واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بازسازي سينما، رونق اكران ـ 2/نبض اكران سينماي ايران در يك سالن ميتپد
آغاز فعاليت سينما آزادي را ميتوان نقطه عطف وضعيت سينماهاي تهران دانست، گرچه نبايد از ياد برد كه وجود يك سالن باكيفيت در ميان انبوه سينماهاي فرسوده تعادل ميان سالنها را از بين برده و توجه مخاطبان را از چند سينما به يك سالن خاص جلب كرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر 304 سالن سينما در سراسر ايران مشغول به كارند كه از اين تعداد موسسه سينماشهر وابسته به معاونت سينمايي وزارت ارشاد به عنوان متولي ساخت و سازهاي سينمايي فقط 60 سالن را بازسازي اساسي كرده است.
به گفته مجيد مسچي، مدير عامل سينماشهر، تا پايان امسال تعداد سالنهاي بازسازي شده به 90 خواهد رسيد كه همين تعداد نيز چندان چشمگير نيست. اما مهمتر از كميت، كيفيت سالنهاي بازسازي شده است. بهبود وضعيت صدا و تصوير، تعمير صندليها و مكانيزه كردن سيستم فروش بليت از اقدامهايي است كه در جريان بازسازي سالنها اتفاق ميافتد.
اما حاصل تمام اين اتفاقها و بازسازيها سينماهايي است كه به هيچ عنوان قدرت رقابت با سينمايي مانند آزادي را ندارد و همين مسئله اتفاقهايي تازه را براي سينماي ايران در پي داشته است. همواره در طول زماني كه سينما به عنوان صنعت از يكسو و تفريح از سوي ديگر بين مخاطبان شناخته شده، كيفيت سالنهاي نمايش نقشي تعيينكننده در جذب يا دفع مخاطب داشته است.
سينماگران سالها از كثيفي پردههاي نمايش، سيستم بد پخش صدا، مناسب نبودن صندليها و برخورد نامناسب برخي سينماداران با تماشاگران انتقاد كردند. حاصل اين انتقادها به تشكيل موسسه سينماشهر براي نظارت مستقيمتر به فعاليتهاي سينماها انجاميد. اما همچنان وجود نكاتي حتي در سالنهاي ممتاز تهران موجب ميشود كيفيت پخش فيلم جزو معضلات سينماي ايران باشد.
وجود صندلي شكسته در سينماي ممتاز مركز تهران، استشمام بوي نامطبوع سرويس بهداشتي در رديفهاي اول يك سينماي ممتاز ديگر، پخش نامناسب صدا در سالني ديگر و فاصله كم صندليها در گروهي ديگر از سينماهاي ممتاز موجب ميشود وقتي مخاطب امكان انتخاب دارد، سراغ اين سالنهاي "ممتاز" نرود و سينمايي را انتخاب كند كه بسيار حرفهايتر ساخته شده است.
بر همين اساس با آغاز فعاليت سينما آزادي از اسفندماه 86 فروش ساير سينماهاي ممتاز تهران تحت تاثير قرار گرفت. صفهاي طولاني تماشاگران حتي در ظهر گرم تابستان در مقابل سينما آزادي نشان از آن دارد كه تماشاگر ايراني با درك اهميت كيفيت سالن ترجيح ميدهد در فضايي فيلم ببيند كه ارزش خروج از خانه، درگيري با ترافيك خيابانها و صرف هزينه را داشته باشد.
مسئله ديگري كه ميتواند مويد استقبال گسترده تماشاگران از سينما آزادي باشد، ميزان فروش فيلمهاست. اكثر فيلمهايي كه نوروز 87 روي پرده رفتند، بيشترين ميزان فروش را در سينما آزادي داشتند. از سوي ديگر اعتراضهاي گاه و بيگاه مديران سينماهاي مركز شهر كه شاهد فروش كمتر سينماي خود بودهاند نشان ميدهد سينماي ايران نيازمند سالنهاي حرفهايتر براي اكران است.
خواسته مخاطب از سالن و نارضايتي ساير سينماداران از كاهش فروش فيلمها لزوم توجه جديتر به بازسازي و ساخت و ساز سينماها را يادآور ميشود. سينما آزادي نماد بازسازي سينماست كه حمايت شهرداري تهران در بازسازي آن مهمترين نقش را داشت، به گونهاي كه اگر روزي محمدباقر قاليباف به فكر آن نميافتاد، چهارراه عباسآباد همچنان ميزبان گودالي بزرگ بود.
سينماي آتشگرفته تهران كه روزگاري تنها خاطرهاي از آن براي مخاطبان مانده بود، حالا نبض اكران را در دست دارد. براي آنكه در قياسي نادرست سينمادارن تصميم نگيرند با سوزاندن سالن خود امكان بازسازي آن را از سوي نهادهاي تاثيرگذار به وجود آورند، بهتر است با بازنگري جدي بر روند بازسازي سالنها، سينماهاي تهران را از حالت بيتعادلي موجود خارج كرد.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]