد شغلي را نيز در بر ميگيرد.
در بيانيهي ديگري كه از سوي سازمان ملل متحد منتشر شده، آمده است: اين توافقنامه بين علي بابان، وزير برنامهريزي عراق و ديويد شرر، نمايندهي ويژهي سازمان ملل متحد در عراق به امضا رسيد.
در اين بيانيه به نقل از شرر آمده است: شرايط كنوني براي اجراي استراتژي سازمان ملل متحد در همكاري با دولت عراق و تقويت و تحكيم موسسات كشور مناسب است.
وي همچنين به افزايش حضور سازمان ملل متحد در عراق طي سال گذشته اشاره كرده و نسبت به تداوم رشد و توسعهي اين حضور ابراز اميدواري كرد.
شرر افزود: بسياري از آژانسهاي وابسته به سازمان ملل متحد تصميم به بازگشت به عراق را گرفتهاند و سازمان ملل نيز دفاتري دائمي براي آنها ايجاد كرده است.
وي اقدام نمايندهي يونيسف مبني بر ارائهي استوارنامهاش به وزير امور خارجهي عراق در هفتهي گذشته را نشانهي بازگشت مجدد يونيسف به اين كشور دانست.
اين توافقنامه در حالي امضا شده كه 19 اوت (سهشنبه) سالروز انفجار دفتر سازمان ملل متحد در بغداد است كه به كشته شدن 22 تن از كارمندان اين سازمان منجر شد و كاهش حضور اين سازمان را در عراق دنبال داشت. سازمان ملل اكنون با گذشت پنج سال از اين حادثه سعي دارد بار ديگر حضورش در عراق را تحكيم و گسترش دهد.
استفان دي ميستورا، نماينده ويژه سازمان ملل نيز كه در اين مراسم حضور داشت، گفت: در حال حاضر ميخواهيم اعلام كنيم كه سازمان ملل به عراق بازگشته است.سازمان ملل بازگشته تا در اين كشور بماند. سازمان ملل بازگشته تا فعاليتهاي خود را با جديت بيشتر از سربگيرد.
به گفته مقامهاي سازمان ملل، در حال حاضر 350 غيرنظامي بينالمللي و كارمند نظامي اين سازمان در سراسر عراق فعاليت ميكنند.
انتهاي پيام
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]