تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851534779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

براي ازدواج مجدد 2 سال صبر کنيد!


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: براي ازدواج مجدد 2 سال صبر کنيد!

دوران بعد از طلاق، دوران حساس و پرخطري است و اگر زن و مرد و اطرافيان‌شان در اين مدت رفتار نامناسب و نسنجيده‌اي داشته باشند، آسيب‌ها و خطرهاي طلاق چند برابر خواهد شد...

اين در حالي است که با گذشت زمان، بسياري از مشکل‌هاي دوران جدايي کاهش مي‌يابد؛ به‌طوري که افراد با بحران‌هاي ناشي از طلاق خود کنار مي‌آيند و گاهي تصميم مي‌گيرند ازدواج مجدد داشته باشند. اما سوال اينجاست که چگونه مي‌توان دست به انتخاب درستي زد تا اشتباهات گذشته تکرار نشود؟ اصلا براي ازدواج مجدد بايد چه ملاک‌هايي را مدنظر قرار داد؟ اگر به دنبال پاسخي براي اين پرسش‌ها هستيد، به شما توصيه مي‌کنيم گفت‌وگوي ما را با دکتر پروين ناظمي، مشاور و مدرس دانشگاه آزاد اسلامي، بخوانيد.


سلامت: خانم دکتر! افراد بعد از طلاق چه احساسي دارند و چگونه با اين احساس کنار مي‌آيند؟

بلافاصله بعد از جدايي براي بيشتر افراد يک دوره‌ تضاد، دوگانگي عاطفي و تغييرات خلقي شديد به وجود مي‌آيد. تضاد از اين جهت که فرد طلاق‌گرفته، ترديد دارد کاري که انجام داده درست بوده و اينکه آيا مي‌توانسته کار بهتري انجام دهد يا نه. دوگانگي عاطفي هم به اين ترتيب است که فرد در عين حال که از همسر سابق خوشش نمي‌آيد، همزمان نسبت به او احساس مثبتي هم دارد زيرا ممکن است بعضي از جنبه‌هاي وجود او را که در گذشته دوست داشته، هنوز هم دوست داشته باشد. تغييرات خلقي شديد هم به اين معني که گاهي اوقات، فرد احساس تاسف مي‌کند چون فکر مي‌کند مي‌توانسته بهتر رفتار کند يا احساس شرم در او به وجود مي‌آيد. به اين دليل که در يکي از نهادهاي مهم اجتماعي که ازدواج و تشکيل خانواده است، شکست خورده است.

سلامت: افسردگي هم در اين دوران شايع است؟

بله؛ زيرا فرد نمي‌داند چه وضعيتي در انتظار اوست. به طور کلي، در دوره‌ پس از طلاق، خشم و تاسف و عشق و نفرت در هم مي‌آميزند. البته ممکن است بعضي اوقات، فرد احساس راحتي کند چون فکر مي‌کند ديگر فشارها تمام شده اما ترس از آينده‌ نامعلوم، اين احساس راحتي موقت را از بين مي‌برد. در اين دوران، افراد با يادآوري‌هاي مکرر گذشته و بررسي رابطه‌ از هم‌گسيخته‌ شان، دچار اختلال تمرکز مي‌شوند و نمي‌توانند به هيچ‌چيزي به طور طبيعي فکر کنند. آنها به طور کلي با عواطف رنج‌آور و منفي روبه‌رو هستند؛ چه کساني که خودشان مايل به جدايي بوده‌اند (به‌عنوان نمونه طلاق توافقي) و چه کساني که مايل نبوده‌اند.

سلامت: بيشتر توضيح مي‌دهيد؟

به‌عنوان نمونه موضوعات مالي که اغلب بعد از طلاق نيز زن و مرد را به هم مربوط مي‌کند به خودي خود باعث ايجاد تنش مي‌شود. اين موضوع به‌خصوص در کشور ما به‌دليل وجود مهريه خيلي متداول است چون مهريه‌ در ابتداي ازدواج با اين فرض تعيين مي‌شود که قرار نيست، هيچ‌وقت پرداخت شود اما موقع طلاق معلوم مي‌شود که قضيه جدي است. به همين دليل، بعضي‌ خانم‌ها براي گرفتن مهريه‌شان از راه قانوني وارد مي‌شوند و به‌عنوان نمونه همسرشان را به زندان مي‌اندازند و کشمکش‌هايي ايجاد مي‌شود که به مشکل‌هاي جدايي اضافه مي‌کند. حتي موضوع نگهداري از فرزندان- اگر فرزندي وجود داشته باشد- معمولا دردسرساز است. از طرف ديگر، افراد بعد از جدايي مجبور مي‌شوند براي طلاقشان داستان اختراع کنند تا هم خودشان و هم اطرافيانشان را قانع کنند.

سلامت: با توجه به مسايلي که گفتيد، چه اتفاقي مي‌افتد که افراد بعد از جدايي تصميم به ازدواج مجدد مي‌گيرند؟

در بسياري از موارد، فرار از بحران‌هاي ناشي از طلاق، به‌عنوان نمونه بروز مشکل‌هاي مالي، رواني و اجتماعي، فرار از حرف‌ها و طعنه‌هاي اطرافيان و حتي ترس از تنهايي موجب مي‌شود تا افراد مدت کوتاهي بعد از طلاق به فکر ايجاد يک رابطه جديد عاطفي باشند و اين بسيار خطرناک است. به همين دليل توصيه مي‌شود چه خانم‌ها و چه آقايان زماني تصميم به داشتن يک رابطه جديد بگيرند که از نظر عاطفي و رواني و احساسي کاملا خنثي باشند و مطمئن شوند که تصميمات آنها منطقي خواهد بود. گاهي نيز افراد به دليل اينکه به همسر سابق خود و اطرافيان ثابت کنند که مقصر اصلي جدايي طرف مقابل شان بوده است، خيلي زود به فکر ازدواج مجدد مي‌افتند تا خود را محکم، بي‌تفاوت و بي‌نقص نشان دهند و همه تقصيرها را گردن همسر سابق خود بيندازند.

سلامت: چه مدت زماني لازم است تا افراد به اين احساس خنثي که به آن اشاره کرديد، برسند؟

نمي‌توان زمان خاصي تعيين کرد زيرا شرايط افراد با يکديگر متفاوت است اما يکي از مهم‌ترين توصيه‌هاي متخصصان در شرايط شکست عاطفي يا طلاق اين است که افراد بلافاصله وارد جريان عاطفي ديگري نشوند و حداقل به يک دوره زماني نياز است تا ناملايمات وارده از رابطه قبلي را شناسايي و از طريق راهکارهاي صحيح ترميم شوند. البته بسيارند افرادي که يک رابطه عاطفي مشکل‌دار را با شروع يک رابطه عاطفي ديگر قطع مي‌کنند که اين رفتار بسيار خطرناک است و زوجين را در زندگي مشترک دچار مشکل مي‌کند. البته نبايد فراموش کرد که بعضي زودتر با طلاق خود کنار مي‌آيند اما برخي ديگر خيلي سخت شرايط جديد و جدايي را مي‌پذيرند اما به طور کلي توصيه مي‌شود که افراد بعد از طلاق تا حداقل 2سال به فکر ازدواج مجدد نيفتند.

سلامت: حالا اگر فردي با بحران طلاق کنار آمد و تصميم به داشتن يک رابطه عاطفي جديد گرفت، بايد چه نکاتي را مد نظر قرار دهد؟

مهم‌ترين نکته اين است که قبل از هرگونه تصميمي براي ايجاد يک رابطه جديد، علل طلاق خود را بررسي کند و بفهمد که چقدر در بروز اين جدايي مقصر بوده و مشورت با يک مشاور خانواده بهترين راهکار است زيرا مشاوره به فرد کمک مي‌کند تا در انتخاب مجدد خود بهتر تصميم بگيرد و از تجربه شکست خود استفاده کند و مهارت‌هاي حفظ زندگي مشترک را بياموزد. ببينيد، ازدواج مجدد به مراتب سخت‌تر از ازدواج اول است زيرا اگر با شکست مواجه شود، آثار زيان بار اجتماعي و رواني گسترده‌تري را به ارمغان مي‌آورد. بنابراين انتخاب دوم بسيار حساس‌تر از اولين انتخاب است. هنگام ازدواج مجدد فرد بايد همه شرايط اوليه ازدواج مانند شرايط اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، شخصيتي و خانوادگي طرف مقابل خود را در نظر بگيرد و کاملا محتاط عمل کند و مطمئن شود تصميم يراي ازدواج مجدد از روي احساس و فرار از بحران‌هاي دوران طلاق نيست. در عين حال، اگر قرار باشد با همان ديدگاه‌هاي نادرست ازدواج و اشتباه‌هاي قبلي را تکرار ‌کند، با شکست دوم مواجه مي‌شود. اگر بچه‌اي هم در اين بين وجود داشته باشد تصميم براي انتخاب مجدد بسيار حساس‌تر و سخت‌تر مي‌شود.

سلامت: به اين دليل که ممکن است فرزند يا فرزندان در ازدواج مجدد والدين لطمه ببينند؟
فرزندان در قضيه طلاق والدين گاهي حتي بيشتر از خود زن و مرد آسيب مي‌بينند. آنها اين آمادگي را دارند که هر بحران و مشکلي را به خودشان نسبت بدهند. مهم نيست سن‌شان زياد يا کم باشد چون هر کسي هميشه براي پدر و مادرش کودک است. پس پدر و مادر بعد از طلاق وظيفه دارند طوري برخورد کنند که بچه‌ها خودشان را در طلاق آنها مقصر ندانند. به‌عنوان نمونه از گفتن جمله‌هايي از اين قبيل که «اگر به خاطر تو نبود، خيلي زودتر جدا مي‌شدم،» بپرهيزند يا از بدگويي و تحقير يکديگر در مقابل بچه‌ها خودداري کنند. بلکه برعکس، زحمات ديگري را به بچه‌ها گوشزد و به آنها بگويند که بعضي‌وقت‌ها، دو نفر که آدم‌هاي سالم و مثبتي هم هستند، ممکن است در روابط‌شان با هم مشکل پيدا کنند. بهتر است پدر و مادر، حرف‌هايي را که قرار است به بچه‌ها بگويند با هم هماهنگ کنند چون اگر هر کدام يک داستان متفاوت بگويد، از نظر بچه، معني‌اش اين است که هيچ‌کدام درست نمي‌گويند. گاهيصدمه ناشي از طلاق بسيار کمتر از ازدواج مجدد والدين است. بنابراين چه پدر و چه مادر موظفند فرزند خود را براي پذيرفتن شرايط جديد آماده کنند تا کودک مطمئن شود که قرار نيست فرد ديگري جاي پدر يا مادر آنها را بگيرد. در اين بين حق طبيعي فرزندان است که در انتخاب مجدد پدر يا مادر خود دخالت کنند. توصيه مي‌کنم حتي‌الامکان تا زماني که فرزند يا فرزندان‌شان کوچک‌تر هستند (قبل از 12 سالگي بچه‌ها) ازدواج مجدد داشته باشند زيرا بعد از اين سنين واکنش‌ها شديدتر و آسيب‌هاي عاطفي و رواني بچه‌ها نيز بيشتر است؛ حتي اگر در ظاهر با ازدواج مجدد پدر يا مادر خود کنار بيايند.

--------------------------------------------------------------------------------





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن