واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: رئیس دانشگاه صنعتی شریف، تحریم ها را فرصت خوب و مناسب برای پیشرفت علمی و پژوهشی کشور برشمرد و گفت: با تحریم ها و تبدیل آن به فرصت به هر آنچه نیاز داریم دست خواهیم یافت.
رضا روستا آزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگوی دو نیم ساعت شبکه خبر، با اشاره به اینکه موضوع پژوهش و ارتقای آن یک وضعیت حاکم در دنیا و کشور است، گفت: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، سیاست مستقل مبتنی بر گفتمان اسلامی را در ایران دنبال کردیم که در همان ابتدا تحریم ها آغاز شد و در این وضعیت ظرفیت های داخلی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و در جهت تولید منابع علمی و زیر ساخت های پژوهشی تلاش های زیادی شکل گرفت.
روستا آزاد گفت: با توسعه زیر ساخت ها نیاز به علم برای دفاع از صیانت ملی بیشتر شد و از همان دهه اول انقلاب که هنوز دوره های تحصیلات تکمیلی رشد نداشت،موضوع پژوهش و فن آوری به طور طبیعی از سیاست مستقل ملی و سیاست حمایت از عدالت، مستقل شد.
وی افزود: در طول ۳ دهه از پیروزی انقلاب اکنون وضعیت پژوهش در کشور با گذشته قابل مقایسه نیست،زیرا اکنون بنیادهای علمی، ساختاری به قدری رشد داشته است که آهنگ نواخت علمی کشور در سطح جهان به رشد ۱۱ درصدی رسیده است که این رشد به وضوح در همه بخش های علمی و پژوهشی قابل مشاهده و لمس است و پدیده جدیدی که اکنون در بخش علمی و پژوهشی به شکل مشهود و نمایان در کشور مطرح است، علاقه مندی نسل جدید به ادامه تحصیلات عالیه است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه همه جوان های کشور برای آینده شان ادامه تحصیل می دهند، افزود: جوانان علاقه مند به تحصیل در جایی که نیازهای آنها در داخل از نظر علمی پاسخ داده نشود به کشورهای دیگر برای کسب دانش و علم سرازیر می شوند و هرکس به تناسب توان علمی و مالی در کشورهای مختلف در حال تحصیل است.
وی با بیان اینکه بسیاری از خانواده های ایرانی برای ادامه دادن تحصیل فرزندانشان از نیازهای خود چشم می پوشند،گفت: اکنون این تلاش جوانان که برای دستیابی به دانش و ادامه تحصیل از نیازهای ضروری خانواده خود می زنند، برای کشور سرمایه ارزشمند و گرانقدری به شمار می آید.
روستا آزاد در ادامه، تحریم ها را یک فرصت خوب و مناسب برای پیشرفت علمی و پژوهشی در کشور دانست و افزود: تحریم ها ما را به خودمان و ظرفیت هایمان باز می گرداند و این سختی ها مقطعی است و پس از عبور از آنها خواهیم توانست به آنچه نیاز داریم دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه فضای کسب و کار در کشور به طور سنتی در حال انجام است، افزود: برای توسعه فضای کسب و کار باید زیر ساخت های کسب و کار "دانش بنیان" ایجاد شود و این فضا از دانشگاه به بیرون باید رشد و گسترش یابد.
قاسمی، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی، مهمان دیگر برنامه گفتگوی دو نیم ساعت شبکه خبر، روند پژوهش در کشور را به سه دسته، پژوهش در داخل دانشگاه ها، پژوهش در کشور و پژوهش بالا دستی تقسیم کرد و گفت: به علت اینکه براساس سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور می خواهیم در سال ۱۴۲۰ می خواهیم مرجعیت علمی باشیم، باید با انجام پژوهش ها برای تحقق آن تلاش کنیم .
قاسمی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سیر صعودی ارتباط بین صنعت و دانشگاه آغاز شد و ابزارهای آن در دانشگاه ها و صنعت در حال رشد قرار گرفت که یکی از ابزارهای مهم، خودباوری ملت ایران بود.
وی گفت: در سال های اخیر رشد پژوهش در دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های صنعتی رخ داد.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، در ادامه گفت: رشد پژوهشی در کشور منجر به "پرتاب ماهواره، کشف سلول های بنیادین و دست یابی به نانو تکنولوژی" شد و اگر نبود آن رشد و سرمایه گذاری، امکان نداشت به این نقطه از پیشرفت در عرصه پژوهش دست یابیم.
قاسمی گفت: برای اینکه بتوانیم کشوری صنعتی شویم، باید عزم خود را جزم کنیم و با تحریم ها و مخالفت ها با برنامه صلح آمیز هسته ای و سایر دشمنی ها مقابله کنیم.
وی افزود: در این راه دانشگاهیان می توانند کمک کنند و باید از آنان و سرمایه های عظیم کشور استفاده کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه برخی پژوهش ها در کشور نیازمند برنامه ریزی و بودجه است، افزود: باید در این راستا و در شروع پژوهش ها ابزار لازم در اختیار قرار گیرد و برنامه ریزی لازم انجام شود و برای پژوهشگران باید فکر و محیط آرام فراهم کنیم و به آنها رسیدگی شود و اگر این ابزار بدرستی چیده نشود، ممکن است اهداف سند چشم اند ۲۰ ساله کشور محقق نشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]