واضح آرشیو وب فارسی:موج: نامداران سينماي مستند در هيات انتخاب جشن بزرگ سينماي ايران
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ با برگزاري جلسه مشترك هيأت انتخاب بخش مستند و ستاد برگزاري دوازدهين جشن بزرگ سينماي ايران، گزينش آثار مستند اين جشن آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، به نقل از روابط عمومي خانه سينما، امين تارخ دبير جشن بزرگ سينماي ايران در اين نشست با ابراز خوشحالي از حضور در چنين جمعي براين نكته تاكيد كرد كه سينماي مستند شالوده سينماي حرفه اي ماست و از زمان
ابراهيم خان عكاسباشي، قدرت سينماي مستند در عرصه هنر به اثبات رسيد و تاكنون نيز ادامه دارد و مطمئناً براي بسياري از مردم سرزمين مان، همچون من، آثار مستندي وجود داشته و دارد كه زندگي آنان را تحت تاثير قرار داده است.
وي با تشكر از پذيريش قدرتمندان اين عرصه براي حضور درهيأت انتخاب بخش مستند ،ويژگي دوازدهمين جشن خانه سينما را ،حضور استادان توانمند سينماي مستند در اين هيأت دانست و به استقبال فيلمسازان براي شركت آثارشان در اين بخش اشاره كرد.
تارخ تعداد آثار مستند متقاضي شركت در جشن را 232 فيلم كه بالغ بر 9000 دقيقه است اعلام كرد و صبوري هيأت انتخاب را براي گزينش بهترين آثار درخواست نمود.
وي با پيش بيني زماني بين 10 تا 15 روز براي انتخاب آثار، اظهار اميدواري كرد كه در انتخابها، همه اجزا يك اثر مورد توجه قرار گيرد و فارغ از موضوع و محتواي آن، به كيفيت فيلمبرداري ، تدوين و صدا نيز توجه ويژه شود.
امين تارخ به برگزاري بخش مستند، بطور مستقل در جشن خانه سينما اشاره كرد كه نشاندهنده توجه جدي خانه سينما به سينماي مستند است
وي با بيان اينكه در دهه اول برگزاري جشن سينماي ايران، صرفاً بخش مستند، يك جايزه را به خود اختصاص داده بود خاطر نشان ساخت كه در دوره يازدهم و دوازدهم 5 تنديس به ترتيب به بهترين اثر بلند - بهترين اثر كوتاه – بهترين كارگرداني بلند – بهترين كارگرداني كوتاه و بهترين پژوهش و تحقيق در عرصه مستند اختصاص داده شده و 3 ديپلم افتخار نيز ترتيب به بهترين فيلمبرداري – بهترين تدوين و بهترين صدا تعلق مي گيرد، مقوله پژوهش و تحقيق را در اين زمينه از مهمترين بخش هاي مستند سازي برشمرد.
عضو هيأت مديره و سخنگوي خانه سينما تاكيد كرد، در داوري بايد نگاه نسبي وجود داشته باشد و گزينش آثار مي بايست با توجه به بضاعت و داشته هاي سينماي مستند كشورمان صورت گيرد و مناسبتر است كه هيات انتخاب، بهترين ها را با توجه به كليت موجود سينماي ايران جستجو كند و از نگاه هاي ايده آليستي پرهيز نمايد.
وي حداقل انتخاب ها را 25 فيلم و حداكثر را 40 اثر تعيين نمود و از هيات انتخاب درخواست كرد كه بر اساس آيين نامه جشن بستر لازم را براي قضاوت هيات داوران فراهم نمايند.
در اين نشست دكتر محمد علي حسين نژاد به نمايندگي از هيات انتخاب بخش مستند، از تعامل مناسب ستاد برگزاري با انجمن هاي مستندسازان و تهيه كنندگان سينماي مستند قدرداني كرد.
محمد مهدي عسگرپور رئيس هيأت مديره و مديرعامل خانه سينما نيز، حضور صاحب نامان عرصه مستند را در اين هيات انتخاب به فال نيك گرفت و به شرايط خاص سينماي مستند در زمينه نمايش آثار و محدوديت هاي اكران آن در سطح كشوراشاره كرد و اظهار اميدواري نمود كه بستر لازم براي رفع مشكلات جانبي به منظور نمايش عمومي آثار مستند در سالنهاي مناسب فراهم شود.
در اين نشست دكتر محمد علي حسين نژاد- مجيد خالي سروش- حميد سهيلي- دكتر جواد ظهيري- بهرام عظيم پور- فريد فرخنده كيش و دكتر نور الدين نيك روش به عنوان اعضاي هيات انتخاب بخش مستند جشن بزرگ سينماي ايران معرفي شدند و به ارايه نظرات خود در مورد نحوه انتخاب آثار پرداختند.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]