تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834648258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مصاحبه با علی نصیریان بازیگر پیشکسوت بازیگری


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
[تصویر: L128846740232.jpg]


علی نصیریان پیشكسوت عرصه بازیگری در طول بیش از پنج دهه حضور درخشانش در بازیگری كارنامه نسبتا درخشانی را از خود به جای گذاشت. او در محله شاپور كوچه قوام تهران به دنیا آمده است و كودكی‌اش همراه بوده با جنگ جهانی دوم. به همین دلیل، خاطرات چندان خوشی ندارد چرا كه آن روزها در تهران قحطی بود و مردم در حسرت یك تكه نان بودند اما خاطرات خوش او مربوط به روزهایی است كه با پدرش به قهوه‌خانه می‌رفت. پای نقالی‌ها و معركه‌گیری‌ها می‌نشست و اولین جرقه‌های بازیگری نیز از همان دوران در وجود او زده شد. گفت‌وگوی ما را پیرامون حال و هوای تهران قدیم از زبان خودش بخوانید.



وقتی تهران كوچك بود
شاید برای جوان‌های الان حسابی عجیب به نظر برسد كه تهران یك روز یك شهر كوچك بود و به راحتی می‌شد به همه جایش دسترسی داشت... چون بنده خداها سال‌هاست كه تهران را یك ابرشهر می‌بینند كه انتها و ابتدایش معلوم نیست و اگر بخواهند از جایی به جای دیگر بروند باید مدت‌ها در ترافیك باشند، دود بخورند و وقت‌شان را به بطالت هدر دهند ولی در زمان ما تهران یك شهر معمولی بود، شهری كه همه چیزش سر جایش قرار داشت، در آن خبری از این همه شلوغی، آلودگی، خانه‌های قوطی كبریتی و... نبود اما حیف كه ما تهران را به جرم پایتخت شدن به یك ابرشهر تبدیل كردیم و حالا هم هر كاری كنیم نمی‌توانیم از پس عواقب آن بربیاییم.



زندگی تهرانی‌ها
فكر می‌كنم مسئله زندگی در یك ابرشهر ریشه كاملا روان‌شناختی دارد. وقتی شما در یك فضای بزرگ كه پر از گل و گیاه است زندگی می‌كنید ناخود آگاه روی خصوصیات اخلاقی‌تان تاثیر می‌گذارد. آن قدیم‌ها اكثر خانه‌ها حیاط‌دار بود. شاید خود خانه‌ها چندان بزرگ نبود اما حیاط‌شان حسابی بزرگ بود. به همین دلیل مردم بیشتر كارهای‌شان را در حیاط انجام می‌دادند. كارهایی مثل ظرف‌شستن، رخت‌شستن، سبزی پاك كردن و... خانه‌ها معمولا یك ایوان بزرگ داشت كه مشرف به حیاط خانه بود و اهالی خانواده برای شام خوردن، گپ زدن و دور هم نشستن‌های شبانه از آن استفاده می‌كردند. این‌كه می‌گویم خانه حیاط‌دار روی خلق و خوی آدم‌ها تاثیر می‌گذارد به این دلیل است كه روح ما آدم‌ها در ناخودآگاه‌ با طبیعت پیوند خورده و زمانی كه ما را در آپارتمان‌هایی به شكل قفس محصور می‌كنند روح‌مان نیز افسرده و خسته می‌شود و ناخودآگاه منزوی می‌شویم اما حكایت آن قدیم‌ها و دور هم نشستن‌ها واقعا چیز دیگری بود.



امـكانات تهران
ما نمی‌توانیم امكانات تهران قدیم را با حالا مقایسه كنیم. آن زمان زنان و مردان واقعا در مضیقه بودند. زن خانه برای آن‌كه یك سطل آب برای شستن ظرف و لباس‌هایش داشته باشد باید به آب انبار می‌رفت یا از چاه آب می‌كشید... ولی حالا داستان حسابی متفاوت است. دیگر احتیاجی نیست خانم‌های خانه برای ظرف شستن یخ حوض بشكنند. آنها ظرف‌های‌شان را در ماشین ظرف‌شویی می‌گذارند و...
الان تكنولوژی به خدمت آدم‌ها در آمده است اما نمی‌دانم چرا به جای آن‌كه مردم بیشتر لذت ببرند بیشتر می‌نالند و دغدغه‌های زندگی افراد زیاد شده است. شاید به این دلیل است كه از ماهیت اصلی‌مان دور شده‌ایم. آن‌قدر درگیر ظواهر دنیوی شدیم كه روح‌مان را به كل فراموش كرده‌ایم. آن موقع‌ها افراد درگیر تجملات نبودند. همگی در خانه وسایل ساده‌ای داشتند و به همان اكتفا می‌كردند. دلخوش بودند اما حالا چشم و همچشمی همه جا را فرا گرفته است. همه به دنبال فخرفروشی هستند و همین مسئله آرامش را از افراد می‌گیرد. یادم است آن زمان زیرزمین خانه هر كسی انباری داشت كه در آن آب را كه از جوی‌ها می‌آمد ذخیره می‌كردند تا ظرف‌ها و لباس‌های‌شان را بشویند. آب آشامیدنی را هم می‌خریدند. پس حالا باید قدر آب تصفیه شده را كه از لوله‌های آب به منازل می‌آید دانست.
كودكی تهرانی‌ها
كودكی بچه‌های قدیم با الان تا حد زیادی متفاوت بود و آنها نسبت به بچه‌های الان بیشتر بچگی می‌كردند. منظورم این است كه آنها فرصت بیشتری برای شیطنت و بازی كردن داشتند چون دائم در حال جنب و جوش بودند و می‌توانستند در حیاط یا كوچه و خیابان توپ بازی كنند یا بازی‌هایی مثل هفت‌سنگ، گرگم به هوا و... همان‌طور كه همه می‌دانند بازی‌های فیزیكی روی ذهن بچه‌ها حسابی اثرگذار است و آنها را باهوش‌تر می‌كند اما الان چون پدر و مادرهای‌ بچه‌ها سرشان شلوغ است، آنها همیشه مجبورند پای بازی‌های كامپیوتری بنشینند كه مطمئنا در دراز مدت روی چگونگی ارتباط برقرار كردن آنها بسیار اثر می‌گذارد. قدیم‌ها بچه‌ها از همان ابتدا در جمع‌های نسبتا شلوغ زندگی می‌كردند. با پدربزرگ، مادربزرگ، بچه‌های خاله، دایی، عمو و عمه رفت و آمد داشتند. طبیعی است در چنین شرایطی بچه‌ها به لحاظ روانی می‌آموختند كه چطور با دیگران ارتباط برقرار كنند و با آنها همذات پنداری كنند .



ورزش تهرانی‌ها
شرایط آن زمان‌ها به گونه‌ای بود كه مردم ناخودآگاه به لحاظ جسمانی تحرك بیشتری داشتند. آن زمان‌ها اكثر مسیرها را به صورت پیاده طی می‌كردند و چون خبری از امكانات نبود همه كارها را باید خودشان انجام می‌دادند به همین دلیل حسابی انرژی می‌سوزاندند. اصلا شاید به همین دلیل هم هست كه در آن دوران كمتر مردم از بیماری چاقی رنج می‌بردند. آن موقع عمده ورزش‌هایی كه مرسوم بود فوتبال، كشتی، ورزش‌های زورخانه‌ای و... بود كه در این میان، زورخانه نسبت به سایر ورزش‌ها طرفدار بیشتری داشت.
معاشرت تهرانی‌ها
در آن زمان مردم ارتباط نزدیكی با هم داشتند یعنی شیوه و نوع زندگی آدم‌ها به گونه‌ای بود كه زندگی‌های‌شان را به هم نزدیك می‌كرد به همین دلیل همه از حال هم خبر داشتند. در غم و شادی هوای یكدیگر را داشتند و همه مشكلات‌شان در جمع مطرح می‌شد. آدم‌ها یك جور‌هایی غمخوار هم بودند و به همین جهت بود كه بیماری‌های روحی نظیر افسردگی و... وجود نداشت چون كسی اصلا احساس خلاء و تنهایی نمی‌كرد. همه خودشان را نسبت به هم مسئول می‌دانستند اما الان شرایط زندگی‌ها به گونه‌ای شده كه همه ترجیح می‌دهند سرشان به كار خودشان باشد و در زندگی همدیگر دخالت نكنند. این كنار هم نبودن‌ها باعث می‌شود كه تنهایی و بی‌خبری از حال یكدیگر سراغ آدم‌ها بیاید و به دنبال خودش افسردگی و... را به بار آورد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن