واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اجراي طرحهاي ترافيكي و مقررات، دو راه حل مشكل ترافيك در اردبيل
داخلي. اجتماعي. راهنمايي و رانندگي. ترافيك.
حمل و نقل درون شهري آسان و مطمئن همراه با آسايش عمومي فقط با فرهنگ - سازي و رفع بعضي مشكلات و نارساييها در جامعه امكانپذير است و مسوولان ذيربط با اجراي طرحها و برنامههاي جديد در تلاش براي تحقق اين موضوع در شهر اردبيل هستند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، پيچيده شدن زندگي، توسعه كانونهاي جمعيتي، افزايش روزافزون تعداد خودروها، كمبود گذرگاههاي مناسب، توجه اندك به فرهنگ صحيح استفاده از وسايل نقليه و كم توجهي به رعايت مقررات راهنمايي و رانندگي از جمله موارد مهمي هستند كه هر روز بر مشكلات ترافيكي در اين شهر ميافزايند.
صاحبنظران مسايل اجتماعي ميگويند: برخوردهاي قهري و تعيين جرايم سنگين هرچند كه تا حدودي در بازدارندگي از وقوع تخلفات راهنمايي و رانندگي و روان شدن تردد وسايل نقليه در گذرگاههاي درون شهري موثر است، اما راهكار اصلي براي حل اين مشكل نيست.
بهگفته آنان، براي ايجاد ترافيك سهل و بيخطر شهري بايد گذرگاههاي ايمن، خودروهاي استاندارد و مهمتر از همه فرهنگ رانندگي سالم در كنار مقررات مطمئن و اعمال قانون در جامعه حاكم باشد.
استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگي، لايي كشيدن و انجام حركات غير - متعارف با وسايل نقليه، گذر از چراغ قرمز، سبقت و سرعت غيرمجاز، توقف در مكانهاي ممنوع و نظاير آن از جمله موارد مهم تخلفات رانندگي در داخل شهر اردبيل هستند كه تردد را با مشكلات و خطراتي مواجه ميكنند.
جمعياز شهروندان اردبيل معتقدند جلوگيري از وقوع تخلفات ، حمل و نقل را تسهيل و وقوع حوادث منجر به تلفات و خسارات فراوان را به پايينترين حد ممكن كاهش خواهد داد اما نحوه عملي شدن آن بسيار مهم است.
يك ساكن اردبيل ميگويد: بعضي نارساييها و مشكلات باعث شده كه افراد اغلب به كمتوجهي به مقررات راهنمايي و رانندگي عادت كنند.
مجتبي ساجدي، افزود: ازسويي پديدههاي ناشي از فنآوريهاي جديد نظير استفاده از تلفن همراه كه در عصر كنوني با زندگي بسياري از افراد عجين شده است، بر مشكلات ميافزايند.
يك بانوي خانهدار اردبيلي معتقد است: بايد از تردد خودروهاي كم توجه به مقررات راهنمايي و رانندگي در سطح شهر جلوگيري و با متخلفان كه اغلب جوانان هستند بطور قاطع برخورد شود.
او گفت: برخي جوانان و نوجوانان بدون توجه به نصايح بزرگترها و براي لحظهاي تفنن غيراصولي زندگي را به كام خود و خانوادهها تلخ و با جنون سرعت و توجه نداشتن به مقررات راهنمايي و رانندگي مشكلات فراواني در آمد و رفت عادي وسايل نقليه در شهر ايجاد ميكنند.
يك مغازهدار اردبيلي ميگويد: گرفتن جرايم سنگين براي جلوگيري از تخلف رانندگاني كه با خودروهاي گران قيمت در سطح شهر ويراژ ميدهند موثر نخواهد شد چون اين افراد اغلب واهمهاي از تكرار جرم و پرداختن جريمههاي سنگين ندارند.
وي افزود: اهميت ندادن به مقررات راهنمايي و رانندگي در بعضي از رانندگان به اندازهاي ميرسد كه براي انجام كاري خودرو را براي دقايق زيادي به شكل دوبله در وسط خيابان متوقف ميكنند و اين درحاليست كه دو متر جلوتر از آن مكان مناسبي براي پارك وسيله نقليه وجود دارد.
يك راننده تاكسي هم گفت: مسوولان ذيربط بدون درنظر گرفتن تفاوتهاي موجود در نقاط مختلف ايران از نظر وجود امكانات جنبي و گذرگاههاي مناسب جرايم يكساني را براي سراسر ايران وضع كردهاند.
بهگفته او شهري مانند اردبيل كه از خيابانهاي مناسب و توقف گاههاي خودرو برخوردار نيست نميتواند با شهري كه مشكلات آن از اين لحاظ اندك است در زمينه اجراي قوانين راهنمايي و رانندگي برابر باشد.
وي افزود: رانندگي بدون تخلف در اردبيل بهلحاظ انجام حفاريها و وجود ناهمواريها در بعضي از خيابانهاي شهر بسيار مشكل است.
مشكل راهبندان و كندي حركت خودروها در بعضي از گذرگاههاي پرتردد اردبيل مانند ميادين ، چهار راهها و خيابانهاي شيخصفي، قدس، حافظ، سعدي ، بعثت ، امام (ره) ، مصلي (بازار) ، مبارزان ، شريعتي ، عاليقاپو ، جانبازان ، پيرعبدالملك ، آزادي (تازه ميدان) ، قيام ، وحدت ، دانش و شهيد باكري در بعضي ساعات روز به اوج ميرسد.
جانشين فرماندار اردبيل در شوراي ترافيك اين شهرستان ميگويد : بررسي كارشناسي تسهيل در ترافيك درون شهري اردبيل بر عهده مشاوران و كارشناسان برجسته كشور گذاشته شده است.
مهدي هدايت در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : اين مشاوران طرحهايي براي اين منظور ارايه دادهاند كه بعضي از آنها به شكل آزمايشي در تعدادي از خيابانها، چهارارهها و ميادين شهر اردبيل به اجرا گذاشته شدهاند.
وي اظهارداشت: احداث شش پل روگذر در شوراي ترافيك شهر اردبيل براي تسهيل در تردد وسايل نقليه در اين شهر به تصويب رسيده است كه چندي قبل دو مورد از آنها مورد بهرهبرداري قرار گرفت و علاوه بر آن پل شهيد برزگر نيز كه عمليات احداث آن از هشت سال قبل آغاز شده بود به بهرهبرداري رسيد.
به گفته او بهرهبرداري از سه پل روگذر ديگر در آبان ماه امسال و عمليات اجرايي پل ميدان قدس نيز در آينده شروع ميشود.
وي افزود: مشاوران طرح ترافيكي اردبيل معتقدند كه اين پلها به گونهاي طراحي شدهاند كه نتيجه كلي اين طرحها و تاثير آنها دربهبود وضعيت ترافيكي شهر اردبيل پس از بهرهبرداري همه اين پلهاي روگذر براي مردم ملموستر خواهد بود.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي استان اردبيل معتقد است : ترافيك و حمل و نقل مطمئن و آسان يك موضوع اجتماعي ميباشد كه بايد همراه با تحول در ديگر بخشهاي اجتماعي و هماهنگ با رشد اين بخشها باشد.
سرهنگ شهزاد قاسمزاده در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: يكي از ملاكهاي ارزيابي رشد اجتماعي و فرهنگ عمومي مردم شهرها در سازمان ملل متحد موضوع فرهنگ ترافيكي شهرهاست و آشفتگي و ناهمگوني در اين زمينه ضعف در ديگر شاخصهاي توسعه اجتماعي قلمداد ميشود.
او گفت: تصادفها و راهبندانهايي كه در گذرگاههاي درون شهري به وقوع ميپيوندند از لحاظ جاني ، مالي و رواني خسارتهايي را به مردم وارد ميكنند.
وي اظهارداشت: از موانع و مشكلات موجود در زمينه ترافيك اردبيل از گذشتههاي دور وجود گذرگاهها و خيابانهاي باريك، تقاطعها و ميدانهاي كوچك و با معماري قديمي و نادرست است كه سبب گره ترافيكي و انسداد مسيرها ميشود و چهرهاي ناخوشايند براي ساكنان اردبيل و ميهمانان و گردشگران به تماشا ميگذارد.
سرهنگ قاسمزاده، گفت: با كمال تاسف در دهههاي گذشته ديدگاه مسوولان ذيربط وقت در شهرسازي كوتاه مدت بود و آنان به فكر اين نبودهاند كه خيابانها ، چهارراهها و ميادين در آينده جوابگوي افزايش جمعيت نخواهند بود.
وي افزود: باريكي و كوچكي خيابانها، چهارراهها و ميدانهاي هسته مركزي شهر اردبيل و از سويي حجم انبوه سفرهاي درون شهري به اين نقاط به لحاظ قرار گرفتن مراكز تجاري ، خدماتي و پزشكي در مركز شهر سبب شلوغي و ايجاد مشكلات ترافيكي ميشود.
او گفت: به همين دليل براي ساماندهي به وضعيت نامناسب ترافيك اردبيل با نظر مشاوران، طرح احداث پلهاي روگذر و يك طرفه كردن بعضي از خيابان هاي شهر به اجرا گذاشته شده است.
وي افزود: از تقاطعهاي پر تردد در شهر اردبيل باغميشه ، پيرعبدالملك ، شهيد باهنر و سعدي و ميدانهاي بعثت ، مبارزان و قدس بودند كه مسوولان ذيربط با استفاده از نظرات كارشناسان و مشاوران به اين نتيجه رسيدند كه با احداث پل روگذر مشكل ترافيك را در آنها برطرف نمايند.
او گفت: تاكنون دو مورد از اين پلها به بهرهبرداري رسيده و با بهره - برداري از سه پل سعدي ، بعثت و مبارزان در سالجاري ساكنان اردبيل شاهد نتايج مثبت آنها از جمله ايمنسازي و تسهيل ترددها و كاهش تصادفها و جلوگيري از اتلاف وقت مردم خواهند بود.
وي تاكيد كرد كه احداث اين پلها باتوجه به توسعه شهر و افزايش روزافزون جمعيت از نيازهاي اساسي شهر اردبيل براي زمان حال و سالهاي آينده هستند و مسوولان ذيربط استان تلاش كردند كه آنها را در كمترين زمان ممكن احداث كنند.
وي انجام اصلاحات مهندسي در بعضي از چهارراهها و ميدانهاي پرتردد شهر ، نصب چراغهاي راهنمايي هوشمند، انجام خط كشيهاي مناسب و ساماندهي به وضعيت رهگذران پياده و توقف خودروها در اين گذرگاهها ، احداث توقفگاههاي عمومي خودروها و نصب تابلوها و علايم راهنمايي و رانندگي بهتعداد كافي در شهر را براي رفع مشكلات ترافيكي و تسهيل در آمد و رفت وسايل نقليه ضروري دانست.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي استان اردبيل همچنين در زمينه نقش موثر عامل انساني در ترافيك شهري گفت : انجام بعضي حركات مخاطرهآميز توسط تعدادي از رانندگان جوان در سطح شهر امنيت جاني و سلامت خود آنان و ديگر ساكنان را تهديد ميكند.
او گفت : ۱۸۳دستگاه انواع وسيله نقليه طي يك هفته اخير به لحاظ ايجاد مزاحمتهاي ترافيكي از قبيل ويراژ ، لايي كشيدن ، آلودگيهاي صوتي و سد معبر در اردبيل توقيف شدند كه ۱۴۶دستگاه از اين وسايل نقليه موتورسيكلت و ۳۷ دستگاه انواع خودرو هستند و برابر دستور دادستان مدت توقيف آنها ۱۵روز است.
وي با اعلام اينكه اعمال قانون و استفاده از ماموران راهنمايي و رانندگي در موضوع ترافيك و حمل و نقل فقط بهعنوان يك مسكن عمل ميكند ازمردم استان اردبيل خواست كه با رعايت مقررات راهنمايي و رانندگي و احترام به قانون و خودداري از انجام حركات مخاطرهآميز موجبات آسايش خود و ديگران را فراهم نمايند.
استان اردبيل براساس سرشماري سال ۱۳۸۵داراي يك ميليون و ۲۵۵هزار نفر جمعيت است كه ۱/۷۴جمعيت كل ايران را تشكيل ميدهند. ۷۱۵هزار نفر از اين جمعيت در شهرها و بقيه در روستاها سكونت دارند.
شهر اردبيل به عنوان مركز اين استان داراي شش هزار و ۵۰۰هكتار مساحت و بيش از ۵۰۰هزارنفر جمعيت است. آمار دقيق خودروهاي موجود در اين شهر مشخص نيست اما روز به روز بر تعداد آنها افزوده ميشود.ك/۴
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]